Łopatka wieprzowa pieczona
Łopatka wieprzowa pieczona
Bardzo lubię takie pieczone mięsa. Idealne do obiadu pokrojone w plastry i polane sosem. Na zimno pokrojone w cienkie plastry idealne do kanapek czy sałatek. Nie wymagają dużo pracy, ale troszkę czasu oczekiwania, kiedy mięso chłodzi się w marynacie, a potem, kiedy się piecze. Pieczeń podałam z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej . Pyszny obiad, który i Wam polecam. Składniki 1 kg łopatki wieprzowej bez kości 1/2 szklanki wody 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki miodu 2 łyżki sosu sojowego 1/2 łyżeczki s... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu O kuchni z uczuciem
Autor
smak i uczucie
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, papryka, marynaty, sosy, obiad, mięsa pieczone, do pracy, kanapki, kapusta pekińska, ziemniaki, kapustą, sałatka, sałatki, surówka, kanapka, surówka z kapusty, pieczone ziemniaki, sałatki do pracy, sałatka do pracy, ziemniaki na obiad, sałatka do obiadu, bez pieczenia, pieczone ziemniaki z czosnkiem, sałatka z kapusty pekińskiej, pyszna sałatka
Inne przepisy z O kuchni z uczuciem
Dodaj komentarz