spaghetti - 5367 przepisów (strona:222/358)

SPAGHETTI Z MIĘSEM, PIECZARKAMI I MARCHEWKĄ W SOSIE POMIDOROWYM Z DODATKIEM MASCARPONE 153

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 14 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 300 g makaronu spaghetti, 35 dag mięsa mielonego, 20 dag pieczarek, średniej wielkości marchewka, 200 ml bulionu warzywnego (może być z kostki), opakowanie krojonych pomidorów, szczypta pieprzu chili cayenne, sól, zioła prowansalskie, słodka papryka, 2-3 łyżki mascarpone, łyżka oleju. Przygotowanie: Makaron gotuję

JejKuchnia
Spaghetti z cynamonowymi jabłkami. 171

Zapraszam :) Składniki: 4 duże jabłka 1 łyżka masła 82 % pół szklanki rodzynek 2 kopiaste łyżki cukru trzcinowego niewielka ilość soku z cytryny cynamon mielony według uznania 20 dag makaronu spaghetti użyłam od Lubella sól do gotowania Wykonanie: 1. Jabłka myjemy, osuszamy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w większą kostkę. W garnku roztapiamy masło, dodajemy cukier trzcinowy i cały czas

Izabelawkuchni
Makaron z puree z pieczonego buraka z dodatkiem koperku i cytryny. 244

równa się z żadnym innym. Dosłownie samo zdrowie na talerzu.   Ja jestem na tak. A Wy?  Składniki: 250 g czerwonych buraków 200 g makaronu np spaghetti (najlepiej pełnoziarnistego) 1/4 szklanki śmietany 36% 3 łyżki soku z cytryny  2-3 łyżki posiekanego świeżego koperku  sól, pieprz do smaku prażone orzechy włoskie ser feta  Wykonanie: Umyte

Malinowe Pocałunki
SPAGHETTI Z CUKINII Z SOSEM ORZECHOWYM 138

chilli sos sojowy olej sezamowy czosnek sok z limonki (lub cytryny) ostra papryka pieprz sól woda cukinia zawsze robię ten sos „na oko” – do [...] Artykuł SPAGHETTI Z CUKINII Z SOSEM ORZECHOWYM pochodzi z serwisu sandrafrej.com

SandraFrej.com
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym 365

jest tak, że dogodzić całej czwórce jednym daniem, to cud prawdziwy i powinnam te dni na czerwono w kalendarzu kreślić. I ten dzień z zapiekanką grubo zakreślam! Wiedziałam, że spaghetti wciągnęliby nosem, może Franek by pomarudził, ale ostatecznie zjadłby. A tu taka niespodzianka! Jedli wszyscy i pytali czy zostało coś na jutro :) Składniki: na 4 porcje większe lub 6 mniejszych

bistro mama
Jesienny makaron z grzybami, kurczakiem i szynką parmeńską 159

podkreśla smak wytrawnych, ciężkich potraw. Nie jest ona niezbędna do wykonania dania  i można zastąpić ją majerankiem w tym przepisie.  Składniki (na 2 porcje): 100 gram makaronu spaghetti Lubella 250 gram piersi kurczaka 3-4 plastry szynki parmeńskiej  400 gram mrożonych grzybów np. podgrzybków  cebula  czosnek  oliwa z oliwek do smażenia  szczypta czubrycy

Mango Papaja
Dynia makaronowa po bolońsku 303

Gęsty i aromatyczny sos pomidorowy z mięsem, czyli taki, który podajemy z makaronem spaghetti. U mnie zamiast makaronu, dynia, której miąższ przypomina niteczki. Tradycyjne danie w zupełnie nowej i jakiej smacznej odsłonie. Polecam ;) 100% olej rzepakowy Wielkopolski 1 dynia makaronowa 100 g sera typu feta 1 cebula 2 ząbki czosnku 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 puszka pomidorów

https:KKuchniaMniam
Makaron z cukinią w sosie śmietanowym 172

bardzo szybki, łatwy  i tani  sposób  na obiad bez mięsa.  Oczywiście do dania możecie użyć innego makaron niż  świderki,  świetnie sprawdzi się tu spaghetti, penne czy kolanka.  Gwarantuję że obiad będzie pyszny :) Składniki : 2 cukinie 300 g makaronu świderki 3 ząbki czosnku 1 cebula 200 ml śmietany 30% garść liści bazyli olej

magiczna kuchnia Kasi
Makaron z boczkiem i parmezanem 371

przygotować niezwykle aromatyczne i rodem wywodzące się ze słoneczniej Italii – makaron z boczkiem i parmezanem. Spójrzcie na listę składników :) Makaron z boczkiem i parmezanem – składniki makaron do spaghetti oliwa kilka plasterków wędzonego boczku 40g startego parmezanu świeżo zmielony pieprz Makaron z boczkiem i parmezanem – przepis Makaron gotujemy al dente wg. przepisu na opakowaniu. Na patelni z odrobiną

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z CUKINIĄ I SOSEM SPAGHETTI 154

Składniki:  300 g makaronu, większa cukinia, nieduży por (biała i jasnozielona część), 10 plastrów szynki, łyżka oleju, opakowanie mozzarelli, sól, oregano, odrobina pieprzu cayenne, bazylia, 350 g sosu spaghetti w słoiku. Przygotowanie: Makaron gotuję w osolonej wodzie, odcedzam. Cukinię kroję w kostkę, pora w cienkie plasterki, szynkę w mniejsze kawałki. Warzywa podsmażam na oleju z dodatkiem soli, cayenne, oregano

JejKuchnia
Zapiekane naleśniki bolognese. 433

Wasze dzieci także uwielbiają sos bolognese? Mój syn od dziecka go uwielbia. Nie wiem co ten sos w sobie ma? Zwykle kiedy robiłam spaghetti z tym sosem mój syn jadł takie porcje, że trudno było mi uwierzyć, że można tyle zjeść :) Przygotowałam dziś naleśniki zapiekane z farszem bolognese, polane sosem pomidorowym z żółtym serem. Naleśniki: 1.5 szklanki mąki 1 szklanka

AZgotuj!
Bezowe kości na Halloween 181

dań. Z roku na rok nie mogę wyjść z zachwytu. Coraz to nowsze i lepsze pomysły przychodzą nam wszystkim do głowy, tylko brakuje czasu na ich wykonanie.. Czerwone spaghetti, parówki – mumie, czarne burgery, shoty mózgi, galaretki z duchami, palce wiedźmy.. w internecie jest tego od groma! Ja za to, chciałabym zaproponować Wam proste w przygotowaniu bezowe kości

Be Fit Be Strong
Bucatini z masłem i parmezanerm 130

parmezanem / 2 porcje Składniki: makaron bucatini na 2 porcje 40 g masła kawałek parmezanu Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Bucatini to makaron podobny do spaghetti, jednak w środku ma dziurkę. Ugotowany makaron odcedzamy. Do makaronu dodajemy masło. Mieszamy. Makaron przekładamy na talerze. Każdą porcję podajemy ze świeżo startym parmezanem

Moja smaczna kuchnia
Spaghetti w pesto z tuńczykiem i brokułami 167

gatunkiem ryby możecie śmiało zamienić to na mięso. Moim zdaniem tuńczyk tutaj dodaje wyjątkowy smak, ale nie każdemu może wejść w gusta. Składniki na 2 porcje: -130 g makaronu spaghetti (u mnie kukurydziany) -puszka tuńczyka -3 łyżki pesto zielonego -2 średnie brokuły -1 łyżka słonecznika łuskanego +40 g sera żółtego po posypania Przygotowanie: 1. Makaron gotujemy. 2. Brokuły blanszujemy(świeże

Zdrowie i pysznie na talerzu