sosy - 72734 przepisów (strona:3495/4849)

Makaronowe gniazdka z mielonym 186

podgrzewamy w garnku z 2 łyżkami mąki. Dodajemy pokruszoną kostkę rosołową, zalewamy dwoma szklankami wody. Gdy wszystko się ładnie rozpuści dodajemy koncentrat pomidorowy. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Sosem Zalewamy makaron z mielonym. Fetę kroimy w kostkę, oliwki przekrawamy na pół. Zapiekankę posypujemy fetą, oliwkami i mozzarellą. Posypujemy dwoma łyżkami ziół prowansalskich. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Pobite gary Barbary
Sałatka ziemniaczana z kurczakiem i winogronem 202

Rodzynki zalewamy wrzątkiem i odcedzamy. Ziemniaki kroimy w kostkę. Winogrona przekrawamy na pół. Olej pozostały po smażeniu kurczaka mieszamy z majonezem, śmietaną i łyżką curry. Doprawiamy solą i pieprzem. Sos mieszamy ze składnikami sałatki. Sałatkę schładzamy w lodówce

Pobite gary Barbary
Sałatka z kabanosem 401

Składniki: 35 dag kabanosów, 1 czerwona papryka, słoik ogórków konserwowych, puszka kukurydzy, puszka czerwonej fasoli, 25 dag. żółtego sera.; sos: 5 łyżek majonezu, 3 łyżki jogurtu naturalnego, 3 łyżki pikantnego ketchupu, 2 ząbki czosnku, 2 łyżeczki słodkiej papryki, sól i pieprz do smaku. Sposób przygotowania: Kabanosy kroimy w plasterki. Ogórki, paprykę kroimy kostkę. Ser ścieramy na tarce na grubych oczkach

Pobite gary Barbary
Cukinia z kuskusem i tuńczykiem 181

wydrążamy środek pozbawiając ją pestek. Solimy ją i pieprzymy. Kuskus przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Tuńczyka rozdrabniamy. Paprykę, suszone pomidory kroimy w kostkę (zalewę zachowujemy). Wszystkie składniki mieszamy. Przygotowujemy sos. 5 łyżek zalewy z pomidorów mieszamy z sokiem z cytryny, ziołami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Solimy i pieprzymy do smaku. Mieszamy ze składnikami nadzienia. Farszem wypełniamy cukinię, podypujemy startą

Pobite gary Barbary
Ketchupowe żeberka z brzoskwinią 227

tłuszczu pozostałym od żeberek do czasu aż zmięknie. Wykładamy na żeberka. Brzoskwinie kroimy w kostkę. Dodajemy do żeberek. Ketchup mieszamy z zalewą pozostałą od brzoskwiń. Żeberka polewamy powstałym sosem. Posypujemy tymiankiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Pieczemy ok. 1,5 godziny

Pobite gary Barbary
Szynka w pomidorach na sposób śródziemnomorski 194

plastry szynki * sól, pieprz * 1 duża cebula * 5 pomidorów * 5 ogórków konserwowych * szklanka bulionu (może być z kostki) * tłuszcz do smażenia Marynata: * 4 łyżki oliwy z oliwek * 2 łyżki sosu sojowego * łyżka oregano * łyżka tymianku * łyżka miodu * sok z 1 pomarańczy * 2 ząbki czosnku * łyżeczka ostrej musztardy Sposób przygotowania: Szynkę delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Składniki

Pobite gary Barbary
Kurczak w porach z ananasem 198

kostkę.  Ketchup mieszamy z majonezem. Dodajemy sok z ananasa. Na dnie naczynia żaroodpornego wykładamy połowę pora. Kładziemy na to mięso. Przykrywamy resztą pora wymieszaną z ananasem. Polewamy sosem. Pieczemy pod przykryciem ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni

Pobite gary Barbary
Sałatka z kalafiorem i oliwkami 179

wodzie. Studzimy.  Oliwki przekrawamy na pół. Pieczarki kroimy w plasterki a jajka, ogórki i pomidory w kostkę. Ketchup mieszamy z majonezem. Wszystkie składniki sałatki mieszamy ze sobą. Polewamy sosem. Posypujemy posiekaną natką pietruszki. Źródło: "123 sałatki i surówki Siostry Anastazji"- z moimi zmianami

Pobite gary Barbary
Zapiekanka ryżowa z warzywami 164

pokrojone w plasterki pieczarki. Podsmażamy do czasu aż pieczarki odparują nadmiar wody. Kremówkę mieszamy z jajkami, serem. Doprawiamy vegetą. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Ryż, warzywa mieszamy razem. Całość zalewamy sosem. Zapiekamy 30 minut w temperaturze 180 stopni

Pobite gary Barbary
Pierś w czosnkowym sosie 181

każdej strony. Pomidorki przekrawamy na pół. Jogurty mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy piersi. Układamy pomidorki, zalewamy sosem. Posypujemy rozmarynem. Pieczemy ok. 30 min. w 180 stopniach

Pobite gary Barbary
Cukinia faszerowana indykiem 210

praskę. Warzywa podsmażamy na oliwie. Kiedy zmiękną dodajemy mięso. Smażymy ok. 10 minut, aż straci smak surowizny. Dodajemy koncentrat pomidorowy i szklankę wody. Podsmażamy jeszcze ok. 5 minut aż sos ładnie zgęstnieje. Wrzucamy ryż i posiekaną drobno pietruszkę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Cukinie przekrawamy wzdłuż. Wydrążamy środki i napełniamy przygotowanym farszem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem

Pobite gary Barbary
Tatar z łososia po azjatycku 255

SKŁADNIKI 300 g surowego łososia skórka z 1/2 limonki 1/6 papryki żółtej 1/6 papryki zielonej 1/6 papryki czerwonej 1/3 pęczka natki pietruszki 1 łyżka słodko- pikantnego sosu chilli TaoTao 1 łyżka soku z limonki sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE Rybę drobno posiekaj. Warzywa dokładnie umyj i również bardzo drobno posiekaj. Sparz skórkę z limonki i zetrzyj na tarce

ClauditteMissCooking
Owsianka z chia (bez gotowania) 194

poczekać.  Czyszczę przedwojenne sztućce, słucham muzyki i oglądam filmy, czyli ostatni tydzień wakacji w wykonaniu Magdy. Owsianka jogurtowa z nasionkami szałwii hiszpańskiej - chia, bez gotowania; podana z sosem truskawkowym Przepis: własny / 1 porcja / składniki: 40 g płatków owsianych błyskawicznych lub górskich łyżka nasion szałwii hiszpańskiej, chia pół szklanki jogurtu naturalnego - około 120 g 50 ml mleka jak zrobić? Jogurt

tost z dżemem
Sałatka z ziemniaków 242

Ogórki pokroić w pół talarki. Majonez zmiksować z musztardą i cukrem, doprawić do smaku solą i pieprzem. W misce delikatnie wymieszać ziemniaki z jajkiem, ogórkiem i cebulą. Dodać przygotowany sos i dokładnie wymieszać. Posypać świeżym posiekanym koperkiem. Sałatka z ziemniaków świetnie pasuje do dań z grilla. Podobne przepisy Sałatka z pomidorków słodko-kwaśna i ogórka i chil... Sałatka z krewetek

Pociąg Do Kuchni