My Blueberry Corner by "jagodzianka" Lekki, smaczny dodatek. Pasuje do placków ziemniaczanych i z cukinii lub kabaczka , do kanapek, do nachos i placków tortilli … Przeczytaj
My Blueberry Cornerminut na 1 łyżce masła aż zmiękną. Dno naczynia żaroodpornego smarujemy pozostałym masłem. Wykładamy podduszonego pora, a na to rybę, solimy lekko, pieprzymy i skrapiamy sokiem z cytryny. Polewamy sosem przygotowanym z jogurtu, posiekanego koperku, soli i pieprzu. Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni, bez przykrycia. A teraz placuszki: Potrzebujemy: 1 cukinię 2 jajka 1 szalotkę 1 ząbek
Marder&Marder Manufacturetrudnym zadaniem - ja mam na to swój sposób czyli tzw. pierzynki - podduszone różne mieszanki warzyw, zalane mieszanką keczupu i majonezu albo przecierem pomidorowym. Dzięki temu mięso dusi się w sosie własnym z dodatkiem aromatycznego, smacznego sosiku z leżących na nim dodatków. Ten sposób jeszcze nigdy mnie zawiódł, a dodatkowo jest bardzo wygodny - wstawiamy całość do piekarnika i zapominamy
Kto ugości moich gości?pietruszki 2 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ziemniaki pokroić w zgrabną kostkę, dodać zioła, polać sosem jogurtowo- majonezowym, doprawić solą i pieprzem. Jeść
pieprzny smaczekUwielbiam wszystko co pomidorowe. Oczywiście w sezonie ogórkowym nie mogło zabraknąć u mnie takich ogórków. Kruche, smaczne w sosie pomidorowym. 2 kg ogórków gruntowych 5 cebul Zalewa: 125 ml octu 10% 125 ml oleju 1 łyżka soli 0,5 szklanki cukru 250-300 g koncentratu pomidorowego 30% Ogórki obieramy i kroimy w małe słupki . Cebulę obieramy i kroimy w drobne
VioletoweKucharzeniełyżki czerwonej papryki słodkiej – majeranek, rozmaryn (najlepiej świeży) – kilka gałązek – 2-3 papryczki peperoncino – 200 ml czerwonego wina – 3-4 łyżki sosu sojowego jasnego – 1 łyżka mielonego kminu rzymskiego – 1 łyżka mielonego jałowca – 3-4 ząbki czosnku Wykonanie: Wołowinę pokroić w podłużną kostkę (ok. 2×3 cm). Cebulę pokroić w ćwiartki
Pociąg Do Kuchniposypka (przyprawy) Wykonanie: patelnia + masło – rozgrzać + mięso kurczaka obsypane posypką – obsmażyć do zrumienienia + jarzyny – podgrzać – zalać rosołem – zagotować + zaklepką z mąki i reszty zimnego rosołu lub wody – wlać do sosu – zagotować + pieprz i natka pietruszki – zagotować
Tradycyjna kuchnia inaczejgodziny mięso polać olejem rzepakowym Rapso, wlać wodę i wstawić do nagrzanego piekarnika na 190 C, piec około 1,5 godziny bez przykrycia, co jakiś czas polewać karkówkę sosem z pieczenia, można też z 2 razy obrócić mięso po upieczeniu mięso dobrze wystudzić i schować do lodówki, usunąć nici i można kroić porcje - karkówka jest pyszna do pieczywa................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępoprzedniego obiadu, co zapobiegnie wyrzucaniu jedzenia. Placki/naleśniki są puszyste i naprawdę idealne do wszelakich gulaszy, oraz bardzo syte. Do placków pasować będzie: gulasz po cygańsku (przepis) schab w sosie (przepis) Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach
Przepisy Aleksandryusmażyć na złoty kolor. Kulki można też upiec w piekarniku. Można je podawać ciepłe zamiast ziemniaków czy kaszy lub jako samodzielne danie np z ulubionym sosem lub jako dodatek do sałatki. SMACZNEGO
zielonacukinkakostkę lub półplasterki. Podsmażyć na oleju przez kilka minut, aż zmięknie. Doprawić solą i pieprzem ziemniaki odcedzić, te większe jeszcze gorące przepołowić. Natychmiast połączyć z cukinią i ziołowym sosem, następnie wymieszać. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Pozostawić na godzinę, by przeszły smakami i ostygły. Posypać zieloną pietruszką i serwować. Zjedliśmy jeszcze gorące jako dodatek do drugiego dania. Były przepyszne
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!curry. Wymieszać i dodać do kurczaka. Ponownie wlać trochę wody na patelnię i wymyć smaki. Mięso postawić na ogień i wlać mleczko kokosowe. Dusić, aż wszystko będzie miękkie, a sos marchewkowy zgęstnieje. Przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Na końcu dodać ugotowany bób. Podawać z ziemniakami albo ryżem. Smacznego :) Kategoria: Obiad , WYTRAWNIE Tagged: bób , kurczak , marchewka , mleczko kokosowe , pomidory
https:KKuchniaMniamsamą myśl o słodkich pomidorach straciła apetyt. Nic mylnego :) Poniższy dżem jest smaczny, słodki, natomiast pomidory są delikatnie wyczuwalne. Idealnie sprawdzi się na kanapkę lub jako sos do posmarowania spodów pizzy na słodko. Składniki: 1 kg pomidorów malinowych sok z 1/2 cytryny 200 g zwykłego cukru 1 łyżka cukru z wanilią Pomidory umyć, sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki
UgotowaćBabeczki na słono przygotowałam, czyli do jajek, ziemniaki, śmietanę, szpinak, zioła i przyprawy dodałam. Można je same zajadać lub z mięsem, sosami podawać. Na deser zapewne się nie nadają, bo te babeczki słony, a nie słodki smak mają. Warto więc zamienić tradycyjnie ziemniaki ugotowane, na babeczki ziemniaczane ze szpinakiem zmieszane . Składniki: 12 szt. 450 ugotowanych ugniecionych na puree ziemniaków
Moniki Smakołykiprzygotowana pieczeń możemy pokroić i wyłożyć na talerze polewając sokami z pieczenia. Możemy jednak odlać soki spod pieczeni do oddzielnego garnka, i trzymając schab w ciepłym miejscu, przygotować sos. W tym celu do 50 g, roztopionego masła, dodajemy odlane z spod pieczeni soki, oraz około 80-100 ml słodkiej śmietany, doprawiamy solą i pieprzem, gotujemy jeszcze przez
Miód i pieprz