pyszny obiad, nie potrzeba wielu składników i wiszenia nad garami. Makarony mają to do siebie, że smakują ze wszystkim. My najbardziej lubimy ze świeżym pesto. Składniki: 500 g makaronu spaghetti 1 mały fenkuł (około 150 g) 4 orzechy makadamia 100 ml oliwy z oliwek 1/2 szklanki startego parmezanu sól, pieprz Przygotowanie: Fenkuł kroimy na mniejsze kawałki. Orzechy wyciągamy z łupiny
R'n'G Kitchenindyka 1 duża cebula 1 czerwona papryka 1 duży pomidor spora garść czarnych oliwek posiekanych drobno 6 kulek mrożonego szpinaku – użyłam tzw. brykietu 1 słoik sosu do spaghetti (u mnie Łowicz) 1 duży słoik sosu bolońskiego (u mnie Łowicz) lubczyk, ostra i słodka papryka, zioła prowansalskie, sól, pieprz do podania tarty ser i świeża posiekana natka pietruszki lub rukola
Zasmakuj KuchniPół kostki tofu (można pominąć lub zamienić na ugotowaną ciecierzycę lub mięso z indyka/kurczaka) Pół czerwonej cebuli Ząbek czosnku Sezam Makaron gryczany soba (można zamienić na ryżowy lub klasyczne spaghetti) Składniki na sos połączyć dokładnie, w razie potrzeby dodać wody Marchewkę oczyścić i pokroić w cienkie paski, ja zrobiłam to przy pomocy obieraczki do warzyw Paprykę i tofu pokroić
HealthyCreationsMakaron z szynką i brokułem w sosie serowym[/caption] Zobacz inne przepisy na makaron w sosie: Makaron Z Boczkiem W Sosie Brokułowym Makaron Z Klopsikami W Sosie Śmietanowym Jednogarnkowe Spaghetti Z Sosem Pomidorowym I Mięsem Mielonym Makaron Z Kurczakiem W Sosie Śmietanowo-Koperkowym Makaron W Sosie Serowym Z Kurczakiem I Warzywami Makaron Tagliatelle Z Kurczakiem W Serowym Sosie Artykuł Makaron
e-PrzepisyKulinarneTajskie noodle są niebywałe łatwe do zrobienia Świetnie sprawdza się jako lancz do pracy. Czas : 30 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 Składniki: 1/2 opakowania makaronu ryżowego, lub spaghetti 2 małe piersi z kurczaka Garść szpinaku 2 marchewki 1 czerwona papryka Pęczek świeżej kolendry Pęczek szczypiorku 1-2 szklanki orzechów nerkowca Dresing 1 ząbek czosnku 5 łyżek sosu sojowego
Niedzielny kucharzudało im się skosztować na wyjeździe. Wśród kuchni śródziemnomorskich prym zasłużenie wiedzie ta charakterystyczna dla słonecznej Italii. W popularnych potrawach jakie oferuje kuchnia włoska takich jak lasagne, pizza czy spaghetti zakochują się mniej wybredni smakosze. Trudno bowiem skonsumować pyszne kawałki mięsa i warzyw ułożone na chrupiącym spodzie, makaron w pysznym sosie pomidorowym, czy też szalony włoski przekładaniec i nie wykrzyknąć
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!dłuższego czasu przyglądałem się temu daniu na blogach. Każdy ma swój sposób na jego urozmaicenie, wiec i ja go znalazłem . Składniki : - makaron spaghetti. Klopsiki : - około 300 g mięsa mielonego z szynki, - suszone pomidory z bazylią, - czosnek granulowany, - jajko, - sól, pieprz, - olej do smażenia. Sos : - pomidory krojone z puszki, - łyżka koncentratu pomidorowego, - zioła prowansalskie, - sól, pieprz, - świeży tymianek. Wykonanie : Mięso wymieszać
Przepisy MikołajaNiestety, to już ostatnie działkowe pomidory. Tutaj w wersji uduszonej na oliwie, dwukrotnie przetartej. Rzadki sos stał się pomidorową, gęsty został dodany do spaghetti. Razem z bazyliowym pesto, smakował wyśmienicie. Bazylia oczywiście też z ogródka. Orzeszki pinii niestety nie :) Sos mimo, że klasyczny z uduszoną cebulka i czosnkiem był niepowtarzalny. Do zobaczenia, drogie pomidory, w przyszłym roku
Cytryna&Co.kiełbaska chistorra (opcjonalnie świeże chorizo) 2 kiełbaski grillowe chorizo pikantne ząbek czosnku łyżka piparry (pasty z papryki) słoiczek sosu sofrito/passaty smażona na oliwie cebula łyżka oliwy z oliwek makaron spaghetti ser do posypania Kiełbaskę kroimy w kawałki i podsmażamy na suchej patelni, ponieważ sama jest dosyć tłusta. Gdy już się zarumieni zdejmujemy ją z patelni a na jej miejsce dodajemy
Cytryna&Co.Dzisiaj pracowałyśmy sobie z Doboshi a w przerwie pojechałyśmy na zakupy. Kupiłam ponad kilogramowe opakowanie muli. I postanowiłam po raz pierwszy zrobić samodzielnie spaghetti alle vongole (chociaż zostałam poprawiona przez grupę Zdrowo Podjeść, że tak naprawdę moje małże to nie vongole, co jest możliwe, bo te na zdjęciu pochodzą z Norwegii). Właściwie mogłyby być same mule, bo nie jem makaronu
Cytryna&Co.Kiedyś na wyjeździe przez pomyłkę i trochę z ciekawości kupiliśmy ze znajomymi czarną sól kala namak zupełnie nie wiedząc co to jest. Niechcący posoliliśmy nią sos do spaghetti all’amatriciana 🍝 , co przyznam złe nie było, może lekko dziwaczne, lecz zjadliwe. Uznaliśmy jednak, że tradycyjny przepis jest znacznie lepszy i nie jest to danie do powtórki. Ostatnio przeglądając wegańskie przepisy przypomniałam
Cytryna&Co.kurczakiem i cukinią w sosie curry Grillowany łosoś ze szpinakiem i serem feta Lekki obiad: makaron z łososiem, cukinią i pomidorem Makaron ze szpinakiem, serem feta i mozzarellą Spaghetti z cukinii – wersja mięsna à la bolognese Trudność Początkujący Czas przygotowania 15 min. Czas gotowania 10 min. Całkowity czas 25 min. USTAW TIMER SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA 1 DUŻĄ PORCJĘ
A to pestkamiękkiej” mące? Jest dużo bardzo twardy, mięsisty i ma lekko chropowatą fakturę po ugotowaniu. Świetnie łapie na siebie wszystkie sosy i dodatki. Bardzo lubię używać tego ciasta do domowego spaghetti i wszystkich makaronów typu wstążki, o różnej szerokości. PRZYGOTOWANIE Włoskie mammy i nonny makaron szykują na stolnicy – ja jako polska donna od zawsze szykuję ciasto makaronowe w misce, dopiero
Karo in the KitchenZawsze cykoria nas intrygowała, radicchio szczególnie. Sprawdza się w sałatkach doskonale. Ale na ciepło sprawdza się ( pomijając utratę kolorów ) rewelacyjnie. Składniki 400 g spaghetti mała cebula 2 główki radicchio oliwa z oliwek 200 g sera provolone " Fiaschetto" 4 łyżki śmietany 18 % gałka muszkatołowa Przygotowanie Cebulę po obraniu przekroiłem na pół wzdłuż, a następnie na cieniutkie plasterki. Radicchio przekroiłem
R'n'G Kitchenwyobrażamy sobie np. by mogło nam zabraknąć tarki do sera . Bo choć nazwa wskazuje na konkretne użycie, my na tym nie pozostajemy. Poza tarciem sera na pizze, zapiekanki, do spaghetti tarka sprawdza się również bardzo dobrze do ścierania np. czosnku (jak w dzisiejszym przepisie). Prosta, mała, poręczna. A co poza tarką? U mnie sprawdza się doskonale misa z sitkiem . Przyznam
Słodkie okruszki