surówka z kapusty - 4149 przepisów (strona:27/277)

Kościerska, surówka z kiszonej kapusty do obiadu 2523

votes ) Kościerska, surówka z kiszonej kapusty do obiadu Kościerska surówka z kiszonej kapusty do obiadu, to strzał w dziesiątkę O tej porze , rozpoczynam konsumpcję ,domowej kiszonej kapusty. Jest to czas , kiedy gry[pa szaleje , a kapusta jest teraz najsmaczniejsza i najskuteczniejsza w walce z wirusami . Warto korzystać z domowych probiotyków , takich jak kiszonki . Są zdrowe , chronią przed infekcjami lepiej niż(...)ściskamy i mieszamy aż wszystko się połączy . Chłodzimy 20 minut w lodówce i serwujemy z dowolnymi dodatkami , genialna do mięs pieczystych Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Artykuł Kościerska, surówka z kiszonej kapusty do obiadu pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Młoda kapusta ze śmietaną i koperkiem 78

Młoda kapusta to jedno z pierwszych warzyw pojawiających się na wiosnę. Dlatego gdy tylko się ona pojawi to staram się z niej coś przyrządzić. Najczęściej robię z młodej kapusty surówki, ale też podaję ją na ciepło jako dodatek do obiadu. Naszym ulubionym sposobem na przyrządzenie tego warzywa jest młoda kapusta zasmażana z boczkiem . Tym razem jednak postanowiłam przyrządzić coś nowego

Danka Pichci
Domowy ,,kebab'' 127

pita i sos czosnkowy - OTO MOJA WERSJA KEBABA :) Składniki: 700g szynki wieprzowej w kawałku 6 małych chlebków pita słodka papryka, ostra papryka zioła prowansalskie, czosnek granulowany sól, pieprz Surówka: pół główki kapusty białej 1 marchew świeży koperek - garść 3 łyżki oleju 2 łyżeczki musztardy ostrej sól, pieprz Sos: 200g jogurtu naturalnego łyżka majonezu 3 ząbki czosnku sok z cytryny sól(...)piekarnika 180-200 ° C opiekanie z góry aż będzie chrupiące (15-20min) - zależy od piekarnika, dlatego trzeba zerkać żeby się nie spaliło :)  Teraz zajmijmy się surówką, kapustę kroimy drobno dorzucamy utarta marchew, posiekany koperek, olej i musztardę - wszystko mieszamy i do lodówki aż kapustka zmięknie. Smakujemy i doprawiamy ewentualnie sola i pieprzem. Surówka gotowa.  Sos czosnkowy - banał

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Bataty faszerowane soczewicą z surówką z czerwonej kapusty 180

pęczek pietruszki 1 chili świeże 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki mielonego kuminu 2 łyżeczki mielone kolendry sól, pieprz oliwa z oliwek Do podania Jogurt naturalny do podania Surówka    1/4 czerwonej kapusty 1 marchew 2-3 suszone chilli 2 garście rodzynek  pęczek dymki 4 łyżki oleju lnianego 3 łyżki jabłkowy octu winnego 2 łyżki soku z cytryny sól(...)Kiedy bataty się upieką, przecinamy je na pół, ale nie do końca, i nakładamy do środka farsz z soczewicy, na wierzchy nakładamy jogurt i posiekaną pietruszkę 4. Surówka - kapustę drobno siekamy, najlepiej na mandolinie, marchew obieramy i  ścieramy na tarce na grubych oczkach, do warzyw dodajemy rodzynki i suszone, sproszkowane chilli, posiekaną dymkę, następnie olej i ocet, doprawiamy solą

Słodki Kompromis
Kotlet schabowy w sosie z zielonym pieprzem z puree z batatów 178

czyli słodkie ziemniaki, które przygotowałam pierwszy raz tworząc z nich puree do obiadu. Tak powstał kotlet schabowy w sosie z zielonym pieprzem z puree z batatów i z surówką z białej kapusty . Składniki: mięso w sosie(...)schabu - 1 opakowanie Winiary Pomysł na... Kotleciki schabowe w sosie z zielonym pieprzem - 200 ml wody - 2 łyżki śmietany 18% puree: - 2 średnie bataty - 1 łyżka masła - sól surówka: - kapusta biała - cebula - marchewka - olej rzepakowy - sól morska Forma: naczynie żaroodporne Przygotowanie: Schab kroję w plastry o grubości 1 cm. Lekko je rozbijam tłuczkiem do mięsa z jednej strony. Przyprawę

Kuchnia co dnia
Surówka z młodej kapusty z koperkiem 142

Surówka jest bardzo smaczna i szybka, możemy ja przygotować gdy nie mamy dużo czasu na zrobienie surówki. Składniki: pół główki młodej kapusty pęczek koperku 4 łyżki oleju sok z cytryny sól , pieprz cukier Sposób przygotowania: Kapustę myjemy, szatkujemy szatkownikiem lub kroimy dość drobno nożem. Solimy niewielką ilością soli i pozostawiamy na 10 minut żeby kapusta puściła sok. Koperek płuczemy

Bajeczna Kuchnia
Surówka z czerwonej kapusty (z jabłkiem, pestkami dyni i olejem rydzowym) + rady 126

Przepis autorski (mój). Uwielbiam czerwoną kapustę i mogę ją jeść pod każdą postacią.   Podobne surówki przyrządzam bardzo często i zawsze są pyszne. Czasami używam różnych olei, co daje ciekawe efekty smakowe.  Zresztą już Wam o tym wspominałam... Olej rydzowy świetnie podkreśla smak kapusty, gdyż jest niezwykle aromatyczny i posiada charakterystyczny posmak - określany jako cebulowy, czy orzechowy (z delikatną(...)które nie przepadają za smakiem oleju lnianego.  Jeśli nie lubicie chrupiącej kapusty - to poniżej podałam sposób na bardziej miękką (*). A tu inne przykładowe przepisy (klik w przepis): surówka z czerwoną kapustą (z czosnkową nutą) surówka z czerwonej kapusty (z suszonymi śliwkami)   1/2 główki czerwonej kapusty 1 cebula (mała) 1/2 jabłka 4 łyżki oleju rydzowego 1 łyżka jogurtu greckiego

Di gotuje
SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ, MARCHEWKI I JABŁKA 96

potraw z ziemniaków. Dla mnie najlepsza do potraw z kurczaka, mielonych czy mięsnych szaszłyków. Polecam także obiad wege – pieczone, ziołowe ziemniaki z dodatkiem warzyw podane z surówką z kapusty pekińskiej. Jogurt naturalny możecie zastąpić śmietaną. Świetnym dodatkiem, który sprawdzi się będzie także tarta pietruszka lub seler, będzie pysznie! Zapraszam na szybką surówkę z kapusty pekińskiej, marchewki tartej i jabłek

Zasmakuj Kuchni
Makaron z ajwarem i warzywami + drobiowe pulpeciki i surówka z kiszonej kapusty 198

łyżce oleju z odrobiną soli.  Następnie dodać ajwar i chwilę dusić. Ugotowany makaron dodać do sosu i wymieszać. Podawać z pulpecikami i ulubioną surówką (ja podałam z kiszoną kapustą). Surówka składniki na 2 porcje: 200 g kiszonej kapusty (niekwaszonej) 1/2 małej czerwonej cebuli 1 mała marchewka 1 łyżka oleju rzepakowego sól pieprz szczypta cukru Przygotowanie: Kapustę drobniej pokroić, dodać

Fabryka pomysłów
Młoda kapusta z pieczarkami i tymiankiem 192

czekam cały rok. Najczęściej przygotowuję z niej podkarpacką młodą kapustę na słodko. Bardzo lubię też kotlety z młodej kapusty z kaszą manną w sosie koperkowym. No i oczywiście surówki, bo młoda kapusta jest tak delikatna, że nie ma lepszej bazy do wiosennych surówek. Tym razem proponuję jednak młodą kapustę duszoną z pieczarkami, marchewką i groszkiem. Smaku dodaje jej tymianek, który(...)wcześniej, ponieważ z czasem zyskuje na smaku. Zapraszam również na: Podkarpacka młoda kapusta na słodko Kotlety z młodą kapustą i kaszą manną w sosie koperkowym Gołąbki z młodej kapusty z pieczarkami Surówka z młodej kapusty po koreańsku

Trzeci talerz
Surówka z młodej kapusty 227

Surówka z młodej kapusty Pyszna i bardzo prosta surówka z młodej kapusty. Świetna do grilla lub obiadu . W hamburgerach lub hot-dogach . Generalnie jedyna jaką moje dzieci są w stanie przełknąć , oczywiście nie dobrowolnie i nie bez przymusu " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> No ale przy innych surówkach , nawet przymus i perswazja nie pomagają , więc(...)ręką , żeby kapusta puściła nieco soku . Dodajemy majonez , sok z cytryny , sol ,pieprz , cukier i mieszamy . Odstawiamy na około 10 minut , mieszamy ponownie i możemy podawać . Smacznego Post Surówka z młodej kapusty pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Coleslaw z młodej kapusty z sosem curry – curryslaw 144

zrobienia niecodziennej surówki coleslaw – odmienił ją sos z dodatkiem przyprawy curry i balsamicznego octu, który świetnie podkreśla chrupkość i niesamowitą świeżość wiosennych warzyw. Poszukajcie młodej, świeżej chrupiącej kapusty. Ta surówka nie będzie smaczna zrobiona ze zbitej, twardej zimowej kapusty. Pierwsze wiosenne kapusty mają lekkie główki, ich liście nie są jeszcze do końca związane i poukładane warstwami. Jeśli uda Wam się(...)bierzcie ją śmiało! Jest bardzo krucha, delikatnie słodka i niesamowicie soczysta. Według mnie jest dużo smaczniejsza niż okrągła kapusta – będzie super i do młodego bigosu , i na surówkę, i na moją ukochaną kapustę małosolną . WYKONANIE Kapustę oczyszczamy z wierzchnich podniszczonych liści, kroimy wzdłuż na pół a następnie na niezbyt cienkie paski. Pozbywamy się głąba (wycinamy, chrupiemy, i po problemie). Kapustę

Karo in the Kitchen
Hot-dogi z surówką Colesław 181

Domowy fast food w najlepszym wydaniu.Tymi hod-dogami zajada się cała moja rodzina.  Mięciutka bułeczka, dobrej jakości parówka i najlepsza na świecie surówka z białej kapusty ( Coleslaw)  oraz ulubione wiosenne warzywka całość z dodatkiem ulubionych dipów 4 porcje 4 bułki do hot-dogów 4 cienkie parówki Surówka pół główki białej kapusty  (w sezonie młoda najlepsza) Pół średniej(...)smaku sól Opcjonalnie można dodać pół łyżeczki musztardy lub chrzanu Dodatki po kilka plasterków ogórka zielonego lub konserwowego, rzodkiewki, pomidora, czerwonej cebuli pokrojonej w cienkie piórka Keczup Surówka Coleslaw Kapustę drobno poszatkować. Marchewkę i  opcjonalnie jabłko zetrzeć na tarce o małych oczkach. Wszystko przekładamy do miski wraz z porem i zieleniną, majonezem jogurtem, opcjonalnie musztardą i przyprawami. Całość dokładnie

Andzia Pichci
Surówka ” Marokańska ” z kiszonej kapusty 133

Surówka „Marokańska ” z kiszonej kapusty Pyszna , niecodzienna surówka z kiszonej kapusty z rodzynkami i majonezem .Kiszona kapusta ma wiele twarzy , a może główek Świetnie nadaje się właśnie na surówki . Są zdrowe i pożywne . Jeśli nie doda się tłuszczy to nawet dietetyczne . Ta , nazwana przez rodzinkę „Marokańską” z uwagi na rodzynki Na pewno nie jest(...)Dodajemy majonez i całość mieszamy do połączenia składników . Serwujemy jako dodatek do dań obiadowych lub jako samodzielne danie z chrupiącą bagietką Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Surówka ” Marokańska ” z kiszonej kapusty pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Surówka z czerwonej kapusty 170

Niezwykle smaczna i soczysta, kwaskowo - słodka surówka z czerwonej kapusty to idealny dodatek do obiadu. Surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem marchewki oraz winegretem na bazie octu jabłkowego jest lekka i zdrowa, dzięki czemu idealnie sprawdzi się jako dodatek do mięs (pieczonych lub duszonych w sosie) np. kurczaka na ostro . Polecam! Surówka z czerwonej kapusty Składniki:  pół główki średniej(...)cienkie plasterki. Cebulę przekroić na pół i pokroić na cieniutkie plasterki (najlepiej ponownie użyć do tego szatkownicy). Dymkę i cebulę dodać do kapusty.  Warzywa zalać winegretem, dokładnie wymieszać i odstawić na kilkanaście minut.  Surówkę podawać do wszelkiego rodzaju mięs i ryb. Smacznego

Codzienne Gotowanie