grilla. Na rozgrzany ruszt układamy w lekkich odstępach nasze szaszłyki. Skraplamy je dajemy troszkę czasu na zarumienienie. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, albo w mikrofali. Szaszłyki podajemy z sosem czekoladowym. Smacznego
Słodkie Przyjemnościnada dodatkowo kolor potrawie). Do ugotowanego ryżu, zdjętego z palnika, dolewamy przygotowana zaprawę i mieszamy. Ponownie wstawiamy rondelek na gazie, dolewamy resztę mleka i mieszamy. Podajemy na ciepło z sosem truskawkowym - klik . Smacznego
Słodkie Przyjemnościrozpuści przelewamy do śmietanki i energicznie mieszamy, aby nie powstały grudki. Śmietankę przelewamy do foremek – najlepiej silikonowych – odstawiamy na około 2-3 godziny do lodówki. W tym czasie przygotowujemy sos jagodowy. Do rondelka wrzucamy umyte i osuszone jagody. Posypujemy cukrem i zalewamy wodą, mieszamy. Dusimy pod przykryciem co jakiś czas mieszając przez około 10-15 minut. Studzimy. Gotową Panna Cottę
Słodkie Przyjemnościwyłożonej papierem do pieczenia a następnie wstawiamy do nagrzanego do 190`C piekarnika i pieczemy 6-9 minut w zależności od grubości. Studzimy na blaszce, podajemy z ulubionymi sosami. Smacznego
Słodkie Przyjemnościlepkie. Na obsypany mąka blat wyjmujemy ciasto, rolujemy, lekko spłaszczamy, a następnie odkrajamy niewielkie kawałki. Leniwe wrzucamy do lekko osolonego wrzątku i gotujemy do momentu wypłynięcia. Podajemy z ulubionym sosem owocowym , masłem, albo bułką tartą i cukrem. Smacznego
Słodkie Przyjemnościokoło 20 minutach sprawdzić ciasto patyczkiem czy jest już upieczone (ciasto nie powinno przywierać do patyczka). (Ja piekłam 25 minut.) Ciasto studzimy w formie. Podajemy na ciepło, polane sosem czekoladowym, z gałką lodów lub ubitą kremówką. Smacznego
Słodkie Przyjemnościdealne pieczywo na piknik czy grill? Ja znam! Jest to Focaccia! Prosty, szybki włoski chlebek, znakomity bez żadnych dodatków lub wręcz przeciwnie, smakujący idealnie z dodatkiem dipów czy sosów. Świetnie nada się na majowe grillowe weekendy czy długie letnie pikniki. Ciasto bardzo przypomina mi strukturą i smakiem ciasto na pizze, którą razem z eM szykujemy w domu. W oryginalnym przepisie
Słodkie Przyjemnościprzeważyło szalę nad wyborem napoju - padło na aromatyczną cynamonową herbatę, wybór dań już nie był tak prosty. Ja wybrałam lepiochy, czyli tradycyjne pierogi z wody, 4 sztuki mięsne z sosem pomidorowym i 5 owocowych (w tym malinowe, jagodowe i truskawkowe) ze słodką śmietaną. Muszę przyznać, że troszkę żałowałam, gdyż talerz eM wyglądał dużo ciekawiej - wybrał pierogi z pieca
Słodkie Przyjemnościwybór jest prosty. Każdy kawałek smakuje wyśmienicie, więc sięgam po kolejne, nie zastanawiając się nad kaloriami. W święta i w sylwestra mogę jeść go bez wyrzutów sumienia, latem z sosem owocowym smakuje idealnie, zdrowo a lekko schłodzony - o mamo! Nie ma lepszego. Sami spróbujcie! Składniki : 220 g masła 1 kg sera 8 jajek 300 g cukru 4 łyżki kaszy manny
Słodkie Przyjemnościdodatkowe propozycje zapraszam na Fanpage . Smacznej zabawy! Wasze ulubione przepisy (najbardziej popularne przepisy z 2014 roku) : 1. Gulasz z szynki wierzowej / 2. Ciasto nutella / 3. Sos żurawinowy / 4. Szybkie batoniki bez pieczenia / 5. Krem mleczny / 6. Ciasteczka z kawałkami czekolady / 7. Ciasto bananowe z kajmakiem / 8. Smoothie bananowe
Słodkie Przyjemnościsamym podaniem. Ja zwykle podaję je z majonezem/ jogurtem z dodatkiem posiekanych ziół, czosnku, soku z cytryny i odrobiny pieprzu i/lub posiekanych oliwek. Ale można podawać je z innymi sosami również. Zapraszam na faszerowane pieczarki z kremowym serkiem. Pieczarki faszerowane Składniki: 300 g pieczarek (zamkniętych) 125 g kremowego serka 1-2 ząbki czosnku pieprz 1-2 łyżki koperku (świeżego
UgotujmyTo.plkolejne 5 minut w temp. 170'C. Pyszny, soczysty, aromatyczny i przede wszystkim zdrowy obiad do bateria do działania na resztę dnia! Podałam z brązowym ryżem i sałatką z sosem vinaigre . Volià! Smacznego
Kitchens Alphabetodsączony tuńczyk pokrojony w kostkę ser sałatkowy zielone oliwki pokrojona w grubą kostkę papryka pokrojona w piórka cebula czerwona 2. Olej, wodę i przyprawę do sałatek mieszamy i polewamy sosem sałatkę. 3. Sałatka jest od razu gotowa do spożycia. Smacznego
Kuchnia domowa Animomentu zgęstnienia, wrzucamy posiekaną bazylię i mieszamy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i nie zalewamy zimną wodą! Skrapiamy go oliwą, podrzucamy na sicie i wrzucamy na patelnię z sosem, podsmażamy dwie minuty. Wykładamy na talerz posypujemy serem
BaRepasłyżki gęstej śmietany 18% pieprz ziołowy, papryka słodka, curry Farsz: 100-150g mrożonego szpinaku, rozdrobnionego 1/2 połówki piersi z kurczaka 2 łyżki śmietany 18% do zup i sosów (najlepiej takiej, żeby się nie zwarzyła 2 ząbki czosnku masło do smażenia sól, pieprz czarny,czosnek granulowany przyprawa do kurczaka Dodatkowo: karbowana sałata do dekoracji Ciasto: Z mąki, masła, jajka
Czerwona Porzeczka