Propozycja na kolejne szybkie i smaczne danie obiadowe. Dla lubiących orientalne przyprawy - pierś kurczaka w sosie curry na mleczku kokosowym. Czytaj więcej
Ana Mari's worldSKŁADNIKI: 1 woreczek ryżu 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 jajka Oliwki zielone 1/2 kulki mozzarelli Kukurydza słodka Szczypiorek Koperek Jogurt naturalny lub typu greckiego Sól, pieprz, curry PRZYGOTOWANIE: Do wcześniej ugotowanego i ostudzonego ryżu dodajemy puszkę tuńczyka. Następnie dorzucamy 2 jajka na twardo pokrojone w kostkę. Dokładamy pokrojone oliwki, 1/2 puszki kukurydzy, 1/2 kulki mozzarelli pokrojonej w kostkę
kulinarnyJakoncentrat pomidorowy. Przyprawiamy oregano, solą i pieprzem. Wszystko razem smażymy, a w miedzy czasie wstawiamy makaron. Gdy makaron będzie aldente, odcedzamy go i wykładamy na talerz. Polewamy wszystko naszym sosem bolognese i posypujemy tartym serem. Smacznego
kulinarnyJaWasze opinie i komentarze. Pozdrawiam :) Czas przygotowania: 20 min. Porcja dla 4 osób Koszt przygotowania: 14,50 zł SKŁADNIKI: 200 g makaronu Ruote Tricolore 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1/2 zielonej papryki 1/2 czerwonej cebuli 1/2 puszki zielonego groszku konserwowego 4 łyżeczki majonezu 3 łyżeczki pesto rosso 4 łyżeczki oliwy z oliwek świeży
kulinarnyJałyżeczki miodu sól, pieprz PRZYGOTOWANIE miodowo-balsmicznego vinaigrette: Do miseczki wlewamy oliwę, ocet basamiczny, miód i sok z cytryny. Za pomocą ubijaczki lub widelca łączymy ze sobą składniki, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem. PRZYGOTOWANIE sałatki: W pierwszej kolejności panierujemy pokrojony w plastry ser camembert w jajku i bułce tartej. Zalecam podwójna panierkę. Ser smażymy na oleju
kulinarnyJamiseczki wlewamy oliwę. Dodajemy wyciśnięty sok z cytryny, ocet winny, musztardę. Doprawiamy szczyptą soli, pieprzu i cukru. Wszystkie składniki ze sobą łączymy za pomocą trzepaczki/ ubijaczki na jednolity sos. PRZYGOTOWANIE sałatki: Umyte i osuszone sałaty (dębowa, rzymska, rukola) rwiemy i układamy na talerzu. Następnie na mixie sałat układamy pokrojone pomidorki koktajlowe, koper włoski i mozzarellę. Dodajemy filety z grejpfruta
kulinarnyJamiseczki wlewamy oliwę. Dodajemy wyciśnięty sok z cytryny i posiekany koperek. Doprawiamy szczyptą soli, pieprzu i cukru. Wszystkie składniki ze sobą łączymy za pomocą trzepaczki/ ubijaczki na jednolity sos. PRZYGOTOWANIE sałatki: Na talerzu układamy mix sałat. Na nim pokrojoną w paski czerwoną paprykę. Dodajemy pokrojonego ogórka, pomidorki koktajlowe i posiekaną czerwoną cebulę. Następnie na sałacie układamy plastry fety i pokrojonego
kulinarnyJaMiskę z kuskusem zakrywamy i odstawiamy na 5 min. Na końcu do kaszy dodajemy posiekaną miętę. Kuskus nakładamy na talerz, a na nim naszego kurczaka w aromatycznym sosie z groszkiem cukrowym. Smacznego
kulinarnyJamiseczki wlewamy oliwę. Dodajemy wyciśnięty sok z cytryny, ocet winny, musztardę. Doprawiamy szczyptą soli, pieprzu i cukru. Wszystkie składniki ze sobą łączymy za pomocą trzepaczki/ ubijaczki na jednolity sos. PRZYGOTOWANIE sałatki: Pomidora sparzamy i obieramy ze skórki. Kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne. Sałaty myjemy i osuszamy. Przekładamy na talerz. Dodajemy pokrojoną w słupki mozzarellę. Plastry szynki parmeńskiej układamy
kulinarnyJapyszną, domową zapiekankę. Najwięcej radości z przygotowanych dań, dają nam przepisy, które tworzymy sami na bazie tego co mamy w domu. Ja przygotowałem zapiekankę makaronową z warzywami w kremowym sosie pomidorowym. Do tego aromatyczne przyprawy i obiad gotowy. Czas przygotowania: 40 min. Porcja dla 6 osób Koszt przygotowania: 12,00 zł SKŁADNIKI: 250 g makaronu fusilli (świderki) 1/2 papryki czerwone
kulinarnyJabyć aldente, kontrolujemy aby jej nie rozgotować. Ugotowaną odcedzamy i odstawiamy. Na oliwie podsmażamy posikaną szalotkę i czosnek. Dodajemy masło, a następnie krewetki. Dolewamy wina i chwilę smażymy, aby sos się delikatnie zagęścił. Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Dodajemy wcześniej przygotowane marchewkowe pappardelle i chwilę smażymy. Wykładamy na talerz i posypujemy świeżo posiekaną natką pietruszki. Życzę smacznego
kulinarnyJapodsmażamy posikaną cebulę i czosnek. Dodajemy pokrojoną papryczkę peperoni. Dolewamy białego wina. Wszystko razem przesmażamy i dodajemy masło. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem. Ugotowany makaron przekładamy do sosu. Chwilę podsmażamy i przekładamy na talerz. Dodajemy rukolę i posypujemy płatkami parmezanu. Smacznego
kulinarnyJapropozycja dla Was na złociste pałki z kurczaka pieczone w miodzie i musztardzie. Po upieczeniu kurczak będzie z wierzchu chrupiący i soczysty w środku. Do tego w słodko pikantnym sosie. Jako dodatek do dania możecie podać gotowane ziemniaki, ryż lub kaszę. To proste i smaczne danie na jesienny obiad. Czas przygotowania: 2 h Porcja dla 2-3 osób Koszt
kulinarnyJapodsmażamy drobno posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dodajemy pokrojone w paseczki suszone pomidory. Dolewamy śmietankę i chwilę smażymy. Na końcu dodajemy świeży szpinak. Blanszujemy szpinak, aby połączył się z sosem. Doprawiam solą i pieprzem. Na talerz wykładamy szpinak, a na nim układamy upieczony stek z łososia. Smacznego
kulinarnyJaCzas przygotowania: 25 min. Porcja dla 6 osób Koszt przygotowania: 19,00 zł SKŁADNIKI na sałatkę: 300 g makaronu muszelki 150 g tuńczyka z puszki w sosie własnym 2 jajka na twardo 250 g czerwonej fasoli 250 g kukurydzy 250 g zielonego groszku 2 ogórki konserwowe 1/2 białej cebuli 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu
kulinarnyJa