spaghetti - 5367 przepisów (strona:77/358)

Penne z sosem pomidorowym, fasolką i borowikami oraz "Wybrzeże Szkieletów" 135

posolić i ewentualnie doprawić cukrem. Do doprawionego sosu dodać gorący makaron i sporo bazylii porwanej na kawałki. Wymieszać. Danie wyłożone na talerze posypać startym twardym serem dojrzewającym.  ----- Podobne: Spaghetti z cukinią i boczniakami Spaghetti z suszonymi pomidorami Spaghetti putanesca Sos mi się perkotał na kuchni, a ja mogłam się oddać lekturze "Wybrzeża Szkieletów" Clive'a Cusslera i Jacka

Weekendy w domu i ogrodzie
Spaghetti po mojemu 159

zapraszam na zupełnie inną odsłonę spaghetti , nie w sosie pomidorowym , ale w sosie ananasowym , i nie w standardowym makaronie do spaghetti ale w makaronie Tagliatelle .  Takie zupełnie inne zestawienie smakuje naprawdę bardzo fajnie .     Doskonale nadaje się jako obiad , bądź na kolację rodzinną , zapraszam serdecznie do wypróbowania .                   Składniki(...)miękki odlewamy makaron od wody i nie płucząc w zimniej wodzie , dodajemy do naszego sosu z mięsem mielonym i wszystko bardzo dokładnie mieszamy i gotowe . Super smakuje jak nasze spaghetti posypiemy parmezanem

Mój Smak
Cukiniowe spaghetti na surowo z sosem czosnkowym 145

Nadal króluje cukinia - pomiędzy ogórkami i zbliżającymi się śliwkami. Niedawno kupiłam bardzo ciekawe urządzenie - krajalnicę spiralną. Coś niesamowitego! Cukinię można pokroić w spaghetti o metrowej długości ( inne warzywa i owoce również ). Dzięki temu przedstawiam dzisiaj bardzo lekkie i interesujące danie. Składniki: 1 młoda cukinii 2 plasterki polędwicy sopockiej 2 plastry sera mozzarella 2 ogórki małosolne 1 duży pomidor Natka pietruszki(...)Sól Pieprz Sos czosnkowy Wykonanie: Cukinię kroimy w cienkie spaghetti, układamy na talerzach. Ser, polędwicę i ogórki kroimy w słupki. Posypujemy solą i pieprzem. W dalszej kolejności polewamy sosem czosnkowym ( prezentowanym na blogu – Rewelacyjny sos czosnkowy ). Pomidora obieramy ze skóry (najpierw parzymy a później łatwo usuwamy skórkę), kroimy w dużą kostkę. Nakładamy na spaghetti i lekko solimy. Posypujemy natką pietruszki

Smaki Ewy
Spaghetti z karmelizowaną marchewką i zielonym kalafiorem 174

Czasem wystarczy kilka składników połączonych, dobrze doprawionych, by powstało z nich danie niebanalne w smaku oryginalne.  Makaron spaghetti z karmelizowaną marchewką i różyczkami zielonego kalafiora połączyłam, solą himalajską i mieszanką przypraw chili doprawiłam, świeżą bazylię dodałam i proste danie w kilka chwil przygotowałam. To danie zdrowe, kolorowe i smakowo wyjątkowe. Składniki na 2 porcje: 100 g makaronu spaghetti(...)Kiedy marchewka będzie al dente dodajemy kalafiora, doprawiamy solą, całość podsmażamy delikatnie mieszając. Kalafior ma być chrupiący. Na sam koniec dodajemy makaron, mieszankę przypraw chilli do smaku i mieszamy. Spaghetti podajemy z listkami świeżej bazylii. Smacznego

Moniki Smakołyki
Restauracje w Poznaniu: Słodka&Ostra 185

rozmowie z nim decydujemy się na polędwiczki wieprzowe z puree z groszku z młodymi ziemniakami, kalafiorem i brokułem, tortellini z ricottą i szpinakiem z młodymi warzywami z pesto oraz spaghetti arrabiata dla dzieci. Do picia zamawiamy domową lemoniadę. Spory plus dla lokalu, że bez najmniejszego problemu potrawę dla dzieci zgadzają się rozłożyć na dwa talerze (nie wszędzie jest taka możliwość(...)rozbrykane maluchy:) Potrawy, które kosztowałyśmy: Polędwiczki wieprzowa confit, puree z groszku, młody ziemniak, kalafior, brokuł (cena: 26zł) Tortellini z ricottą i szpinakiem, młode warzywa z pesto  (cena: 19zł) Spaghetti arrabiata (cena: 20zł) Domowa lemoniada (cena: 8zł) Koszt porcji: między 18zł, a 34zł Ogóródek:  jest zdecydowanym atutem tego miejsca. Kącik dla dziecka: obecny zarówno w lokalu, jak i ogródku

Kolizje Smaków
Greckie spaghetti z cukinią, szparagami i marchewką 176

Spaghetti zawsze z sosami się kojarzą, ale co niektórzy o lekkiej wersji marzą, dlatego z warzywami polecam przygotować i smakiem się rozkoszować.  Marchew, cukinia i szparagi cieniutko w paseczki pokrojone, na patelni lekko podsmażone, z makaronem wymieszane i do całości listki bazylii dodane.  Doprawione greckimi przyprawami i można „zajadać” się spaghetti z warzywami.  Składniki: 2 porcje makaronu(...)spaghetti (ok. 80 g), 120 g szparagów białych, 1 marchew (ok. 50 g), ½ średniej cukinii (ok. 50 g), 1 łyżeczka ziół greckich– mieszanka przypraw, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, sól do smaku, 3 łyżki oleju rzepakowego, ½ łyżeczki cukru, świeża bazylia tajska i czerwona. Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na  al dente, odcedzamy. W tym samym czasie

Moniki Smakołyki
Spaghetti bolognese 162

Spaghetti bolognese to typowe włoskie danie. Makaron serwowany z sosem i posypany serem. Bardzo szybkie i smaczne danie. U mnie dość często gości na stole, bo domownicy bardzo je uwielbiają. Dzisiaj przygotowałam z kolorowym makaronem. Może i Wy skusicie się na taką propozycję obiadu. Polecam! Składniki 1 opakowanie makaronu typu spaghetti 500 g mięsa mielonego 1 ząbek czosnku 1 cebula(...)mięso mielone. Wszystko razem przesmażyć aż mięso ściemnieje. Wlać pomidory, dodać przecier pomidorowy, przyprawy i chwilę smażyć Makaron ułożyć na talerzach i polać sosem, a następnie posypać parmezanem. spaghetti bolognese

O kuchni z uczuciem
SPAGHETTI Z SOSEM Z BOBU I CHILLI 210

Nietypowy pomysł na makaron z wykorzystaniem jednego z bohaterów sezonu letniego: SPAGHETTI Z SOSEM Z BOBU I CHILLI to pożywne i zdrowe danie, zwłaszcza, gdy użyjemy pełnoziarnistego makaronu, świeżych ziół i dobrej oliwy. Artykuł SPAGHETTI Z SOSEM Z BOBU I CHILLI pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Spaghetti z letnimi warzywami w sosie śmietanowo- serowym 165

przygotować szczególnie latem, kiedy mamy dostęp do świeżych warzyw i kiedy chcemy przygotować coś na "szybko", bo nie chce nam się długo stać przy garach.  SKŁADNIKI: 250g makaronu spaghetti, 1 cukinia, 1 papryka czerwona, 100g pomidorków cherry, 1 cebula, 1 szklanka śmietany 30%, 50g sera żółtego, 4 łyżki oliwy, oregano, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Makaron spaghetti gotuję al dente(...)oliwie szklę cebulę. Do cebuli dodaję cukinię, paprykę i pomidorki cherry. Smażę około 10 minut. Warzywa zalewam śmietaną i dodaję żółty ser. Duszę około 3 minut. Dodaję ugotowany makaron spaghetti. Mieszam i duszę jeszcze przez 2 minuty. Potrawę doprawiam do smaku oregano, solą oraz pieprzem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Spaghetti z pomidorkami i horaphą 170

Makaron często u mnie w domu króluje, bo szybko z niego dania się wyczarowuje.  Dzisiaj polecam Wam spaghetti ma chudym mięsie z szynki wieprzowej przygotowane do którego całe pomidorki cherry zostały dodane. Makaronu z mąki z pszenicy durum, zwanej  semoliną   wykorzystałam,  bo zdrowsze danie uzyskać chciałam.    Taki makaron od zwykłego pszennego bogatszy jest(...)białka, witaminy i składniki mineralne, czyli danie z nim dla zdrowie będzie idealne.  Ser grana padano spaghetti dodał smaku owocowego , a horapha czyli bazylia tajska  lekko anyżowego. Składniki: 450 g świeżo mielonego mięsa wieprzowego z szynki, 1 biała cebula, 2 łyżki oleju rzepakowego, 1 płaska łyżeczka ostrej mielonej papryki, 2 łyżki sosu sojowego, sól do smaku

Moniki Smakołyki
Carbonara 234

Spaghetti carbonara jest, jak dla mnie, totalnym hitem. Jest to rodzaj dania podobnego do Tortilla de patatas - proste, składające się z kilku składników które większość z nas ma w domu, szybkie i zaskakująco pyszne. Nie przepadam za jajecznicą a Tortilla de patatas pokochałam od pierwszego kęsa. Carbonara to troszkę inna historia gdyż zabierałam się za nie od kilku tygodni(...)przy takim daniu liczyć kalorie? Lepiej nawet nie zaczynać bo załamka murowana A jeszcze jeść się odechce i co wtedy? Nie, tego dania nie da się nie zjeść. Spaghetti carbonara dla 2 osób ok 25 minut Składniki: kilka plastrów boczku (ja lubię grube plastry pokrojone w sporą kostkę) 2-3 ząbki czosnku (to tak normalnie ja dodaję nawet

sierotka maRysia w kuchni
Klopsiki w sosie śmietankowym 199

klopsiki to żaden problem… Małe mięsne kulki można obtoczyć w mące i podsmażyć. Można rówież od razu wrzucić do sosu. Proponuję dzisiaj sos śmietankowy z jarzynką, idealny do spaghetti. Klopsiki Składniki: 4 porcje 400 g mielonego, 50/50 wołowo wieprzowe 1 ząbek czosnku 1 jajko 2 łyżki tartej bułki 1 łyżka mąki 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 cebula(...)łyżka masła 300 g zielonej cukinii 2 marchewki 150 ml mięsnego bulionu 250 ml śmietanki 1 łyżeczka oregano sól i pieprz do smaku 250 g spaghetti, waga sucha Przyrządź farsz. Dodaj do mielonego jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, tartą bułkę i pietruszkę. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. Formuj małe klopsiki i obtocz je w mące. Odstaw na bok. Przygotuj

codojedzenia
Spaghetti z białej rzodkwi z fiołkami i pestkami granatu 163

rzodkiew najczęściej jemy tartą na grubych oczkach tarki np. z dodatkiem marchwi lub pociętą w grube paski z czarnym sezamem . Dziś proponuję zetrzeć rzodkiew spiralnym nożykiem i wyczarować białe spaghetti. Jarzynkę doprawiłam tradycyjnym winegretem, podałam z pestkami granatu i fiołkami. Doskonale smakuje i rewelacyjnie wygląda. Zapraszam na urocze wiosenne, jarzynowe spaghetti. Składniki: 1 biała rzodkiew pestki granatu fiołki 3 łyżki(...)spiralnym nożykiem. Z owocu granatu uwolnić pestki. Umyć i osuszyć kwiaty fiołka z oliwy, octu winnego i miodu przygotować gładką emulsję. Doprawić solą i pieprzem na talerzykach ułożyć skrojone spaghetti, skropić przygotowanym winegretem, udekorować pestkami granatu i fiołkami

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Spaghetti ze szpinakiem i oliwkami 126

Spaghetti najbardziej smakuje mi w połączeniu z drobnolistnym szpinakiem i czarnymi oliwkami. Bogaty w żelazo, potas, kwas foliowy; działa przeciwnowotworowo i chroni przed miażdżycą. Szpinak jest źródłem magnezu, a więc powinny go jeść osoby zestresowane, działa uspokajająco.  Najsmaczniejsze są młode i drobne listki, który z powodzeniem można dodawać do sałatek i koktajli. Większe należy dokładnie oczyścić, także z łodyżek(...)serem kozim. Szpinak doskonale sprawdza się jako farsz do włoskich ravioli czy sos do makaronu. Do potraw ze szpinakiem najczęściej dodajemy startą świeżą gałkę muszkatołową oraz świeżomielony czarny pieprz. Spaghetti ze szpinakiem i oliwkami Składniki: kolorowy makaron spaghetti na dwie porcje 250 g młodego i świeżego szpinaku 4 ząbki czosnku 1 szklanka drylowanych czarnych oliwek oliwa z oliwek sól

Moja smaczna kuchnia

Proponowane wyszukiwania