Bavette to makaron spaghetti 🍝, tyle, że spłaszczony, delikatnie wgłębiony. Z sosami przeważnie się go podaje, ale do innych dań 🍴 równie się nadaje. Grzyby 🍄 teraz swoje wzięcie mają, bo w lesie jeden, za drugim wyrastają. Ja 👱 na boczniaki 🍄 się zdecydowałam, chociaż w lesie ich nie zebrałam 😋, bo one, późną jesienią 🍁 wyrastają, gdzie na pniach drzew liściastych 🌿, swoje miejsce mają. Same kapelusze, z cebulą, pasternakiem wysmażyłam, na ostro 😈 doprawiłam, makaronu dod... czytaj dalej...
Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.