ciastka przez maszynkę Rurki z kremem Ciastka z dżemem Bezy z czekoladą i cynamonem Marcepanowe trufle bez marcepanu Trufle z masy kajmakowej Bombki mleka w proszku Surówki / Sałatki: Surówka z kapusty pekińskiej Sałatka Jarzynowa Warstwowa sałatka z jajkiem i tuńczykiem Tarte buraczki PRZYDATNE: Idealne polewy do ciast Przepis na idealnie wypieczoną babkę Przepis na idealny sernik Jak naturalnie barwić jajka
W Moim Magicznym Domuczasu bez. Kiedy skórka na kurczaku jest zrumieniona, mięso miękkie, a sos gęsty i w połowie odparowany, kurczak jest gotowy. Ja swojego kurczaka podłam z pieczonymi ziemniaczkami i surówką z kapusty pekińskiej Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródoleju i łyżkę wody. Zamknęłam i wsadziłam do nagrzanego piekarnika na ok 180-200 st. Piekłam ok 30 min. Wyszła krucha, soczysta. Pokrojoną w plastry podałam z surówką z kapusty pekińskiej i marchewki oraz z ziemniakami. Kiedyś połączyłam ją też z pieczonym bakłażanem i kaszą jęczmienną. Zupełna dowolność, pasuje do wielu dań. Na zdjęciu z pomidorami, bo po zjedzeniu
Justa próbuje gotowaćSurówka dobra do obiadu ale i znakomicie nada się na śniadanie do pracy, na kolację jak kto lubi. Ja zajadam ją często jak poczuje głód, zachęcam do wykonania. Surówka z kapusty pekińskiej, zielonej papryki i mandarynek. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewitaminy naszego organizmu jest ogromne po zimowym poście. Dziś proponuje surówkę pyszną i wartościową. Ja zajadam ją do obiadu, śniadania czy kolacji a Wy? jaką surówkę zajadacie najchętniej? Surówka z kapusty pekińskiej, białej rzodkwi, oliwek i suszonych pomidorów. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewzbogacą nasze menu o witaminy i mikroelementy więc warto je zajadać do każdego posiłku. Ta surówka która dziś przedstawiam powstała pod wpływem chwili a rezultat znakomity. Polecam gorąco. Surówka z kapusty pekińskiej, papryki i ogórka. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniekanapek czy sałatek. Nie wymagają dużo pracy, ale troszkę czasu oczekiwania, kiedy mięso chłodzi się w marynacie, a potem, kiedy się piecze. Pieczeń podałam z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej . Pyszny obiad, który i Wam polecam. Składniki 1 kg łopatki wieprzowej bez kości 1/2 szklanki wody 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki miodu 2 łyżki sosu sojowego
O kuchni z uczuciemnich paprykę, trochę dodatków aby chrupało i surówka gotowa. Zajadam ją nie tylko do obiadu lecz podjadam aż się skończy, nieładny nawyk ale jak smacznie. Też tak macie? Surówka z kapusty pekińskiej, papryki i oliwek. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniezaletach kiszonej kapusty już była mowa (tutaj ), więc przy okazji kolejnej potrawy słów kilka o innej kapuście, która wbrew pozorom nadaje się nie tylko na surówki. O kapusta pekińskiej - bo to ona jest dzisiaj podstawą naszego przepisu, słyszał chyba każdy, ale nie każdy wie, że pochodzi ona z Chin, a do Europy zawitała dopiero w zeszłym stuleciu. Jest to produkt
Kuchnia od dwojgaskrzydełkami. Porcje wkładamy znowu do garnka z wywarem i przypiekamy jeszcze 20 minut. Mięso będzie bardziej aromatyczne. Gotowe wykładamy na talerz. W moim przypadku dodatkiem były ziemniaki pure, surówka z kapusty pekińskiej oraz buraczki na ciepło
Kulinarne przemysleniajeśli u góry zbytnio się rumienią lub przykrywam folia alum. którą wcześniej zdjęłam. Po tym czasie sprawdzam czy mięsko jest miękkie, wyjmuje i podaje z ziemniakami i np. surówka z kapusty pekińskiej lub marchewka z groszkiem na gęsto
Gotowanie...to proste !małym ogniu ok.15 minut mieszając od czasu do czasu. Pilnujemy aby sos nie wrzał. Po tym czasie roladki i sos gotowy. Moja propozycja podania z ziemniaczkami i surówką z kapusty pekińskiej
W garach u Gosipaluszków krabowych i ananasa Sałatka krabowa z kawiorem Łosoś w galarecie Gravlax a la tuńczyk Gravlax - marynowany łosoś Rillettes z łososia Majonez domowy Kapusta kiszona z olejem lnianym Surówka z kapusty pekińskiej i pomarańczy Obiadowa sałatka z buraczków i jabłka Szarlotka tatrzańska Kawowy tort bezowy Pavlova Potrawy wegetariańskie i wegańskie Barszcz czerwony wigilijny Zupa grzybowa Czysta zupa grzybowa z wędzoną
Codziennik Kuchenny