sosy - 72734 przepisów (strona:3846/4849)

Warzywne szaszłyki 309

czerwona, seler, pomidor koktajlowy, cebula... Szaszłyki układamy na aluminiowych tackach i smarujemy wcześniej przygotowaną marynatą. Pieczemy aż warzywa zmiękną, ale będą kruche. Podajemy polewając sokiem z cytryny. Idealne z sosem czosnkowym. Bon Appetit

Pudełko rozmaitości
Sałatka owocowa 426

brzoskwiń 2 łyżki jogurtu naturalnego Wykonanie: Banany kroimy w plasterki, kiwi i brzoskwinie w większą kostkę. Wszystko wrzucamy do jednej miski i dodajemy winogrona. Z zalewy i jogurtu robimy sos i zalewamy owoce.  Mieszamy i możemy zajadać :) SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Kotleciki siekane 250

misce i mieszamy. Odstawiamy na pół godziny do lodówki. Po tym czasie smażymy nakładamy niewielkie porcję na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i smażymy z obu stron. Podajemy z ulubionymi sosami

Czerwona Porzeczka
Wieprzowina z rozmarynem w towarzystwie szparagów ;) 213

odkroić końcówki. W garnku zagotowujemy wodę, dodajemy pół łyżeczki soli i łyżeczkę cukru. Wkładamy szparagi w pozycji pionowej, tak żeby z nad wody wystawały główki. Gotujemy 4-5 minut. Sos do szparagów: W rondelku roztapiamy masło, mieszając dodajemy mąkę, następnie mleko. Cały czas mieszając doprowadzamy do wrzenia, następnie doprawiamy solą i pieprzem

Czerwona Porzeczka
Chrupiące gofry na oleju rzepakowym 379

goferków użyłam oleju rzepakowego. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego często używam go w mojej kuchni. Używam sporych ilości szczególnie do smażenia, wypieków oraz sosów do sałatek i surówek

Monia miesza i gotuje
Pizza wegetariańska 67

Pizza wegetariańska w domu, pokażę Ci sprawdzony przepis na to danie. Pizza to jedno z tych dań, które każdy uwielbia, a w wersji wegetariańskiej staje się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Śledzie w oleju 67

Śledzie w oleju to klasyczna przystawka, która zachwyca smakiem i prostotą przygotowania. To idealne danie na święta, ale sprawdzi się również na każdą inną okazję, zwłaszcza

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kluski leniwe 90

Kluski leniwe to jedno z najpopularniejszych polskich dań, które łączy w sobie delikatność białego sera z puszystością ziemniaków i mąki. Często nazywane po prostu „leniwe”, idealnie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Guacamole w 3 minuty 74

Pokażę Wam jak przygotować guacamole w 3 minuty. Idealnie pasuje na wieczór do chipsów typu tortilla. Jeśli znajdziecie je jeszcze w niebanalnym kształcie to Wasza potrawa

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Rodzaje sushi – poznaj 10 różnych smaków 92

Rodzaje sushi – poznaj 10 różnych smaków. Sushi to jedno z najbardziej znanych dań kuchni japońskiej, które zdobyło międzynarodową popularność. To danie, które wzbudza zachwyt nie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Lemon curd 80

Lemon curd to pyszny słodko-kwaśny krem cytrynowy na bazie żółtek, masła i świeżo wyciskanego soku z cytryn. Jest idealnym dodatkiem do tortu, ciasta czy deseru

Na-talerzu.pl
Pasta dip z awokado i fety 89

 Przepyszna pasta na bazie awokado i sera feta. Można podać z nachosami, grzankami lub jak u mnie ze świeżym ziarnistym pieczywem, jajkiem na miękko i

Kuchnia domowa Ani
Risotto z grzybami i kurczakiem 98

Leśne grzyby potrafią wzbogacić smak wielu potraw. Mało popularne w Polsce, ale przepyszne jest risotto z grzybami i kurczakiem – przygotuj je według naszego przepisu i sprawdź

Rozdomowiona
Gulasz z grzybami, czyli przepis pełen aromatu 96

Gęsty, aromatyczny i sycący gulasz z grzybami leśnymi sprawdzi się idealnie na jesienny obiad czy ciepłą kolację. Jego przygotowanie nie jest trudne. Zobacz, co potrzebujesz, by

Rozdomowiona
Z czym łączyć sushi? Co jeść razem z sushi? 95

W japońskich sushi barach często możemy zamówić nie tylko sushi, ale także przystawki czy deser. Ze względu na specyfikę kuchni japońskiej, niektórzy nie wiedzą, co mogą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!