SKŁADNIKI: 500 g steków (sznycli) z indyka 1 garść drobno posiekanych suszonych pomidorów 1 łyżka suszonego lubczyku sok z 1 limonki 1 łyżeczka czerwonego pieprzy - zmiażdżyć w moździerzu sól morska do smaku 1 łyżka oliwy PRZYGOTOWANIE: Steki zamarynuj w marynacie (sok z limonki, oliwa, suszone pomidory, lubczyk, sól i pieprz). Odstaw do lodówki na godzinę. Wyłóż mięso do naczynia
ClauditteMissCookingPrzedstawiam dzisiaj klasyczne danie sezonu grillowego – szaszłyki. Tym razem proponuję go z soczystym, marynowanym w miodzie i sosie sojowym stekiem, plasterkami cukinii i kawałkami czerwonej papryki. To danie jest zwyczajnie skazane na sukces, nie wspominając już o jego niskiej kaloryczności:) Polecam! Scroll down for recipe in English Szaszłyki z marynowanym stekiem, papryką i cukinią (8 porcji) Składniki na marynatę
karmelowyProsto , szybko, pysznie. A jak mogłoby być skoro to przepis Magdy Gessler Składniki stek z tuńczyka ok. 200 g , 2 cm grubość suszony rozmaryn pieprz kolorowy oliwa z oliwek sól cytryna Przygotowanie Marynata : wymieszałem oliwę z rozmarynem, solą i zmielonym pieprzem. Posmarowałem marynatą steki z obu stron. Odstawiłem na 15 minut. Patelnię grillową mocno rozgrzałem. Smażyłem tuńczyka po minucie
R'n'G Kitchenłyżeczki suszonej pietruszki 1 łyżeczka mielonego białego pieprzu Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać przy pomocy blendera, można do smaku doprawić białym pieprzem i czosnkiem w proszku. Wyjątkowe marynaty do steków i wołowiny is a post from: naRuszcie.pl The post Wyjątkowe marynaty do steków i wołowiny appeared first on naRuszcie.pl
naRuszcieochotę na mięso ! ! ! Oj WIELKĄ ! ! ! Początkowo miał być gulasz ale nie chciało mi się długo czekać aż będzie taki jak należy, wszak ochota na mięso była WIELKA ;) Powstały mini steki i wyszły bardzo smaczne. Moja potrzeba została zdecydowanie zaspokojona :) Składniki 440 g mięsa wołowego gulaszowego ( najlepiej wybrać takie kawałki bez żył ) gruby kawałek zielonej papryki gruby kawałek czerwonej papryki
Jemy Pijemydopiero co zakończonej, letniej edycji. Szaszłyki z kurczaka i kolorowych papryk autorka: Patrycja (mikimama) | blog: Czerwień i błękit Karkówka z grilla autorka: Patrycja (mikimama) | blog: Czerwień i błękit Cytrynowe steki autorka: karto_flana | blog: Z kartoflanego pola Wciąż trwam i robię najokropniejsze burgery na świecie. autorka: monami | blog: Budyń waniliowy Steki z kangura autorka: Koper | blog: W koperkowej kuchni "Pulled
Kuchenna Kontrrewolucyawidzi je z wielkim kawałem krwistego mięsa .Mnie wystarczy jajko i już . Było dziś po męsku ,skubnęłam mięso ,całkiem dobre ,ale tylko z dodatkiem sosu. Składniki : 2 steki wołowe oliwa z oliwek sól ,pieprz szparagi ,pęczek Do sosu : śmietana 18 % ,150 ml ser z niebieską pleśnią ,kawałek ,dowolny Śmietankę podgrzewamy ,nie gotujemy i roztapiamy w niej ser .Można doprawić wedle(...)uznania ,ale ser ma moc ,więc nie trzeba. Steki ,u mnie dość cienkie ,smażymy na oliwie na dobrze rozgrzanej patelni po 3 minuty z każdej strony . Jeśli są grubsze chwilę dłużej .Dopiero po usmażeniu solimy i natychmiast podajemy . Szparagi gotujemy 3 minuty ,przelewamy zimną wodą
Ladylaura.doskonalszego dania mięsnego jak dobrze zrobiony stek z polędwicy wołowej. Nie trzeba wyszukanych dodatków by taki obiad był najlepszą chwilą dnia. Wbrew powszechnym opiniom to danie nie tylko dla mężczyzn a stek wcale nie musi być krwisty. Moim zdaniem najlepiej smakuje średnio wysmażony - brązowy na wierzchu i różowy w środku
Milion SmakówProsty i szybki stek z tuńczyka. W zasadzie prawie najprostszy i najszybszy i może przez to tak smaczny ;) Od czasu do czasu można u nas kupić kawałek mięsa tuńczyka idealnie nadającego się na stek. Szkoda taką okazję marnować. Mięso tuńczyka jest chude i rozpływające się w ustach a w tym wydaniu ma lekko ziołowy i cytrynowy posmak
Milion Smakówktóry u mnie w kuchni zawitał pierwszy raz do steku filet mignon jako uzupełnienie lekko słodkiego smaku mięsa. Sprawdził się lepiej niż się spodziewałem. Klasyczny sos jogurtowo-majonezowy ze świeżym szczypiorkiem i sporą ilością sera owczego jest kremowy i wyrazisty i doskonale pasuje nie tylko do steku, ale też do innych mięs - zwłaszcza z grilla
Milion SmakówStek z udka drobiowego to nie to samo co grillowane udko czy pierś kurczaka, to coś co przypomina poniekąd karkówkę wieprzową ale to mięso drobiowe. A co najlepsze to wygląda na to że znów wymyśliłem coś nowego, coś czego na grillu nie robił nikt wcześniej :) Składniki ( na 2 osoby ) : 2 udka drobiowe (większe) przyprawa do kurczaka (ja użyłem własnej(...)tylko skrapiam oliwą z obu stron, odstawiam na godzinkę do lodówki. Griluję na średniej temperaturze i bez ognia (sugeruję węgiel drzewny). Drób na grillu potrzebuje spokoju. Po obróceniu steku na drugą stronę w mniej więcej połowie czasu smaruję płynnym miodem i posypuję sezamem. Pamiętaj : Drób na grillu potrzebuje spokoju
Mechanik grillujePrzy wyborze dań głównych można powiedzieć, że wymieniliśmy się z Mężem preferencjami. Tym razem on postawił na wołowinę, a ja na rybę. Oryginalny stek z wołowiny argentyńskiej z masłem ziołowym, frytkami i sałatką a'la feta to był z pewnością dobry wybór. Dobre gatunkowo mięso zostało przyrządzone zgodnie z zamówieniem tj. w formie średnio wypieczonej . Stek i wyglądał i smakował
Kuchnia po mojemuMichałem Turkiem ( Prowadzącym program na antenie Radio Plus " Turek pomoże od kuchni " ) odwiedziliśmy restaurację Senso . Początkowo burza mózgów, gdyż trzeba było obmyśleć co dobrego dla was przygotujemy. Padło na stek w iście Świątecznym stylu, gdyż z sosem pomarańczowym i w korzennych przyprawach, podany z kaszą i cebulowym confit. Oczywiście relacji możecie posłuchać dziś (13.12.2013r) w godzinach(...)lunch - nie wyjdziecie głodni a wasze brzuchy zaciągną was tam z powrotem :) Posłuchajcie jak dobrze bawiłam się w tym męskim gronie i zapraszam na krótką fotorelację. To co stek w korzennych przyprawach na Święta Bożego Narodzenia? Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytrozwiązaniem jest wówczas grill elektryczny. I właśnie taki grill ektryczny Severin jakiś czas temu otrzymałam do przetestowania ze sklepu redcoon . Ponieważ nie mogliśmy się zdecydować co zrobić przygotowaliśmy: stek wołowy, wieprzowinę w sosie teriyaki i tabasco, pieczarki, paprykę oraz pieczywo z oliwą i czosnkiem Stek ugrillował się idealnie. Nie przywierał, smażył się ładnie, równomiernie. Wieprzowina pokrojona w paski pięknie
królestwo garówPolacy i schabowe to jak Amerykanie i stek. Pomimo, że uwielbiam steki to także cały czas kocham mięso wieprzowe. Po 25 latach życia w Polsce stało się ono nieodłączną częścią mojego jadłospisu. Czasami kiedy napadnie mnie apetyt za dawnymi czasami i słowiańsko-germańską tradycją kulinarną, przyrządzam sobie zwykłego schabowego sznycla z ziemniakami i koprem. Czasami kiedy odzywa się we mnie
Jem więc Jestem