Otrzymałam do przetestowania makarony bezglutenowe corn pasta, gluten free GMO free: Penne, Capellini, Animals, Alfabet, Gniocchi, Fusilli, Makaroni, Spaghetti, Bucatini marki Sotelli Kingdm of taste. Makarony gotują się 4-6 minut te najmniejsze lub 8-10 penne. Po ugotowaniu makaron jest sprężysty, al dente, woda czysta a makaron nie rozpada się. Zaskoczyła mnie jakość i smak makaronu. Mam zupełnie
AZgotuj!Wersja z migdałów kusiła nas aby połączyć ją z czekoladą. Cóż, ten duet również sprawdził się rewelacyjnie :D Bez wątpienia są to świetnej jakości masła, które warto spróbować. Spaghetti ze szpinakowo-orzechowym pesto z masłem z orzechów włoskich Nutura ( przepis ) Placuszki migdałowe z malinami i masłem z nerkowców Nutura Domowa czekolada z masłem migdałowym Nutura ( przepis ) Chrupiące batony
Candy Pandasurlopu i taka pogoda, że tylko uciekać stąd ponownie zostaje⛱ Przyznam, że nawet mi się gotować nie chce przez tą aurę!🙊 I takim sposobem na lenia zrobiłam odmianę spaghetti 🍝 Składniki na 2 porcje: farsz: -200 g indyka zmielonego -1 puszka pomidorów krojonych -60 g cebuli -2 plastry sera żółtego -łyżka oleju naleśniki: -100 g mąki gryczanej -woda -łyżka oleju
Zdrowie i pysznie na talerzuCześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na pikantne pesto z dodatkiem cukinii i anchois w połączeniu z makaronem chow mein. Zamiast niego oczywiście można użyć zwykłego makaronu spaghetti. Do przygotowania porcji dla 2 osób będziemy potrzebować: - porcję makaronu chow mein - małą cukinię - 6 filetów anchois - 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę - pół papryczki chili bez pestek - 2 łyżki oleju - pieprz do smaku
Bez CebuliSPAGHETTI BOLOGNESE ŁOPATKA W CIEMNYM SOSIE. PLACKI ZIEMNIACZANE MOJEJ BABCI PAELLA Z QUINONĄ, MAŁŻAMI I KREWETKAMI! GRILLOWANA RYBA Z MŁODĄ MARCHEWKĄ I SZPARAGAMI! SZYBKI OBIAD:PIECZONE WARZYWA Z MAKARONEM, SEREM FETA, PRAŻONYMI ORZECHAMI WŁOSKIMI I PASTĄ Z SUSZONYCH POMIDORÓW! MAKARON Z KURCZAKIEM PO WŁOSKU! KROKIETY Z MIĘSEM. TAAAKIE PYSZNE! MAKARON ZE SZPINAKIEM PO WŁOSKU! MAKARON DRWALA OBIAD
SMYKWKUCHNIzmienił nazwę - jest ona bardziej adekwatna do tego co postanowiłam tutaj zamieszczać. Ale o tym innym razem:) Dzisiaj w porze obiadowej przedstawiam przepis na szybkie, zdrowe i przepyszne spaghetti. Mimo, że nie jest z papierka to uwierzcie robi się go dosłownie w 15 minut. Potrzebne będzie Wam: makaron - ja wybrałam pełnoziarnisty według mnie najlepszy i zdrowszy od zwykłego
Health-Fit-LifeWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 Składniki: 200 g makaronu spaghetti, 30-40 dag mięsa mielonego, kawałek pora, 1/2 średniej marchewki, 200 ml bulionu warzywnego (może być z kostki), 200 g pomidorów krojonych z puszki, łyżka mascarpone (opcjonalnie, ale warto dodać), sól do smaku, mniejsza papryczka chili - czerwona, łyżka oleju
JejKuchniaWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 Składniki: 200 g makaronu spaghetti, 150 g boczku wędzonego, około 200 g cukinii, łyżka masła, sól i pieprz świeżo mielony. sos: żółtka z 3 mniejszych jajek, czubata łyżka serka mascarpone, łyżka miękkiego masła, łyżka oleju lub oliwy. Przygotowanie: Składniki sosu dokładnie łączę. Boczek kroję
JejKuchniamocno kalorycznym daniem. Ale myślę, że od czasu do czasu można sobie pozwolić na małe co nie co :). Zwłaszcza, jeżeli to coś jest na prawdę bardzo smaczne! Składniki: makaron spaghetti 1 szklanka śmietany 30% 100 g wędzonego boczku 3 żółtka 1 łyżka masła 1 łyżka szczypiorku sól pieprz malutka szczypta gałki muszkatołowej Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente według przepisu
Gotuj z MąkąPołączenie jędrnego makaronu, kremowo-serowego sosu na bazie beszamelu i pysznych, zielonych brokułów. Danie idealne Makaron z brokułami i sosem serowym 2 duże porcje Składniki: około 250 g makaronu spaghetti lub bavette (połowa opakowania) 1 średni brokuł 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 500 ml mleka 1 ser camembert (120 g) czosnek granulowany do smaku pieprz sól Do podania: świeżo
PatiGotujezawsze używam dużo czosnku. Zresztą nie wyobrażam sobie rataouille bez czosnku. Uwielbiam makaron z warzywami posypany świeżymi ziołami. Jest smaczny i pożywny. W sam raz na letnie upały. Ratatouille spaghetti Składniki: 1 bakłażan 1 duża cukinia 300 g pomidorów koktajlowych 1 duża marchewka 5 ząbków czosnku 1 cebula 3 łyżki oliwy z oliwek 50 g rukoli garść liści bazylii
codojedzeniaodpuściłam sobie malowanie, szycie i inne. Te kilka dni to katorga była, nie dość, że ból to roboty tyle a tu robić nie mogę. Jakoś dałam radę ugotować obiad ( spaghetti jeną ręką da się zrobić ;) ) z nudów chodziłam ze dwa trzy razy dziennie na spacerki z moim psem do męża w pole, bo już żniwa się zaczęły. Zapalenie trochę
Misz-masz by Domiłyżki tartego parmezanu ok 1/2 szklanki oleju (użyłam z ostropestu) pół łyżeczki soli szczypta pieprzu Wszystkie składniki umieścić w malakserze i zmiksować na papkę. Podawać wymieszane z makaronem spaghetti. Można również użyć jako smarowidło do grzanek, chleba czy sos do pizzy. Dodając nieco octu winnego lub jabłkowego i odrobiny miodu uzyskamy doskonały sos do sałatek i surówek
Czerwień i błękitSkładniki: -pół kilo filetu z kurczaka -przyprawa kebab-gyros -4 łyżki oleju -duży por -puszka krojonych pomidorów -400 ml wody -makaron spaghetti -sól -pieprz Sposób przygotowania: Filet kroimy w dużą kostkę i smażymy na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Doprawiamy solą i przyprawą gyros. Wyjmujemy z patelni. Por myjemy i kroimy w plasterki. Podsmażamy na reszcie oleju. Następnie dodajemy pomidory
Magia jedzenia.