spaghetti - 5367 przepisów (strona:214/358)

Ketchup z cukinii i papryki 155

jest z pomidorów... A no właśnie z cukinii ketchup jest bardzo smaczny i uniwersalny. Możemy go używać do kiełbasek, parówek, jako sos do pizzy, a nawet jako sos do spaghetti. Do czego tylko chcemy. Najważniejsze, że nie zawiera sztucznych konserwantów. Oczywiście, aby słoiki dłużej stały i dobrze smakowały to ocet i cukier w składzie musi być

Kuchnia Paulettes
Sos cukiniowo - paprykowy na zimę 113

cukinii na zimę. Tym razem jest to sos cukiniowo paprykowy o słodko kwaśnej nucie. Taki sos będzie jak znalazł na zimę jako sos do pizzy czy sos do spaghetti. Cukinii i papryki w sklepach i na działkach mnóstwo więc nie zwlekajcie i zróbcie taki sosik. Sos cukiniowo - paprykowy Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Makaron z krewetkami i cukinią 145

Bardzo prosty i szybki makaron z krewetkami i cukinią. To danie to prawdziwa uczta dla wszystkich, którzy lubią owoce morza. Niestety najlepiej on smakuje podany zaraz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
O makaronie słów kilka 124

wiecznymi wakacjami. Jest go tak wiele rodzajów i kształtów, że znajduje w kuchni wyjątkowo szerokie zastosowanie. Poczynając od słodkich zup owocowych (brr), przez zupy mleczne (fuj), przez klasyczne spaghetti bądź rosołki, po pyszne dania z niecodziennymi dodatkami czy frymuśne sałatki. Teraz mamy wybór przeogromny, ja jednak z dużym sentymentem wspominam, jak w rodzinnym domu na hasło „rosół” babcia własnoręcznie makaron

Kate's Kitchen
Piątek: Sałatka z mango, czerwonej kapusty i cieciorki 103

posiekaj nożem. Obierz mango i pokrój nożem na kwadraty a następnie odetnij od pestki zgrabne kostki miąższu. Marchew obierz i pokrój z cienkie paski, najlepiej wycinarką do robienia warzywnych spaghetti. Cebulę pokrój w kostkę. Odsącz cieciorkę z płynu. Przełóż wszystkie składniki do głębokiej misy. Krok 2 Zrób dresing. Najlepiej jest użyć małego, zakręcanego słoiczka. Wlej do naczynia 2 łyżki oleju

Niedzielny kucharz
Dietetyczne placki z cukinii zapiekane z serem feta 147

oraz aromatycznemu oregano placuszki wyjdą niesamowicie chrupiące i rozpływające się w ustach. Sami się przekonajcie! A dla miłośników cukinii polecam: Jak zrobić ratatuj tak jak w bajce Disney’a? Spaghetti z cukinii – wersja mięsna à la bolognese Makaron z cukinią, pomidorem i fasolką – idealny na upał     Artykuł Dietetyczne placki z cukinii zapiekane z serem feta pochodzi z serwisu

A to pestka
Najprostsze placki z cukinii 459

się schłodził. [caption id="attachment_7565" align="aligncenter" width="685"] Najprostsze placki z cukinii[/caption]   Inne przepisy z cukinią: Najlepszy Pasztet Z Cukinii Szybkie Placuszki Z Cukinii Spaghetti Z Cukinii Z Kurczakiem Bigos Z Cukinii Dietetyczne Pizzerinki Z Cukinii (46 Kcal) Szybka Zielona Surówka Z Ogórka I Cukinii Leczo Z Cukinią – Najprostszy Przepis Cukinia Faszerowana Mięsem I Warzywami Artykuł

e-PrzepisyKulinarne
Mięsny sos z oliwkami (do makaronu, kasz i ryżu) 109

podsmażam mięso, gdy zjaśnieje dodaję poszatkowaną drobno cebulę i czosnek. Przesmażam kilka minut. Dodaję przecier i koncentrat oraz wodę, oliwki, przyprawiam, smażę kilka minut, smakuję. Podaję dziś z makaronem spaghetti, SMACZNEGO Dekoruję serem i natką. PYCHA

Zasmakuj Kuchni
Poniedziałek: Panzanella, sałatka z chleba i pomidoròw 110

rybaków, którzy suchy chleb moczyło w wodzie morskiej i zjadali w warzywami jakie mieli na łodzi. Jakby nie było, panzanella stanowi fundament włoskiej kuchni na równi z pizzą i spaghetti. Jest niesłychanie prosta do zrobienia i nadspodziewanie smaczna. Jeśli wydaje się Wam, że połączenie grzanek z pomidorami jest czymś trywialnym, to jesteście w dużym błędzie. Dość powiedzieć, że kiedy król

Niedzielny kucharz
Spaghetti z łososiem, brokułami o nucie cytrynowej 115

dodałam.  Obiad z kilku składników skomponowałam,  w kilka chwil go przygotowałam,  i wszyscy sie najedli idealnie, a łosoś smakował genialnie. Składniki: ok. 350 g makaronu spaghetti n.5 Barilla,   300 g fileta z łososia, 1 świeży brokuł, olej rzepakowy bazylia, 1trawa cytrynowa, garść zielonych oliwek w plasterkach, pęczek koperku, pieprz kolorowy do smaku, sok z limonki

Moniki Smakołyki
Lasagne z ciecierzycą 121

wiele różnych smaków a dodatkowo wybór kształtów makaronów jest tak duży, że na pewno nigdy nie będziemy się nudzić. Dania makaronowe, które należą do tych szybkich to wszelkiego rodzaju spaghetti, carbonara, makarony typu fusilli czy penne z dowolnymi sosami. Trochę więcej czasu zajmie nam przygotowanie tortelini czy lasagne właśnie. W przypadku lasagne oczywiście najwięcej czasu tracimy na przygotowanie sosu. Dodatkowo

mecooks
Sałatka kanaryjska 144

gotowane w mundurkach i dużej ilości soli morskiej, spożywane zazwyczaj wraz ze skórką. Sos do sałatki powstał z sentymentu do boskiego w smaku sosu - składnika mało kanaryjskiego, ale przepysznego spaghetti marinero. Wprawdzie w moim sosie ograniczyłam owoce morza jedynie do krewetek i zdecydowanie zmniejszyłam ilość oliwy, ale zachowałam to co mnie bardzo pozytywnie zaskoczyło - dużą ilość liścia laurowego. Składniki

Delicious Place
Jak zrobić ratatuj tak jak w bajce Disney’a? 139

dania, za to idealnie smakują potrawy z sycącej cukinii czy pomidorów. Wcześniej proponowałam Wam inne dania na upał, jak Makaron z cukinią, pomidorem i fasolką – idealny na upał czy Spaghetti z cukinii – wersja mięsna à la bolognese , tym razem jednak przygotowałam prosty przepis na to jak zrobić ratatuj tak niesamowite jak w filmie animowanym studia Pixar (należące do Disney

A to pestka
Makaron z czerwonym pesto 118

zielone pesto – pesto z rukoli – makaron z pesto i polędwicą makaron z czerwonym pesto i kurczakiem Przygotowanie : 25 minut Ilość porcji : 2 Składniki: – 200 g makaronu spaghetti lub innego – szklanka suszonych pomidorów w oliwie – 4 ząbki czosnku – 5 łyżek tartego parmezanu – 4 łyżki podprażonych orzechów laskowych – łyżka koncentratu pomidorowego – 10 łyżek

nietylkopasta.pl
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym 103

Fasolka w innej odsłonie. Sos boloński, a zamiast spaghetti fasolka. Składniki 500 g żółtej fasolki szparagowej 150 g wędzonego boczku 1 duża słodka cebula 2 ząbki czosnku 500 g pomidorów 1 duża marchewka 200 g małych pieczarek 2 łodygi selera naciowego 250 ml bulionu warzywnego sól pieprz cukier suszona bazylia, oregano, tymianek parmezan świeże oregano Przygotowanie W garnku z grubym

R'n'G Kitchen