czerwona, seler, pomidor koktajlowy, cebula... Szaszłyki układamy na aluminiowych tackach i smarujemy wcześniej przygotowaną marynatą. Pieczemy aż warzywa zmiękną, ale będą kruche. Podajemy polewając sokiem z cytryny. Idealne z sosem czosnkowym. Bon Appetit
Pudełko rozmaitościbrzoskwiń 2 łyżki jogurtu naturalnego Wykonanie: Banany kroimy w plasterki, kiwi i brzoskwinie w większą kostkę. Wszystko wrzucamy do jednej miski i dodajemy winogrona. Z zalewy i jogurtu robimy sos i zalewamy owoce. Mieszamy i możemy zajadać :) SMACZNEGO
Czerwona Porzeczkamisce i mieszamy. Odstawiamy na pół godziny do lodówki. Po tym czasie smażymy nakładamy niewielkie porcję na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i smażymy z obu stron. Podajemy z ulubionymi sosami
Czerwona Porzeczkaodkroić końcówki. W garnku zagotowujemy wodę, dodajemy pół łyżeczki soli i łyżeczkę cukru. Wkładamy szparagi w pozycji pionowej, tak żeby z nad wody wystawały główki. Gotujemy 4-5 minut. Sos do szparagów: W rondelku roztapiamy masło, mieszając dodajemy mąkę, następnie mleko. Cały czas mieszając doprowadzamy do wrzenia, następnie doprawiamy solą i pieprzem
Czerwona Porzeczkagoferków użyłam oleju rzepakowego. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego często używam go w mojej kuchni. Używam sporych ilości szczególnie do smażenia, wypieków oraz sosów do sałatek i surówek
Monia miesza i gotujePizza wegetariańska w domu, pokażę Ci sprawdzony przepis na to danie. Pizza to jedno z tych dań, które każdy uwielbia, a w wersji wegetariańskiej staje się
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Śledzie w oleju to klasyczna przystawka, która zachwyca smakiem i prostotą przygotowania. To idealne danie na święta, ale sprawdzi się również na każdą inną okazję, zwłaszcza
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kluski leniwe to jedno z najpopularniejszych polskich dań, które łączy w sobie delikatność białego sera z puszystością ziemniaków i mąki. Często nazywane po prostu „leniwe”, idealnie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pokażę Wam jak przygotować guacamole w 3 minuty. Idealnie pasuje na wieczór do chipsów typu tortilla. Jeśli znajdziecie je jeszcze w niebanalnym kształcie to Wasza potrawa
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Rodzaje sushi – poznaj 10 różnych smaków. Sushi to jedno z najbardziej znanych dań kuchni japońskiej, które zdobyło międzynarodową popularność. To danie, które wzbudza zachwyt nie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Lemon curd to pyszny słodko-kwaśny krem cytrynowy na bazie żółtek, masła i świeżo wyciskanego soku z cytryn. Jest idealnym dodatkiem do tortu, ciasta czy deseru
Na-talerzu.plPrzepyszna pasta na bazie awokado i sera feta. Można podać z nachosami, grzankami lub jak u mnie ze świeżym ziarnistym pieczywem, jajkiem na miękko i
Kuchnia domowa AniLeśne grzyby potrafią wzbogacić smak wielu potraw. Mało popularne w Polsce, ale przepyszne jest risotto z grzybami i kurczakiem – przygotuj je według naszego przepisu i sprawdź
RozdomowionaGęsty, aromatyczny i sycący gulasz z grzybami leśnymi sprawdzi się idealnie na jesienny obiad czy ciepłą kolację. Jego przygotowanie nie jest trudne. Zobacz, co potrzebujesz, by
RozdomowionaW japońskich sushi barach często możemy zamówić nie tylko sushi, ale także przystawki czy deser. Ze względu na specyfikę kuchni japońskiej, niektórzy nie wiedzą, co mogą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!