Dzisiaj poniedziałek, tym samym zapraszamy na nasz cotygodniowy cykl... Dzisiaj będzie lekko, szybko i jak zawsze smacznie ;-). Surówka z kapusty pekińskiej i rzodkiewki stanowi świetny dodatek do obiadu bądź może być zdrową przekąską. Surówka z kapusty pekińskiej i rzodkiewki SKŁADNIKI: 15 - 20 dag kapusty pekińskiej 4 rzodkiewki 1 łyżka posiekanej natki pietruszki pieprz kolorowy świeżo mielony PRZYGOTOWANIE: Kapustę szatkujemy(...)dość drobno, przekładamy do miski. Rzodkiewki myjemy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Rzodkiewkę dodajemy do kapusty, następnie dodajemy natkę pietruszki i wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy. Surówkę przekładamy do miseczek, oprószamy świeżo zmielonym pieprzem i podajemy
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSurówka z młodej białej kapusty i rzodkiewki – to pyszna propozycja na wiosenna surówkę do obiadu. W ciągu reszty roku można użyć zwykłą, białą kapustę, chociaż z tą młodą surówka jest delikatniejsza i najpyszniejsza :) Surówka z The post Surówka z młodej białej kapusty i rzodkiewki appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSurówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem kiszonym Prosta, szybka, pyszna surówka z kapusty pekińskiej. Dziś w wersji z ogórkiem kiszonym. Jeśli jeszcze takiej nie jedliście, to szczerze polecam. Idealna do drugiego dania lub od tak. Przyznam Wam szczerze, że ja ją uwielbiam i potrafią zjeść jej naprawdę dużo. Spróbujcie. Składniki: pół kapusty pekińskiej 2 ogórki kiszone pół małej czerwonej cebuli(...)pieprz i sól do smaku Przygotowanie: Kapustę szatkujemy do miski. Marchewki obieramy i ścieramy na większych oczkach (ja używam do wszystkiego szatkownicy Hebel V5 PowerLine Borner Polska . ), dodajemy starte ogórki kiszone, startą cebulę i posiekany koperek. Całość doprawiamy sola i pieprzem, dodajemy majonez i jogurt i mieszamy. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy do smaku. Surówkę najlepiej przygotować wcześniej i odstawić
Słodkie okruszkimetalową miską i zwiększamy ogień na maksa. Bułeczki powinny parować przez około 5 minut pod przykryciem. Następnie ściągamy je z ognia i jeszcze ciepłe podajemy. Coleslaw z czerwonej kapusty Surówkę przygotowujemy pod koniec czasu pieczenia mięsa. Kapustę szatkujemy i zasypujemy łyżeczką soli. Dokładnie mieszamy, a następnie odstawiamy na pół godziny. Po tym czasie można ją delikatnie opłukać, jeżeli będzie
Food SquareZimówka ” ,czyli zimowa surówka z białej kapusty Zimą , zawsze większą uwagę , przykładam do wciskania w dzieciaki warzyw , najlepiej w postaci surówek .. No nawet , nie myślcie ,że to się udaje , takie coś, na obiad u moich , chłopaków , nigdy nie przechodzi . Surówka z białej kapusty, jest smaczna , zdrowa i prosta, dostarcza , szczególnie zimą wielu potrzebnych witamin , ale zapewne niewiele dzieciaków(...)zawsze , można jeszcze doprawić , dokładniej dopasować pod swój gust , więcej lub mniej czegoś ..wiadomo ,każdy nieco inaczej lubi i potrzebuje . Smacznego ! Artykuł ” Zimówka ” ,czyli zimowa , surówka z białej kapusty pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyKlasyczna surówka z białej kapusty urozmaicona dodatkiem gotowanego jajka Doskonale pasuje do ryb, mięs i klasycznych dań obiadowych (klusek, kasz, ryżu, ziemniaków) . Przyznam, że nigdy wcześniej nie słyszałam o dodawaniu jajek do surówek, ale… spróbowałam u Teściowej i przekonałam się, że to świetna sprawa Dodatki do obiadu… ** Soczewica z warzywami ** Buraczki z czosnkiem ** Marchewka z groszkiem ** Surówka(...)ostudź i obierz ze skorupek. Kapustę przekrój, wykrój głąb i drobno poszatkuj. Przełóż do miski, posyp szczyptą soli i pościskaj dłońmi, by nieco puściła sok (dzięki temu kapusta będzie miększa, a surówka bardziej soczysta) . Odstaw ją na bok. W tym czasie obierz marchewkę i jabłko – zetrzyj je na tarce o dużych oczkach. Pokrój pora oraz jajko. Kukurydzę odsącz
Kulinarny S.O.S.Letni obiad z młoda kapustą i marchewką. Polecam zrobić kieszonki ze schabu. Do tego surówka z kapusty i obiad gotowy. Do kieszonek dodałam mozzarellę , która fajnie farsz sklei. Bardzo dobre są tez tez na zimno. 4 plastry schabu 1/2 małej główki kapusty młodej 1 marchewka młoda 10 dkg boczku wędzonego 1 cebula sól, pieprz olej rzepakowy 1/2 kulki mozzarelli panierka(...)kapusty i składam na pół jak kartkę papieru. Spinam wykałaczkami, obtaczam w rozmąconym jajku, i bułce tartej. Smażę na wolnym ogniu ,aż schab będzie miękki. Podaję z surówką z kapusty młodej
wesoła kuchniaSURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY, MARCHEWKI I OGÓRKA to chrupiąca porcja... Artykuł SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY, MARCHEWKI I OGÓRKÓW pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEKolejna propozycja na pyszną surówkę z kapusty, tym razem z czerwonej. Bardzo nam smakuje! Idealnie nadaje się jako dodatek do obiadu lub jako składnik pity czy hamburgerów. Świetnie się prezentuje, polecam! Składniki na surówkę colesław z czerwonej kapusty: 1 mała czerwona kapusta 1 duża cebula 2 średnie marchewki 3 łyżki majonezu 1-1,5 szklanki jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku(...)ugniatamy. W drugiej misce mieszamy majonez, jogurt, przeciśnięty przez praskę czosnek, cukier puder, ocet, sok z cytryny. Gładki sos dodajemy do warzyw, dokładnie mieszamy i odkładamy do lodówki. Gotowe! Surówka najlepiej smakuje po około 2 godzinach chłodzenia
Rozpustne gotowaniedzisiaj zapraszam Was na pyszną surówkę z kapusty pekińskiej z kukurydzą. Jest doskonała do obiadu, świetnie smakują chrupiące, świeże warzywa z nutą dobrej oliwy. Do tej pory robiłam surówkę z kapusty pekińskiej z dodatkiem majonezu, ale ostatnio zdecydowanie bardziej smakuje mi pekinka w takiej, o wiele lżejszej, wersji. Aby przygotować tę surówkę, wystarczy chwilka. Połączenie składników, oprószenie solą i pieprzem
W mojej kuchniBardzo prosta i szybka surówka z kapusty pekińskiej. Będzie pasować nie tylko do obiadu, ale też do tortilli czy domowego hamburgera :) Składniki: 1 mała kapusta pekińska Sos: 6-7 łyżek oleju rzepakowego 1 ząbek czosnku sok z cytryny do smaku sól, pieprz do smaku odrobina ziół prowansalskich odrobina suszonego koperku cukier lub miód do smaku Sposób wykonania: 1. Kapustę poszatkować
Kuchnia domowa AniKolejna propozycja na surówkę z kapusty pekińskiej. Tym razem doprawiłam ją sosem sojowym, który delikatnie zmienia jej tradycyjny smak. Sałatka, moim zdaniem, najbardziej pasuje do kurczaka. Składniki: 1 mała kapusta pekińska 1 duża marchewka 1 średnia cebula czerwona 1 łyżka octu winnego, jasnego 1 łyżka sosu sojowego, jasnego 1 czubata łyżeczka cukru pieprz i sól do smaku 3 łyżki oliwy
Smak mojego domuJest to bardzo prosty przepis na klasyczną surówkę z kiszonej kapusty Smaczna …łatwa …błyskawiczna do przygotowania …a do do tego pełna wartościowych witamin! Pasuje do pieczonych mięs lub ryb, kotletów, gulaszy, krokietów oraz klusek (np. pyz, klusek śląskich) . Inne surówki… ** Surówka ze świeżych ogórków ** Surówka ze świeżych buraków ** Chińska surówka z białej kapusty Składniki(...)Kiszoną kapustę odciśnij z soku i dowolnie pokrój (nie płucz jej wcześniej). Jabłko i marchewkę obierz, a następnie zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Dodaj kapustę, olej i przyprawy. Całość dobrze wymieszaj. Gotową surówkę możesz podać od razu po przygotowaniu lub przechowywać w lodówce. Surówka pasuje do… Schabu w sosie własnym Kotletów drobiowych z serem i majonezem
Kulinarne S.O.S.gruszką i gorgonzolą – sałatka ze szparagami i jakiem – sałatka kebab – sałatka brokułowa – kurczak z batatami – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację SURÓWKA COLESŁAW Przygotowanie: 15 minut Składniki: – pół główki młodej kapusty lub kapusty Coolwrap – 1 średnia marchewka – 1 cebula – 3 łyżki majonezu – 3 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany 18% – 1 spory ząbek(...)drobnej tarce. Dodaj wszytko do kapusty. Z majonezu, jogurtu, octu, cukru i przypraw przygotuj sos. Dodaj do niej też ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Wymieszaj wszystko razem z kapustą. Surówkę podawaj najlepiej po 1-2 h schłodzeniu w lodówce. SMACZNEGO! Artykuł Surówka Colesław – najlepsza pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże
nietylkopasta.plFrytki 2 marchewki 2 pietruszki 1 batat Kawałek selera korzeniowego 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka soli 2 łyżki oleju Surówka 1 marchewka 1 jabłko (najlepsza szara lub złota reneta, albo antonówka) 200 g kiszonej kapusty 3 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka cukru pudru (opcjonalnie) Przygotowanie: Krok 1 Nastaw piekarnik na 190 stopni z termoobiegiem. Zrób frytki. Obierz(...)mięsa. Przekładaj zapanierowane kąski na wysmarowaną olejem kratkę do pieczenia. Wstaw do piekarnika, gdzie pieką się frytki i piecz 12-15 minut. Obróć w połowie pieczenia/ Krok 4 Przygotuj surówkę. Kapustę odciśnij z soku, przełóż na sito i przelej wrzątkiem, żeby zmiękła. Odciśnij z wody. Przełóż na deskę do krojenia i przesiekaj nożem. Przełóż do misy. Umyj jabłko i zetrzyj
Niedzielny kucharz