spaghetti - 5367 przepisów (strona:252/358)

"SPAGHETTI" Z CUKINII 179

przerobić cukinię na "makaron" potrzebna będzie tarka spiralna. Jeśli jej nie macie, możecie po prostu pokroić warzywo w cienkie plastry - zamiast spaghetti wyjdzie równie smaczna sałatka. Czytaj więcej

Kasia Sarna
Spaghetti pomidorowe z rzeżuchą 165

domowego ogródka - rzeżucha:) U nas w domu rzeżuchę wykorzystuje się nie tylko w święta i od święta. Często zastępuje nam natkę pietruszki czy koperek. Składniki: 300 g makaronu spaghetti 1 świeży średni pomidor 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku puszka krojonych pomidorów - 400 g 1 suszony pomidor z zalewy przyprawy: sól, pieprz, lubczyk, bazylia, papryka słodka, chili, suszone pomidory

Zasmakuj Kuchni
Paglia e fieno. 132

najważniejsze szybkie danie makaronowe. Zapraszam! Paglia e fieno to w dosłownym tłumaczeniu nic innego jak "słoma i siano" a to wszystko za sprawą koloru składników. Składniki; 20 dag makaronu spaghetti 2 łyżki masła 1,5 szkl zielonego groszku 200 ml śmietany 30% 1 łyżka oliwy z oliwek 40 g świeżo startego parmezanu, dodatkowo kilka płatków do podania sól, pieprz szczypta

Radość kipiąca uśmiechem.
Smaki Parmy – symbol całej Italii, czyli jak wybrać najlepszy parmezan i prosciutto 263

marki producenta, ekskluzywności wyrobu, ale także lokalizacji sklepiku – te najdroższe znajdują się oczywiście wśród kamienic starego miasta. To właśnie od Parmy nazwę wziął bodaj najsłynniejszy ser używany do posypywania spaghetti – parmezan (właściwie Parmigiano Reggiano ). Wytwarzany od blisko tysiąca lat z krowiego nieprzetworzonego mleka (do produkcji jednego kilograma sera potrzeba aż 16 litrów!), leżakujący 20 dni w solance, ostatecznie dojrzewa

Bon Ton Italia
Polenta z suszonymi pomidorami 198

Polenta to danie kuchni włoskiej, może nie tak popularne jak pizza i spaghetti, ale równie pyszne. Można ją podać w formie mamałygi lub poczekać aż wystygnie i pokroić w plastry. Dobrze smakuje z różnego rodzaju sosami czy sałatkami. Ja przygotowałam sałatkę z rukoli, oliwek i pomidorów. Składniki: 2 litry wody 300 g kaszy kukurydzianej 50 g masła łyżeczka soli pieprz

e-PrzepisyKulinarne
Kukurydziane spaghetti w sosie pomidorowym z bobem 184

Kukurydziany makaron w pikantnym sosie pomidorowym z dodatkiem ziaren bobu to smaczna propozycja na obiad, nie tylko dla osób będących na diecie bezglutenowej. 250 g kukurydzianego makaronu spaghetti 1 papryczka chilli 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 pierś z kurczaka 4 pomidory 200 g bobu sól pieprz czarny bazylia tymianek oliwa z oliwek pomidorki koktajlowe Makaron ugotować al’dente

https:KKuchniaMniam
Spaghetti z jarmużowym pesto 95

szybko i na zdrowo. Dla nas idealne połączenie makaronu z jarmużem.   Składniki 300 g makaronu spaghetti 1 duża garść jarmużu 75 ml oliwy z oliwek 1/2 szklanki startego parmezanu 25 g orzeszków piniowych sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy al dente. W tym czasie szykujemy pesto. Jarmuż, oliwę, orzechy, parmezan blendujemy

R'n'G Kitchen
AUDREY W DOMU – BLISKO PRAWDZIWEGO ŻYCIA 159

Chyba nie będzie przesady w stwierdzeniu, że marzenia gwiazdy Hollywood, wielkiej Audrey Hepburn, były proste jak nitka makaronu spaghetti. Artykuł AUDREY W DOMU – BLISKO PRAWDZIWEGO ŻYCIA pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Bezglutenowe wege spaghetti gotowe w 20 minut :) 112

tego dania dużą zaletą jest czas jego przygotowania. Wystarcza ok. 20 minut, aby mieć gotowy pożywny, smaczny, zdrowy i wegański obiad!  Składniki (2 porcje): 100 g bezglutenowego makaronu spaghetti (Incola)  1 średnia cebula 2-3 ząbki czosnku  400 ml passaty pomidorowej 1 łyżka koncentratu pomidorowego  1 łyżka oleju kokosowego  przyprawy: sól himalajska, pieprz ziołowy, czarny

Zdrowie na języku :P
Makaronowa pizza z patelni 239

makaronu ? Do tego upieczona na patelni? Dlaczego nie ! :) Gdy przyglądałam się przepisom na tą potrawę na różnych forach kulinarnych, zauważyłam, że często do jej przygotowania używa się tradycyjnego makaronu spaghetti. Ja postanowiłam go nieco zmodyfikować - dodając chiński makaron. Jego konsystencja oraz właściwości sprawiają, że gdy podpieczemy go na patelni - nic się nie rozsypuje, spód jej zwarty i  w rezultacie

Taste Therapy
Spaghetti po sycylijsku. 131

Kuchnia włoska ma to do siebie, ze jest pyszna! po przepisy sięgam bardzo często, a oto jeden z nich. Zapraszam! Składniki; 15 dag makaronu spaghetti 100 ml oliwy z oliwek + do posmarowania formy 1 bakłażan 35 dag mielonej wołowiny 1 posiekana cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 400 ml pokrojonych pomidorów z puszki   1 łyżka sosu

Radość kipiąca uśmiechem.
Spaghetti carbonara 156

Makaron spaghetti - 40 dag wędzony boczek - 10 dag ser żółty - 10 dag śmietana 18% - 200ml cebula - 2 szt żółtka 4 szt sól ziołowa pieprz kolorowy Boczek pokroić w drobną kostkę i usmażyć na patelni na małym ogniu. Cebulę obrać, opłukać i drobno pokrojoną dodać do podsmażonego boczku i smażyć dalej razem, oprószyć sola i pieprzem. Śmietanę 18% wymieszać z roztrzepanymi

Camilla w kuchni
Spaghetti z cukinii z kurkami smażonymi z trawą cytrynowa 161

dodajemy cukinię, całość doprawiamy pieprzem, chili, solą, delikatnie mieszamy i podgrzewamy  ok. 2 min (cukinia powinna być al dente).  Na sam koniec dodajemy  drobno posiekaną pietruszkę. Spaghetti z cukinii z kurkami podajemy z drobno startym serem. Smacznego

Moniki Smakołyki
SPAGHETTI Z TUŃCZYKIEM 167

Życie ludzkie jest  jak spaghetti,przewija się nam  niczym wrzeciono na kołowrotku.Raz jest lepiej ,raz jest gorzej ,ale trzeba się otrząsnąć jak makaron na durszlaku i spróbować żyć bez ulubionego sosu i dodatków.Dziś szybki sos z tuńczykiem w tle.Polecam.   1 op.spaghetti sól 2 puszki tuńczyka sałatkowego w oleju 3 pomidory zioła prowansalskie 1 pietruszka starta

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Jak przyrządzić domową smakową oliwę? 159

tylko bardzo ładnie zdobi nasz kuchenny blat czy komodę, ale także urozmaici każdą sałatkę czy danie. Nawet sos spaghetti zyska nowy smak jeśli dodacie do niego pod koniec gotowania smakową oliwę z oliwek. Jednak należy mieć na uwadze, że niektóre smakowe oliwy przygotowane z rozmaitych orzechów, np. włoskich, laskowych czy arachidowych nie nadają się do smażenia, gdyż pod wpływem wysokiej

Zasmakuj Kuchni