drodze zawitać do piekarni w celu zakupu do niej świeżego pieczywa. Składniki: 2 torebki ugotowanego i ostudzonego ryżu puszka kukurydzy 4 średnie ogórki kiszone puszka tuńczyka w oleju lub sosie własnym (ja daję rozdrobnionego) Mała cebula sól pieprz 1-2 łyżki majonezu Przygotowanie: Do miski przełożyć ryż. Kukurydzę odcedzić, ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Dodać do ryżu wraz tuńczykiem
Fabryka pomysłówjego bliskim kuzynem jest włoska pizza. Można go przygotować na cienkim i grubym cieście, ale od wersji z Włoch różni się sposobem podania. Farsz do pide zawiera wymieszany sos z warzywami lub warzywami i mięsem. Ponadto, ma on kształt łódki lub okrągły w zależności od regionu. Podobnie jest z dodatkami, którymi jest ser, pomidory, kiełbasa, grzyby, mięso
Fabryka pomysłówroli obiadu czy kolacji. Jednak w okresie karnawału myślę, że więcej chętnych będzie chciało je przygotować na domówki z przyjaciółmi:) Zapiekane kawałki tortilli także doskonale komponują się z sosami, np. czosnkowym, tysiąca wysp, a dodatki do niej możecie dobrać wg uznania. Z kolei rolsy zamiast zapiekać można np. grillować. Składniki: 4 placki tortilli 450 g mrożonych warzyw (ewentualnie kukurydza
Fabryka pomysłówziołowy Wykonanie: Seler kroimy w plasterki, surimi w półokrągłe kawałeczki, cebulę w piórka. Wszystko razem mieszamy, dodajemy kukurydzę. Majonez, jogurt, musztardę mieszamy razem i doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy sos do pozostałych składników i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na godzinę do "przegryzienia". Smacznego
Czerwona Porzeczkapatelni na którym smażyliśmy roladki. Posypujemy oregano. Pieczemy pod przykryciem 10 minut w temperaturze 200 stopni, potem kolejne 10 minut bez przykrycia. Do tak przygotowanych roladek polecam sos tzatziki
Czerwona Porzeczkadente. Ser żółty,szynkę i ogórki kroimy w kostkę. Paprykę kroimy w paseczki. Wszystko wrzucamy razem do miski, dodajemy kukurydzę i mieszamy. Z majonezu, musztardy i jogurtu przygotowujemy sos, którym zalewamy pozostałe składniki, mieszamy dokładnie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatkę chłodzimy w lodówce przez minimum godzinę
Czerwona Porzeczkakrabowe kroimy w półokrągłe kawałeczki, ogórka w kostkę, cebulę w piórka. Koperek drobno siekamy. Wszystko razem wrzucamy do miski, dodajemy kukurydzę i mieszamy. Z majonezu, jogurtu i musztardy przygotowujemy sos i zalewamy składniki. Mieszamy dokładnie i chłodzimy w lodówce około 1 godzinę. Polecam podawać z grzankami z masłem czosnkowym
Czerwona PorzeczkaSeler konserwowy odsączamy na sitku. Paprykę, seler naciowy i szynkę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy razem, dodajemy kukurydzę i posiekany szczypiorek. Z majonezu, musztardy i jogurtu naturalnego robimy sos i zalewamy składniki sałatki. Mieszamy wszystko razem i doprawiamy do smaku. Odstawiamy do lodówki do schłodzenia. Smacznego!:) Źródło--> Walijskie pichcenie
Czerwona Porzeczkalodówki. Po wyjęciu kroimy na paski 1,5-2cm. Każdą mini-kanapkę przekłuwamy wykałaczką, a na wierzch nakładamy kostkę papryki lub żółtego sera. Można podawać z różnymi sosami. SMACZNEGO
Czerwona Porzeczkanaleśniki w wersji "niesłodkiej" kojarzyły mi się głównie z ciężkimi, tłustymi, panierowanymi krokietami. Aż do dzisiaj! :) Delikatne, puszyste ciasto, co najważniejsze nie zbyt tłuste i dodatek mięsa mielonego z sosem pomidorowym i warzywami okazał się strzałem w 10 :) Zachęcam do spróbowania!:) Składniki: Naleśniki: 2 szklanki mleka 2% 2 jajka 1,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżki masła łyżeczka ziół
Czerwona PorzeczkaZąbki czosnku oraz pokrojony miąższ z bakłażana wraz z pokrojonymi w Kostkę pomidorami. W misce dajemy nasz ser pokrojone kapary bułkę tarta pietruszkę przyprawy i dodajemy tez nasz przygotowany sos całość mieszamy . Połówki bakłażana wykładamy w naczyniu żaroodpornym. Wypełniamy je naszą masa i wkładamy do nagrzanego piekarnika 180 'C na 20 minut. Smacznego
cookplsałaty. Osuszoną rwiemy na małe kawałki i wrzucamy do miski. Opłukane pomidorki kroimy na połówki lub ćwiartki. Łososia kroimy na mniejsze części. Ugotowane jajka obieramy i kroimy na cztery. Sos przygotowujemy z połączenia jogurtu naturalnego i majonezu, ja używam w równej ilości obydwóch składników. Jeżeli chcecie bardziej light użyjcie więcej jogurtu. Dodajemy posiekany szczypiorek i przyprawiamy (nie solimy dużo
cookplużyłem tylko 4 plasterki, a z reszty pomarańczy wycisnąłem sok na patelnie dosypałem łyżkę cukru, gdy powstał syrop dodałem plasterki owoców . Naleśniki składamy i polewamy je sosem dodajemy plasterki pomarańczy do dekoracji. Smacznego PS. Wasze komentarze Motywują nas do większej pracy nad naszym blogiem, dlatego zachęcamy was do włączenia się w życie naszego bloga. Piszcie swoje przemyślenia, opinie
cookpl