sosy - 72734 przepisów (strona:3502/4849)

Królik pieczony w winie 440

godziny i 45 minut dla 1 kg tuszki, a ok. 3 godziny dla 1,2 kg tuszki. Potem rozcinamy rękaw i wyjmujemy mięso na półmisek. Polewamy sosem z rękawa. Pieczony królik będzie świetnie komponował się z ziemniakami z piekarnika lub bagietką. Post Królik pieczony w winie pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Placki ziemniaczane z sosem koperkowym 257

drobną kostkę. Do ziemniaków dodajemy wszystkie składniki i mieszamy.  Na rozgrzaną patelnię nakładamy dużą łychą porcje ciasta i smażymy do momentu zarumienienia. Do placków świetnie nadaje się sos koperkowy. Składniki 1 mały jogurt pęczek koperku sól, pieprz Koperek siekamy drobno i mieszamy z jogurtem, przyprawiamy i gotowe! Smacznego

Cukier&Puder
Grillowany schab z kurkami w sosie śmietanowym 211

posiekaną cebulą na rozgrzanym maśle przez około 4 minuty. Pod koniec smażenia solimy. Następnie wlewamy śmietankę i dodajemy tarty ser. Dodajemy listki świeżego tymianku. Mieszamy i doprawiamy pieprzem. Sos podajemy z ugotowanym makaronem oraz z grillowaną porcją mięsa

Bon Appetit Małgorzaty
Zupa z pieczonych pomidorów i ciecierzycy 160

się, a następnie miksuje w blenderze, uzyskując gładki i treściwy krem. Pieczone pomidory są pyszne i słodkie i mogą stanowić świetną bazę nie tylko do zup, ale też np. sosów do makaronu czy tego dipu do wszystkiego . Pieczony czosnek nadaje zupie głębi, a świeża bazylia świeżości. Zupę możecie jeść na ciepło, ale równie świetnie będzie smakować na zimno. Polejcie porcję

Chilli Czosnek i Oliwa
Fasolka szparagowa do obiadu 314

Przełożyć na talerze, polać oliwą, posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podawać jako dodatek do obiadu. Takie dobre, a jakie łatwe w przygotowaniu :) ---------- Podobne: Gotowana kukurydza Pieczona dynia z sosem śliwkowym I jeszcze kilka zdjęć z regionu, któremu zawdzięczam ten wspaniały smak fasoli szparagowej :D Rodan, w drodze do Awinionu W drodze do Awinionu Awinion - częściowo zachowany most

Weekendy w domu i ogrodzie
SCHAB W CEBULI A'LA STEK 292

podlewamy 1/3 szkl. bulionu (lub wody) i dusimy pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie (długość duszenia zależy od jakości naszego schabu). Pod koniec duszenia zdejmujemy pokrywkę pozwalając, aby powstały sos trochę odparował.  Podajemy z ziemniakami lub kaszą ugotowaną na sypko

Walijskie Pichcenie
Sałatka z nutą syropu trzcinowego 210

Sałatka na zaspokojenie głodu. Szybka w przygotowaniu i smaczna. Sos do sałatki jest z dodatkiem trzcinowego syropu, który idealnie pasuje nie tylko do słodkości ale i różnego rodzaju sałatek. Szybko i smacznie to w tych upałach ostatnio ważne. Mało pracy a efekt super. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
sałatka brokułowa 421

minuty, aż będzie miał złocisty kolor ser feta kroimy w kosteczkę w półmisku układamy brokuły, posypujemy kukurydzą, cebulą, pomidorami, serem feta, solimy i pieprzymy, a następnie polewamy sosem - czynności powtarzamy na przemian, a na koniec posypujemy uprażonym słonecznikiem sałatkę podajemy z pieczywem i grillowanym mięsem

zobacz ich smak
Zupa kurkowa ze śmietaną 248

Zupa kurkowa jest chyba jedną z lepszych zup grzybowych. A z dodatkiem koperku i śmietany zamienia się w prawdziwy raj dla podniebienia. Z kurek możecie przygotować też pyszny  sos . Składniki (na średni garnek): 500 g kurek 1 średniej wielkości cebula 15 młodych ziemniaków 1 spory pęczek koperku włoszczyzna (3 marchewki, 2 pietruszki z nacią, 1 seler z nacią

W SMAK
Mini burgery pieczarkowo-jajeczne 182

twardo 1 jajko pęczek natki pietruszki sól pieprz bułka tarta olej do smażenia   Dodatki: 2 pomidory 12 mini bułek sałatka 12 plasterków sera topionego w plastrach ulubiony sos Czytaj dalej... Artykuł Mini burgery pieczarkowo-jajeczne pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Wielka mini przyjemność 183

dokładnie śmietanę z masą serową.  Wlej mieszankę do każdej z papilotek, wyrównaj wierzch. Piecz przez 30 minut, następnie zostaw w piekarniku, żeby serniczki wystygły.  Podawaj polane owocowym sosem i przyozdobione owocami.  Możesz też użyć gotowej konfitury, ulubionego dżemu lub syropu

Garniec Magalie
Muszle nadziewane i zapiekane 598

przez praskę czosnek i wszystko wyrobić na gładką masę mięsną. W każdą muszlę nałożyć mięso. Ja robiłam to za pomocą małej łyżeczki. Napełnione mięsem układać ściśle w naczyniu z sosem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 15 minut . Około 6-7 minut przed końcem  pieczenia posypać zapiekankę startym żółtym serem.. muszle nadziewane i zapiekane

O kuchni z uczuciem
Tort traktor 234

piekarniku. Przygotować zasmażkę: Masło rozpuścić w garnku o grubym dnie, dodać mąkę i smażyć przez chwilę. Dolać mleko i energicznie mieszać dalej podgrzewając do momentu, aż znikną grudki a sos zgęstnieje. Zasmażkę ostudzić. Masło rozetrzeć z cukrem. Dalej ubijając dodawać po 1 łyżce zasmażki. Do masy dodać sok z cytryny i dokładnie wymieszać. Przygotować herbatę do nasączenia ciasta: Zaparzyć mocną

Mama Gotuje
Pozdrowienia z wakacji, sos pomidorowo – paprykowy 128

domu było. Było trochę leniwie, więc i takie będą te przepisy. Serdecznie was pozdrawiam i mam nadzieję, że wy też macie, mieliście lub mieć będziecie udane wakacje :) Zacznę od sosu który był wykorzystywany na różne

Polska Zupa
Kopytka marchewkowe z kurkami 233

wyjątkowe, bo są w pięknym, słonecznym kolorze oraz mają bardzo ciekawy i leciutko słodkawy smak, dzięki marchewce. Kurki przygotowywane są na białym, słodkim winie i o ile w śmietanowym sosie z kurek  można było wino pominąć, tak tutaj nie rezygnujcie z jego dodatku- to ono dodaje wyrazistości i charakteru! Wręcz doskonałe zestawienie, które polecam wypróbować :) Kopytka: * ziemniaki

Kraina Miodem Płynąca