spaghetti - 5367 przepisów (strona:238/358)

Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami 103

dodatkiem suszonych pomidorów. Przepis jest jak zwykle bardzo prosty, a w dodatku szybki w zrobieniu. W tym przepisie użyłam makaronu penne, ale na pewno będzie tak samo smaczny z spaghetti lub świderkami. Polecam bardzo serdecznie :) Składniki: * 3 szklanki makaronu  * 2 duże piersi z kurczaka * sól, pieprz * suszona pietruszka * 3 łyżki przecieru pomidorowego * 1 duża cebula * 2 ząbki czosnku

Klasyka Gotowania
Makaron z kurczakiem i pomidorami 220

zastąpić innym zielonym smacznym i zdrowym czymś). Makaron (także!, jak miło) możecie zastąpić bezglutenowym, nawet ryżem lub kaszą - dowolność. Sprawdzą się też inne kształty makaronów, np. penne, kolanka, nawet spaghetti (tylko wtedy mięso lepiej pokroić na drobniejszą kostkę lub zastąpić mielonym, dodać cukinię i mamy nowe danie;). Składniki: 300 g makaronu świderki 1 mniejsza pierś z kurczaka sól, pieprz, lubczyk

Zasmakuj Kuchni
Błyskawiczne linguine ze świeżymi pomidorami, oliwkami i bazylią 145

ząbki czosnku 2 łyżki orzeszków piniowych garść liści bazylii sól, pieprz, duża szczypta kozieradki 2-3 łyżki oliwy extra virgin 2 porcje (około 150g) pełnoziarnistego makaronu linguine lub spaghetti Makaron ugotować al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie na patelni delikatnie podprażyć przez chwilę orzeszki, odłożyć na bok. Szalotkę posiekać w cienkie półplasterki. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić

Even Better Food
Makaron z sosem dyniowym i klopsikami jaglanymi 163

łyżeczki mielonej kolendry, kurkumy, kozieradki, czarny pieprz i świeżo mielona gałka muszkatołowa do smaku, oregano 200-300g makaronu ugotowanego al dente (użyłam bezglutenowe penne, świetnie sprawdzi się również spaghetti czy tagliatelle) /zachować kilka łyżek wody z gotowania makaronu/ pomidorowe klopsiki jaglane Szalotkę pokroić na cienkie półplasterki, czosnek posiekać. Miąższ dyni pokroić w niedużą kostkę. W garnku o grubym

Even Better Food
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 27.01.2017r. 135

podsmażoną cebulką i jabłkiem   Małgorzata  Naleśniki z nadzieniem pieczarkowo - serowym Kasia  Zupa pomidorowa z mintajem   Marzena  Zielony koktajl pełen zdrowia   Magdalena  Spaghetti z pieczonych pomidorów i czosnku   Marta Łosoś na serowym szpinaku   Dorota  Makaron z brokułami i sosem pieczarkowym   Małgorzata  Kotleciki z kaszy jęczmiennej   Magdalena  Waniliowo

Magiczne Życie Marty
Makaron w sosie serowym ze szpinakiem 273

parmezanem jest pyszny, a do jego przygotowania wystarczy dosłownie chwila. Do sosu dodałam przyprawiony szpinak, aby danie prezentowało się bardziej „na bogato” Spróbujcie! Zobaczcie też: Makaron spaghetti carbonara Przepis na makaron w sosie serowym ze szpinakiem Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 20 minut Składniki 250 ml słodkiej śmietanki 18% garść parmezanu 2 garście szpinaku 2 ząbki czosnku

Kuchnia Bazylii
Spaghetti z kurczakiem 156

makaronu spaghetti Malma 1 pierś z kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka sosu sojowego ciemnego 2 łyżki pesto bazyliowego pół słoiczka pomidorów suszonych w oliwie ok 100 ml Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy. Mięso kroimy w kostkę. Na patelnię wrzucamy najpierw posiekaną cebulę i czosnek oraz trochę oliwy od pomidorów, podsmażamy i dodajemy mięso, smażymy mieszając

Gotowanie jest łatwe
Spaghetti z sosem pomidorowym i ziołową posypką chlebową 170

większą ilość przypraw i gotując go kilka minut, aby nadmiar wody wyparował a powstał sos (który dodatkowo możecie potraktować blenderem dla bardziej aksamitnej konsystencji).  Składniki: 250 g makaronu spaghetti słoik domowego sosu pomidorowego ( klik ) 2 kromki pszennego chleba 2 ząbki czosnku sól, pieprz, cukier, zioła prowansalskie, chili odrobina skórki z cytryny świeża bazylia oliwa  Zaczynamy od przygotowania posypki

My simple kitchen
Stir-fry z indykiem, kapustą pekińską, marchewką i grzybkami mum 268

Delikatna i łagodna w smaku 'chińszczyzna' z podsmażonej piersi z indyka, marchewki i kapusty pekińskiej, z makaronem typu chow mein (odpowiednik spaghetti, tyle, że w wersji błyskawicznej- bez gotowania), podlana sosem sojowym i posypana świeżą kolendrą oraz sezamem. Potrawa w wydaniu tzw. stir-fry, która oznacza krótkie smażenie, jednocześnie często mieszając składniki, dzięki czemu mięso jest soczyste, a warzywa jędrne

Kraina Miodem Płynąca
Jak zrobić pszenny placek do wrapów? 923

sporo się nauczyłam, a teraz jestem na etapie odkrywania nowych nieznanych mi wcześniej składników. Kiedyś szczytem kunsztu kulinarnego było dla mnie kupienie mięsa i sosu ze słoika i przygotowanie spaghetti, teraz staram się robić wszystko od podstaw i wyeliminować gotowce. Dlatego dzisiaj mam instruktaż jak przygotować domową tortille, czyli placki na wrapy. A w przyszłości planuje porwać się na ciasto

Delusional Trine
Tort z makaronu 183

makaronu. Edyta Guhl Włoskie krajobrazy w Eifel. Na blogu z wdzięczną nazwą w tytule,, dolce vita“ nie powinno zabraknąć włoskich potraw, makaronu z domowym sosem pomidorowym z odrobiną bazylii, spagetti podsmażonego na patelni z czosnkiem i dobrą oliwą, nie mówiąc już o warzywnej lasagne z dużą ilością amore...Kluski są dobre na wszystko, na jesienną słotę, zły humor, a nawet

dolcevitainmykitchen
13 najlepszych pomysłów na dania z jajek 300

jajkiem sadzonym, kalafiorem i pomidorem z ziołami Sałatka jajeczna z kukurydzą i oliwkami Sałatka jajeczna z serem i kiełbasą krakowską Sałatka z kaszy gryczanej ze szpinakiem i jajkiem sadzonym Spaghetti z cukiną, jajkiem i oliwkami Sadzone z marchewką na gęsto i z kuskusem

Moja smaczna kuchnia
Szybki makaron z pomidorami 168

Składniki: ( na jedną dużą porcję ) 75 g makaronu spaghetti pełnoziarnistego ( ok 1/5 opakowania ) 2 pomidory lub gałązka pomidorów koktajlowych 15 szt. zielonych oliwek łyżeczka kaparów ząbek czosnku sól i pieprz łyżka octu balsamicznego łyżeczka pasty z chili 2 łyżki oliwy Wykonanie: 1. Makaron ugotować al dente wg przepisu na opakowaniu.  Uwaga! Nie przelewaj makaronu po ugotowaniu zimną wodą

Atlas Smaków
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 13.01.2017r. 127

Ciasto z konfiturą z borówki   Agnieszka Wegański sos bolognese     Magdalena  Piwny piernik z marmoladą   Marzena  Chlebek bananowy z chia     Małgorzata  Spaghetti florentine z kurczakiem, grzybami i szpinakiem A już dzisiaj zapraszam Was na kolejny błyskawiczny piątek

Magiczne Życie Marty
Wegański sos bolognese 137

było też z tym sosem – skończyło się na wychwaleniu i zjedzeniu większości mojej porcji. Bo ten sos to można sobie zjeść solo albo np z makaronem jak klasyczne spaghetti. Pyszne! Do przygotowania sosu potrzebujemy: 1 cebulę 2-3 ząbki czosnku 250 g czerwonej soczewicy odrobinę koncentratu pomidorowego 1 puszkę pomidorów 500 ml bulionu warzywnego 40 g migdałów garść orzechów

Szybko Tanio Smacznie

Proponowane wyszukiwania