sosy - 72734 przepisów (strona:3845/4849)

Pizza Margherita 207

Małgorzaty Sabaudzkiej i należy ona do najprostszych pizz. Poza tym pizza ta zasługuje na miano – tani obiad ;-) Koszt przygotowania dwóch 30cm pizz, to niecałe 10zł ;-) Składniki Składniki na sos pomidorowy Pomidory w puszce 1 puszka Oliwa […] The post Pizza Margherita appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Pizza capriciosa 1017

Drożdże 40g Sól 1 łyżeczka Bazylia 1-2 łyżeczki Oregano 1-2 łyżeczki Woda 1 szklanka (250 ml ; temp 40-50C) Oliwa z oliwek 3 łyżeczki Składniki na sos do pizzy Pomidory w puszce 1 puszka Oliwa z oliwek 2 […] The post Pizza capriciosa appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Sałatka z indykiem i pomarańczą 222

Post Sałatka z indykiem i pomarańczą pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Quesadilla (tortilla) z salami i serem 961

Post Quesadilla (tortilla) z salami i serem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Sałatka z łososiem 386

soku z cytryny , Szczypta soli i pieprzu . Na talerzu układamy liście sałaty, plasterek łososia dzielimy na mniejsze kawałki, a pomidorki i jajko kroimy w ćwiartki . Całość polewamy dobrze wymieszanym sosem. Smacznego

cookpl
Spaghetti bolognese 307

Przedstawiam chyba najbardziej oczywistą propozycję na prosty i błyskawiczny obiad :) Nie znam dziecka, które nie lubiłoby spaghetti zwłaszcza z sosem bolognese :-) Dla nas, jak i pewnie dla wielu, to najbardziej kultowe domowe danie , dlatego nasza "domowa stołówka" przewiduje je w swoim menu regularnie - zawsze z dokładką, a nawet wylizaniem talerzy :) Składniki: 500 g makaronu spaghetti, 70 dag mięsa wieprzowego mielonego

Delicious Titbits
Faszerowany udziec z indyka 201

termoobiegu możemy wykorzystać ją podczas pieczenia przez ostatnie 30 minut, trzeba tylko uważać, żeby indyk z wierzchu się nie spalił. Ja swojego indyka podałam z ryżem i marchewką oraz sosem chrzanowym, ale myślę, że spokojnie możemy go też podać z ziemniaczkami lub kaszą, zależy co kto lubi :) SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Pstrąg łososiowy z jarmużem i soczewicą z dodatkiem oleju rzepakowego 203

użyciem oleju rzepakowego. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego często używam go w mojej kuchni. Używam sporych ilości szczególnie do smażenia, wypieków oraz sosów do sałatek i surówek

Monia miesza i gotuje
Boczniaki a'la schabowy smażone na oleju rzepakowym 221

sałatki użyłam olej rzepakowy.  Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego często używam go w mojej kuchni. Używam sporych ilości szczególnie do smażenia, wypieków oraz sosów do sałatek i surówek

Monia miesza i gotuje
Pierogi z serem i kwiatami szczypiorku odsmażane na oleju rzepakowym 202

minut od wypłynięcia. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego często używam go w mojej kuchni. Używam sporych ilości szczególnie do smażenia, wypieków oraz sosów do sałatek i surówek

Monia miesza i gotuje
Zielone naleśniki z wiosennym twarożkiem smażone na oleju rzepakowym 255

używam oczywiście oleju rzepakowego. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego często używam go w mojej kuchni. Używam sporych ilości szczególnie do smażenia, wypieków oraz sosów do sałatek i surówek

Monia miesza i gotuje
Ser Camembert w panierce 213

konieczności należy powtórzyć czynność w celu osiągnięcia grubszej panierki. Krążki kładziemy na rozgrzany olej i smażymy po 2-3 min z obu stron. Układamy na talerzu podajemy z owocowym sosem lub ze świeżymi owocami ( jagody, żurawina, winogrono). Można podawać z tostami z masłem. Bon Appetit

Pudełko rozmaitości
Jajka z groszkiem 211

osolonej wodzie ( ułatwia obieranie jajek). W tym czasie mieszamy majonez ze śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy odcedzony groszek i mieszamy. Ugotowane jajka obieramy i dodajemy do miski z sosem i groszkiem. Podajemy z ulubionym pieczywem :) Bon Appetit

Pudełko rozmaitości
Warstwowe smoothie melonowe z koktajlem truskawkowym 193

łyżek jogurtu greckiego lub naturalnego oraz cukier do smaku. W wysokich kieliszkach, lub pucharkach układamy warstwowo smoothie z melona, jogurt grecki i koktajl truskawkowy. Można podawać z sosem czekoladowym ( przepis znajdziecie TUTAJ ), ciastkami zbożowymi, cząstkami pomarańczy. Bon Appetit

Pudełko rozmaitości
Frappe 156

wykonania potrzebna jest spieniacz do mleka, ewentualnie shaker. Idealna na upalne dni i zdecydowanie mniej kaloryczny niż kawa mrożona . Można ją "podrasować" dodając lody śmietankowe, ulubiony likier lub sos czekoladowy własnej produkcji :). Składniki: 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (ja użyłam Cafe d'Or Crema), 2 łyżeczki cukru, 5 łyżek gorącej wody, 100 ml zimnej wody, 150 ml mleka, 5-6 kostek

Pudełko rozmaitości