spaghetti - 5367 przepisów (strona:239/358)

Makaron z pesto z rukoli i kurczakiem 237

bardzo intensywny smak i mam nadzieję, że takie połączenie makaronu i kurczaka przypadnie Wam do gustu. 25 minut 2 porcje Składniki: 1 duża pierś z kurczaka 150 g makaronu spaghetti 100 g rukoli FIT AND EASY 2 żabki czosnku 4 łyżki oliwy z oliwek 20 g startego parmezanu sól, pieprz, majeranek wykonanie: Czosnek obrać, przepuścić przez praskę. Dodać do niego

Ania i Marcin gotują
Spahetti aglio e olio 170

opisać ten szybki przepis na makaron,  który choć wydaje się błahy to zapewniam,  że smakuje jak danie z najlepszej restauracji :) Składniki (2-3 porcje): 200 g makaronu spaghetti oliwa z oliwek * 2-3 łyżeczki papryczek chilli w oliwie z oliwek * lub 1 cała papryczka chili 4-5 ząbków czosnku 3-4 łyżki startego parmezanu sól pieprz świeża kolendra/mi

Malinowo w kuchni
“Kuchnia Pałucka” – recenzja 179

zmieniły się smaki, kiedy tania żywność z supermarketów jest dostępna przez cały rok, gdy je się więcej mięsa, gdy przyprawy przestały być rarytasem i gdy wszyscy zaczęliśmy jeść spaghetti i kebab. Kiedy jako dziecko jeździłam w odwiedziny do rodziny mojej mamy nie chciałam jeść tradycyjnej czerniny i wędlin. Teraz tęsknie za wyobrażeniem tych smaków, których nigdy właściwie nie poznałam

Ugotowane pozamiatane
Grillowany filet z sarniny z sosem żurawinowym 139

wszystkie składniki marynaty i zamarynować w niej mięso. Wstawić do lodówki na 1 godzinę. • Marchew i por pokroić na paseczki a’la spagetti. • Zagotować wodę z solą i odrobiną cukru, wrzucić marchew i gotować 3 minuty. Dorzucić por i gotować jeszcze 2 minuty. Odcedzić i przelać zimną wodą

To co kocham
Makaron linguine z brokułami 154

Linguine to makaron podobny do spaghetti ale spłaszczony, pochodzący z Genui, zwany również „języczkami”. Bardzo smaczne połączenie brokułów z filecikami anchois. Składniki: • 2 ząbki czosnku • 1 mała puszka anchois w oleju • 1 opakowanie mrożonych brokułów • 4 łyżki oliwy • sałata radicchio • sól, pieprz do smaku • 50 g parmezanu Ciasto • 400 g mąki

To co kocham
Makaron ryżowy w sosie balsamicznym ze szparagami i kurczakiem 159

Danie makaronowe, prawie spaghetti… ale „prawie” robi różnicę, bo z makaronu ryżowego i bez pomidorów, a na bazie sosu balsamicznego, który nadaje potrawie charakterystyczny słodko-kwaśny smaczek. Kurczak pozostał mi z rosołu i na sałatkę użyłam jedną, dorodną pierś. Trochę zieleniny w postaci szparagów i danie gotowe. Smakuje

To co kocham
W biegu: błyskawiczny makaron 282

kupić już niemal w każdym supermarkecie) gałązka pomidorków koltajlowych 15-20 dużych czarnych oliwek bez pestek 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek do smażenia sól, pieprz, oregano makaron (spaghetti lub penne)   PRZYGOTOWANIE: Nastawiamy wodę na makaron. Czosnek kroimy drobno i podsmażamy na oliwie, dodajemy odsączonego tuńczyka oraz pokruszoną na kawałki fetę. Wszystko smażymy 5 min. na średnim ogniu

Kuchnia w biegu
Spaghetti z cukinii - dietetyczne, lekkie, wegańskie :) 142

który przygotowałam z krajalnicą spiralną Brava od Delimano . Cukinia w formie makaronu sprawdza się wyśmienicie :) Urozmaiciłam ją dodatkiem marchewki. Standardowo nie zabrakło cebuli i czosnku. Przyprawy dopełniły smak. Warzywne spaghetti jest przepyszne i z powodzeniem może zastąpić to "normalne".  Składniki (2 porcje): 1 cukinia (ok. 400-500 g) 1 marchewka 1 cebula 2 ząbki czosnku  1 łyżka koncentratu

Zdrowie na języku :P
Naleśniki bolognese z tofu 202

obiad. Jednym z moich ulubieńców jest wersja z tofu i szpinakiem. Jednak dziś naleśniki wypełnimy zupełnie czymś innym. Kiedyś myślałam, że sos bolognese nadaję się jedynie do tradycyjnego makaronu spaghetti czy lasagne. Dziś wiem. że wystarczy wypełnić ciasto naleśnikowe tym pysznym sosem i zapiec posypane wegańskim serem, by otrzymać niebanalne danie, które na pewno podbije podniebienie  każdego

wegujemy
Zupa pomidorowa a’la mexicana 98

miękkości. Do zupy dodajemy koncentrat, odsączoną z zalewy fasolę i kukurydzę. Gotujemy 10 min, do smaku doprawiamy chilli, solą oraz pieprzem. Podajemy z ulubionym makaronem, u nas spaghetti chitarrone. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding

R'n'G Kitchen
SPAGHETTI BOLOGNESE Z PIECZARKAMI 143

SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego wołowego 200 g makaronu spaghetti 500 ml przecieru pomidorowego 4 łyżki koncentratu pomidorowego 20 dag pieczarek 1 szalotka Przyprawy: 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczka pieprzu, 1/3 łyżeczki chilli, 1/2 łyżeczki bazyli, 1/2 łyżeczki natki pietruszki 10 dag sera żółtego PRZYGOTOWANIE:   Na rozgrzaną patelnię wkładam mięso. Smażę. Dodaję przyprawy. Międzyczasie obieram szalotke i drobno siekam

Gotowanie Patki
MAKARON Z BURACZANYM PESTO I SEREM PLEŚNIOWYM – pyszny! 225

stałe zagości w mojej kuchni! Idealne na każdy dzień, a szczególnie Dzień Buraka, który obchodzony jest 24 listopada. Koniecznie spróbujcie! Ps. makaron kokardki śmiało możecie zastąpić swoim ulubionym – spaghetti, świderkami czy też wstążkami tagliatelle. Polecam! SKŁADNIKI: * makaron kokardki Lubella – 2 porcje * pieczone buraki – 2 szt * czosnek – 2 ząbki * orzeszki pinii – 3 łyżki * camembert

Ostra na Słodko
Spaghetti z śmietanowym tuńczykiem 193

minut. Składniki na to danie można mieć zawsze w zanadrzu i bez problemu przygotować szybki obiad kiedy brak czasu i pomysłu.   Składniki: (na 4 porcje) 400g makaronu razowego spaghetti 2 łyżki oliwy z oliwek łyżka masła klarowanego 2 białe cebule ząbek czosnku 2 puszki tuńczyka w sosie własnym w kawałkach 400ml śmietanki słodkiej 12$ łyżka mąki biały pieprz, sól

Pyry na Gaz
Parmezan - skład, historia, produkcja 201

Swoim doskonałym smakiem może uwiecznić dania z sałat, makaronów czy mięs. Jest doskonały do warzyw i owoców, np. gruszek lub jabłek. Starty parmezan idealnie nadaje się do zup, risotto, spaghetti. źródło: smakizycia.pl WARTOŚCI ODŻYWCZE W parmezanie mamy mnóstwo wzbogacających nasz organizm witamin i minerałów. Począwszy od fosforu, magnezu, sodu, wapnia, cynku, aż na witaminach

Gotuję Testuję
Spaghetti z szynką Prosciutto, suszonymi pomidorami i sosem carbonara 224

carbonare, ale nie koniecznie w wydaniu z tłustym boczkiem, czy śmietaną, którą zazwyczaj dodaje do tego sosu, stąd powstała taka nietypowa wersja carbonary. Składniki: - 200 g  makaronu spaghetti  - 2 jaja - 100 g szynki prosciutto - 8 suszonych pomidorów - 100 g twardego, długo dojrzewającego sera (np.pecorino, parmezan, granda padano) - mała cebula - 2 ząbki czosnku - pęczek natki pietruszki - pieprz, sól

Cook&Love