stek - 1671 przepisów (strona:39/112)

Cud Miód | Warszawa – Miejsca ze Smakiem 117

sosem. Ciasto było doskonałym zwieńczeniem naszej kolacji. Inne desery, których możecie spróbować w restauracji to beza, lody czy tarta kajmakowa. W menu restauracji znajdziecie także dużo specjałów wołowych, jak Stek z Angusa czy Stek Rib Eye, a także burgery, które przy sąsiednich stolikach prezentowały się dość okazale. Miłośnicy ryb znajdą dania z halibuta, makreli czy łososia. Zobacz też: Łyżka

Kuchnia Bazylii
Pieczeń wołowa wolno pieczona – wołowina slow-low 254

Wołowina to nie tylko steki i burgery – to przede wszystkim szlachetne, ciemne i wartościowe mięso które (z racji nie najniższej ceny) warto przeznaczyć na odświętny obiad. Pieczeń wołowa nie jest ani trochę wymagająca – ta sztuka mięsa z dzisiejszego przepisu to tylko kilka składników i bardzo prosty, ale dające świetne efekty sposób obróbki cieplnej: mięso najpierw jest obsmażone, a później pieczone(...)Rostbef to część mięśnia najdłuższego grzbietu oraz górna część mięśnia skośnego brzucha. Tkanka mięśnia jest bardzo delikatna, krucha i miękka. Z rostbefu z kością i polędwicą wycina się pożądane steki, w których łączą się dwa bardzo cenne rodzaje mięsa wołowego: polędwica i mięsień najdłuższy grzbietu (w mięsie innych zwierząt nazywany schabem). Jeden to porterhouse z końca rostbefu z najszerszą częścią

Karo in the Kitchen
Restauracja Rendez Vous (Liptovský Trnovec, Słowacja) 203

atrakcje takie jak termy czy dodatkowy wyjazd kolejką na Chopok. Warto się wybrać. Oto, co zamówiliśmy w restauracji Rendez Vous: Jak widać na powyższych fotografiach zamówiliśmy żeberka, kurczaki i stek w towarzystwie świeżych lub grillowanych warzyw. Mięso było obłędne. Żeberka wprawiły mnie w prawdziwe osłupienie. Mięsa doprawione w punkt, miękkie i soczyste. Stek, choć konkretny bardzo dobrze przygotowany. Normalnie

Karola gotuje
KOPERTY Z TUŃCZYKIEM 191

/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło  składniki na 4 sztuuki: 4 dowolne tortillę 1 puszka tuńczyka stek w sosie własnym 10 dag sera żółtego (dowolnego) może być mozzarella 1 pęczek natki pietruszki sól i pieprz do smaku 3 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu np.pikantnego PRZYGOTOWANIE;  Tuńczyka(...)używam zawsze stek) odcedzamy z zalewy. Przekładam do miski.  Następnie ser żółty trę na grubych oczkach, przekładam do miski. Natkę pietruszki dokładnie,drobno siekam, przekładam do miski. Całość doprawiam solą i pieprzem. Dodaję ketchup i majonez. Mieszam dokładnie. Na środek tortilli przekładam porcję farszu. Zawijam tortillę według uznania (ja złożyłam w koperty). Piekę w piekarniku 5 minut

Gotowanie Patki
Domowe burgery 232

mocno się nie przypiekały. Mięso: około 800-900 g mięsa wołowego (u nas antrykot i rostbef) 1-2 cebule 3 ząbki czosnku 1 duże jajko sól, pieprz przyprawa do steka lub do mięsa mielonego Dodatkowo: 2 pomidory 1-2 czerwone cebule kilka ogórków konserwowych rukola/roszponka/sałata plastry wędzonego boczku (opcjonalnie) kilka plastrów żółtego sera (opcjonalnie) ketchup Sos: 3 łyżki majonezu(...)Przepuszczamy je przez maszynkę do mielenia mięsa. Przez maszynkę przepuszczamy również ząbki czosnku oraz podsmażoną, przestudzoną cebulę. Do miski z mięsem wbijamy jajko. Doprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą do steków. Mięso wyrabiamy przez chwilę. Moczonymi w zimnej wodzie dłońmi formujemy okrągłe, płaskie kotleciki. Smażymy na grillu, lub patelni grillowej (u nas grill elektryczny; mieliśmy dość duże porcje, po około

Smaki Na Talerzu
Stek z sarny 136

mamy kawałek udźca z sarny, zamiast go piec , może warto zrobić z niego steki :). Pamiętajmy, że nie smażymy mięsa prosto z lodówki, musi ono „złapać” temperaturę pokojową. udziec z sarny, sól, pieprz, tłuszcz do smażenia (u mnie tłuszcz gęsi), 3 łyżki masła, gałązka rozmarynu, Na patelni roztopić masło, dodając do niego gałazkę rozmarynu. Chwilę smazyć, uważając aby nie przypalić masła(...)Mięso pokroić na steki grubości około 1 cm. Pamiętajmy, że mięso kroimy w poprzek włókien. Mięso lekko rozgnieść lub rozklepać (delikatnie). Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, na średnim ogniu (na zbyt dużym ogniu mięso możemy spalić, a nie usmażyć). Mięso najlepiej smażyć na patelni żeliwnej. Smażyć po około 2 minuty z każdej strony. Usmażone mięso przełożyć na patelnię z masłem

królestwo garów
Marszczone ziemniaki - ziemniaki gotowane w soli 135

Przepis na marszczone ziemniaki , pochodzi z Wysp Kanaryjskich, gdzie podaje się je z sosami. Ja proponuję podać je do steków, są lepsze niż frytki, czy inne wynalazki, a na pewno będzie to miła odmiana od zwykłych ziemniaków. Mimo, że do gotowanie używa się sporej ilości soli, ziemniaki nie są słone. W środku są delikatne i mają intesnsywny smak ziemniaków(...)ściereczką. Przykryć pokrywką. Gotować na sporym ogniu, aż woda się wygotuje. Gdy słychać trzaskanie soli na dnie garnka, ziemniaki powinny być już miękkie, gotowe do jedzenia. Ziemniaki podałam ze stekiem z sarny  i sosem śliwkowym . zastawa

królestwo garów
Festiwal Burgerów - Stekówka - steki i burgery, Rajskie Jadło Bałuty, Szpulka 159

końca moje smaki, ale kucharzowi nie można odmówić pomysłowości, bo biała kiełbasa i zalewajka to po prostu łódzki klasyk! ❤ Swoją przygodę z festiwalem zakończyliśmy dziś w Stekówka - Steki i Burgery burgerem ze strusiną 😍 Strusioburger w rustykalnej bułce – grillowane, szarpane mięso strusia (180 g), ser koryciński z dodatkiem czarnuszki i czosnku, polska szynka dojrzewająca, podsmażane na maśle podgrzybki i szparagi, żółty(...)Idealna okazja, by zakończyć Festiwal Burgerów w pięknym stylu ❤ Jemy w Łodzi dziękuję za tę pyszną przygodę! Rajskie Jadło Bałuty , Zachodnia 27, Łódź Szpulka , Manufaktura, Ogrodowa 19a, Łódź Stekówka - steki i burgery , Szeroka 38, Starowa Góra

Cooking Monster
Sukiyaki z klasycznym japońskim makaronem OYAKATA 142

dodaje się warzywa. Do sukiyaki zazwyczaj używa się tzw. wołowiny marmurkowej - mocno przerastanej żyłkami tłuszczu, który wytapia się podczas przygotowywania potrawy. W Polsce doskonale zastępują ją gotowe, pakowane pojedynczo steki, które możemy kupić w większości marketów. Mięso powinno być pokrojone w jak najcieńsze plasterki, najłatwiej to zrobić kiedy jest zamrożone. Dusi się je chwilę, po czym wyjmuje pałeczkami i macza(...)Teriyaki Japoński Klasyczny makaron Zupy Ramen w kubkach i w torebkach Kurczak Miso Soy Sauce. Sukiyaki z daniem OYAKATA Japoński Klasyczny - składniki proporcje dla 4 osób 350-400 g steku wołowego (z polędwicy, antrykotu lub rostbefu) lub dobrej jakości poprzerastanej żyłkami tłuszczu wołowiny 2 opakowania dania OYAKATA Japoński Klasyczny 2 pory (tylko biała i jasno zielona część) 1 marchewka

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
NAJLEPSZE PRZEPISY NA MAJÓWKĘ 234

STEKI Z CIELĘCINY Z PYSZNYM SOSEM! SZASZŁYKI Z KURCZAKA I ANANASA Z RYŻEM JAŚMINOWYM!- LINK DOMOWE BURGERY Z GRILLOWANYM MIĘSEM! PYSZNE!- LINK POMIDORY POD PIERZYNKĄ, PRZEKĄSKA NA IMPREZĘ! ŻEBERKA "LEPKIE PALCE" APETYCZNE KARTOFLISKO PROSTO Z PATELNI! SAŁATKA MAKARONOWA W STYLU WŁOSKIM SAŁATKA Z JAJKIEM W KOSZULCE I AWOKADO PYSZNE WRAPY/ BURITTO Z ŁOSOSIEM I MANGO! GRILLOWANA RYBA Z MŁODĄ MARCHEWKĄ(...)SZASZŁYKI NA GRILLA WYTRAWNE MINI TARTY Z ŁOSOSIEM, GRUSZKĄ I SERKIEM  TACOS Z TORTILLI! NA OBIAD LUB IMPREZĘ! FRITTATA Z MŁODYCH ZIEMNIAKÓW, KIEŁBASEK I SZCZYPIORKU! JAK ZROBIĆ STEK WOŁOWY W DOMU LUB NA GRILLU? SAŁATKA Z NAJLEPSZYMI POLSKIMI SMAKOŁYKAMI! SAŁATKA Z KURCZAKIEM

SMYKWKUCHNI
Chodźmy do Restauracji Steak N' Roll na Restaurant Week! 152

kulinarnej mapie Wrocławia, które zadomowiło się w Kamienicy Pod Złotym Jeleniem. Jak twierdzą założyciele, ma ono oddawać nowojorski klimat i pokazać kuchnię amerykańską z najlepszej strony. W karcie znajdziemy steki, słynne kanapki Reubena (z pastrami i mostkiem wołowym) oraz burgery. Menu jest krótkie i na temat. To taki Nowy Jork w wersji instant. Mamy do wyboru kilka sandwichy, różne rodzaje(...)steków, dwa burgery i klasyczne dodatki typu frytki i sałatki. Uważam, że każdy mięsożerca będzie zadowolony tym zestawem. Na sam Restaurant Week Steak N' Roll przygotowało dla swoich gości dwa rodzaje menu: pierwsze mięsne, które jest wizytówką restauracji i wegetariańskie, które zostało stworzone chyba z myślą głównie o tych, którzy chcą potowarzyszyć tym pierwszym. Co nie zmienia faktu, że obie

Food Square
5 pomysłów na niedzielny obiad 365

Pięć różnych pomysłów na niedzielny obiad: od bardzo prostych, do zrobienia w 15 minut, po bardziej czasochłonne, którym trzeba poświęcić więcej uwagi. Jest pieczony drób, ryba, stek i owoce morza. Wszystkie pyszne, wielokrotnie przetestowane. Gorąco polecamy! Co by tu zrobić na obiad? Pytanie, które w każdy weekend zadają sobie miliony niedzielnych kucharzy. Najpierw myśl o niedzielnym obiedzie jest przyjemna(...)rumiana kaczka. Cały sekret tkwi w powolnym pieczeniu w odpowiedniej temperaturze. Nasz wypróbowany niezliczoną ilość razy przepis to gwarancja, że kaczka Ci się uda. Czytaj dalej JAK Z RESTAURACJI: Stek na sałatce z komosy Kruchość polędwicy, chrupkości sałatki, kwaśna cytryna i słodkie jabłko z kalarepką. Proste, ale pożywne danie pełne wykwintnych smaków będzie gotowe w 30 minut. Ale te smaki

Niedzielny kucharz
Kantońskie stir fry z łaty wołowej – z aksamitnym sosem i jajkiem 218

Wołowina w daniach stir fry to mój ulubiony sposób na zjedzenie tego mięsa w formie innej niż steki. Komponuje się z każdym smakiem i aromatem – przyjmie ostre i delikatne dodatki, wszystkie możliwe sosy i warzywa. W tym kantońskim przepisie łata wołowa połączona jest z aksamitnym ale wyrazistym, lekko ostrym sosem z dodatkiem jaj. Uwierzcie – smakuje i pachnie milion razy lepiej(...)ryżem, posypaną jeszcze dodatkowo odrobiną szczypioru, sezamu i skropioną olejem sezamowym.   Więcej przepisów z wykorzystaniem łaty wołowej /bavette znajdziecie TUTAJ SKŁADNIKI na 2 porcje MIĘSO I MARYNATA 1 stek z łaty wołowej 350-400g 1 łyżka oleju ryżowego 1 łyżka jasnego sosu sojowego 1 łyżeczka skrobi ryżowej lub ziemniaczanej 1/3-1/2 łyżeczki sody oczyszczonej     POZOSTAŁE SKŁADNIKI

Karo in the Kitchen
Steki z kangura i fioletowe frytki 166

Szybki i przepyszny obiad, dlatego polecam i zamieszczam przepis. Pewnie nie jeden czytelnik bloga zakupi mięso z kangura i nie będzie wiedział jak je przyrządzić, dlatego proponuję te oto steki. Bardzo delikatne i soczyste mięso a do niego chrupiące frytki, idealny posiłek. Jeśli jeszcze frytki są fioletowe to już prawdziwa magia. Polecam gorąco. Steki z kangura i fioletowe frytki. ROZWIŃ

Moje Małe Czarowanie
Pikantny sos pomidorowy 291

pizzy pod ser – zapiekanka ziemniaczana w warzywami – pizza z patelni – prawdziwa włoska pizza – pizza z pieczarkami – pizza z ciasta francuskiego – tacos ze stekiem – kanapka ze stekiem – przepis na pizzę z salami – pomysł na kurczaka PIKANTNY SOS POMIDOROWY Przygotowanie: 10 minut Składniki: – 1 puszka pomidorów 400 g lub 4 duże pomidory

nietylkopasta.pl