Cucurbitae oleum). Dzięki przyjemnemu smakowi i zapachowi bardzo dobrze sprawdza się z gotowanymi ziemniakami, chlebem, kaszami, kluskami, serem, cebulą, śledziami, sałatkami śledziowymi i rybnymi, sałatą, surówkami, gotowanymi warzywami, sosami sałatkowymi. Olej zawiera ca 80% Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych koniecznych do prawidłowego funkcjonowani
Z Majeczką w kuchnidolewać po trochu wody i uzupełniać płyn w razie potrzeby. Mi duszenie mięsa zajęło około 2 godziny. Pod koniec gotowania dodajemy tymianek i doprawiamy pieprzem. W razie konieczności, jeśli sos z duszenia będzie zbyt gęsty możemy zaciągnąć go mąką
Przysmaki Karolkimieszamy z ziołami oraz pieprzem. Ser ścieramy na tarce z grubymi oczkami. Paprykę oraz oliwki kroimy na małe kawałki. Wyrośnięte ciasto kładziemy na stolnicy i rozwałkowujemy, a następnie smarujemy sosem pomidorowym. Układamy wszystkie dodatki, posypujemy serem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25 minut. Po upieczeniu posypujemy pizze roszponką. Smacznego
Fit-aminarzadko tego "drugiego dnia" doczeka. Sałatka wyszła genialnie, ale nie ma w tym nic dziwnego - jest śledź (a to już połowa sukcesu) i jest baza podchodząca delikatnie pod sos tatarski (a to już wróży miejsce na podium smaków). Co prawda nie użyłyśmy grzybków marynowanych, jak w przypadku naszego ukochanego sałatkowego dzieła, ale... zastąpiłyśmy je czymś równie pysznym. Oliwkami. Zieleń
Wypisz Wymalujrozcieramy. W trakcie rozcierania dodajemy na przemian starty drobno parmezan, czosnek, orzechy i ponownie bazylia. Na końcu dodajemy oliwę z oliwek, próbujemy i solimy. Oliwy dodajemy tyle, aby sos łatwo rozprowadził się po makaronie. Wstawiamy wodę na makaron. Wodę solimy. Piekarnik ustawiamy na temperaturę około 220 stopni. Szpinak siekamy bardzo drobno, dodajemy kilka kropel oliwy z oliwek
Blondynka Gotujesuszymy, układamy na talerzu, doprawiamy solą i pieprzem. Na wierzch kładziemy truskawki, ser, pomarańcze, 3 pokrojone w paski suszone pomidory. Z miodu, zalewy i soku z pomarańczy robimy sos, dodajemy 2 suszone pomidory, miksujemy, polewamy sałatkę. Smacznego:) 1 porcja zawiera: 254 kcal
Powiedz dietom niekilogramów: Śmietanę tak często obecną w świątecznych potrawach zastąpmy jogurtem naturalnym Do sałatek i surówek nie dodawajmy majonezu – zastąpmy go sosem na bazie jogurtu lub winegret Zróbmy lżejsze wersje ciast – używajmy mąki z pełnego przemiału, płatków owsianych, puree z fasoli, otrębów. Słodkie dżemy zastąpmy
Powiedz dietom nieopadła. Możemy również zapiekać ją w piekarniku (10-12 minut w 180 st). Polecam eksperymentować ze składnikami, np. dodać pomidora, por, bazylię, mozzarellę na wierzch lub polać sosem pomidorowym. Wszystko dozwolone, ogranicza nas tylko wyobraźnia i zaopatrzenie lodówki:) Porcja (1/2 podanych składników ) zawiera
Powiedz dietom niejogurtem, doprawiamy (u mnie tylko pieprz ze względu na słoność fety). Układamy na podpieczonym spodzie, posypujemy pokruszoną fetą. Zapiekamy 25 minut w 180 stopniach. Polecam podawać na ciepło z sosem czosnkowym na bazie jogurtu. Smacznego
Powiedz dietom niejednego naczynia i zalewamy wywarem. Dusimy ok 20-25 minut. Jogurt mieszamy z mąką i sokiem z cytryny. Dodajemy do mięsa i pieczarek. Dosypujemy kurkumę i paprykę, mieszamy aż sos zgęstnieje. 1 porcja zawiera: 203 kcal, 30,7 g białka, 7,7 g tłuszcze, 4,1 g węglowodany, 2 g błonnik
Powiedz dietom niesoku z cytryny, starty imbir Fasolkę i rybę rozmrażamy, dokładnie osuszamy. W garnku mieszamy 3 łyżki wody z pastą curry, dodajemy mleko kokosowe, olej i kurkumę. Chwilę gotujemy aż sos zgęstnieje. W tym czasie w osobnym garnku gotujemy fasolkę szparagową. Do garnka z curry dodajemy sól, cukier i sok z cytryny. Następnie wkładamy pokrojoną na 3-4 cm kawałki rybę
Powiedz dietom niekostkę. Podsmażamy na oliwie do miękkości, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Wlewamy pomidory z zalewą, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy razem około 5 minut. Na końcu dodajemy bazylię. Sos podajemy z makaronem, posypujemy tartym serem. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjeduszę jakieś 10 minut. Następnie zestawiam z gazu. Składniki na naleśniki miksuję, potem smażę je na patelni z odrobiną oliwy z oliwek. Gotowe ! Dobrze smakują z sosem czosnkowym oraz zieleninką (roszponka, kiełki). SMACZNEGO ŻYCZĘ
Życie na widelcufilety opłukać, osuszyć i okroić. Posypać oregano i bazylią oraz solą i pieprzem. podsmażyć, dolać pomidory, na wierzchu fileta położyć po plasterku mozzarelli. Można ugotować makaron i dołożyć do sosu. Świetne rozwiązanie zamiast ziemniaków, czy ryżu. SMACZNEGO
Luźna KuchniaSkładniki: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo- wołowego 2 żółtka 2 łyżeczki bułki tartej 2 łyżeczki ketchupu 2 łyżeczki musztardy dijon 1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego 1 łyżeczka słodkiej papryki, pieprzu cayenne, oregano 0,5 łyżeczki czosnku i pieprzu cytrynowego szczypiorek zamiast cebuli 4 bułki sezamowe 1 pomidor 1 czerwona cebula sałata lodowa lub zielona 4 plasterki sera żółtego jeśli
Luźna Kuchnia