Owsianko-manna, czyli zapomniany smak powraca do łask. do przodu. owsianko-manna z orzeszkami w sosie karmelowym Przepis: własny / 1 porcja / składniki: 30 g płatków owsianych górskich 20 g kaszy mannej 300 ml płynów (np. mleko i woda pół na pół) W szklance płynów gotować pod przykryciem około 10-15 minut płatki owsiane, co jakiś czas mieszając. Kaszę
tost z dżememMOJEJ CÓRCI-I MUSZĘ WAM POWIEDZIEĆ ,ZE SPOKOJNIE MOŻNA TEN PRZEPIS WYKORZYSTAĆ DO TEGO MIĘSA,BO BYŁO RÓWNIE DOBRE) ,PRZYPRAWIAMY ODROBINĘ PRZYPRAWĄ DO GIROSA ZALEWAMY MIĘSO NASZYM SOSEM I PIECZEMY W PIEKARNIKU ROZGRZANYM DO 180 STOPNI Z TERMOOBIEGIEM,LUB 200 BEZ TERMOOBIEGU OK 30MIN PO TYM CZASIE POSYPUJEMY STARKOWANYM SEREM I ZAPIEKAMY JESZCZE OK 10 MIN,ŻEBY SIĘ ZRUMIENIŁ
Swojskie jedzonkoZĄBKI CZOSNKU PRZYGOTOWANIE: ŻEBERKA KROIMY NA KAWAŁKI I GOTUJEMY W LEKKO OSOLONEJ WODZIE,OK 20 MIN OD ZAGOTOWANIA, NASTĘPNIE W MISCE MIESZAMY RESZTĘ SKŁADNIKÓW I DO POWSTAŁEGO SOSU DAJMY UGOTOWANE WCZEŚNIEJ ŻEBERKA, ODSTAWIAMY NA KILKA GODZIN DO LODÓWKI,NAJLEPIEJ NA NOC PRZED PODANIEM PIECZEMY OK 30-40 MIN I GOTOWE!! PRAWDA,ŻE PROSTE? A UWIERZCIE
Swojskie jedzonkozagotuję i serek się rozpuści mięsko przyprawiamy przyprawą do kurczaka i smażymy na złoty kolor, potem już zostaje nam tylko połączyć wszystko ze sobą -czyli makaron ,brokuły,mięsko i sos i gotowe... smacznego
Swojskie jedzonkoPROSTA DO ZROBIENIA TYLKO 3 SKŁADNIKI+SOS A SZCZEGÓLNIE FAJNA TERAZ W SEZONIE JAK MAMY PYSZNE ZIELONE OGÓRKI IDEALNA NA PRZYJĘCIE JAK I NA CO DZIEŃ SKŁADNIKI: OGÓREK ZIELONY DŁUGI 25 DAG SZYNKI KONSERWOWEJ PIEROŻKI TORTELINI NAJLEPIEJ Z PIECZARKAMI LUB SEREM 4-5 ŁYŻEK MAJONEZU 2 ŁYŻKI ŚMIETANY 18% ZĄBEK CZOSNKU SÓL ,PIEPRZ (można dodać drobno posiekany koperek jak ktoś
Swojskie jedzonkoTANIE I PYSZNE,POZA SEZONEM NIE DAJE) CEBULA ULUBIONE PRZYPRAWY DO MIĘS ZIOŁA ŚWIERZE LUB SUSZONE(OREGANO,BAZYLIA TYMIANEK) SER ŻÓŁTY 40-45 dag -(ŚCIERAMY NA TARCE) SOS BESZAMELOWY : 4 ŁYŻKI MASŁA 3 ŁYŻKI MĄKI 800 ml MLEKA SÓL,PIEPRZ (MOŻNA TEŻ DOSTAĆ GOTOWY BESZAMEL W KARTONIKU W MARKECIE,ZAWSZE TO TROCHĘ MNIE J PRACY) PRZYGOTOWANIE: PODSMAŻAMY POKROJONĄ
Swojskie jedzonkoNAPRAWDĘ NIE JEST TRUDNE,KUPIŁAM ZESTAW DO ROBIENIA SUSHI W TESCO (W ŚRODKU JEST RÓWNIEŻ ULOTKA JAK ROBIĆ)I DO TEGO DOKUPIŁAM TYLKO:-UDAŁO SIĘ -WĘDZONEGO ŁOSOSIA,AWOKADO,SOS SOJOWY,OGÓREK ,PAPRYKA,I PALUSZKI KRABOWE-I ZROBIŁAM NA KOLACJE DLA MOJEGO MĘŻA-JEST PYSZNE I NA PEWNO JESZCZE NIE RAZ BĘDĘ JE ROBIĆ... DO USŁYSZENIA
Swojskie jedzonkoCiasto na pizze zrobiłam wg starego przepisu . Placek smaruję sosem pomidorowym (pomidory uduszone z cebulka, czosnkiem, ziolami). Posypuję bazylią, oregano i solą. Szpinak posiekałam i podsmażyłam. Do szpinaku najlepiej pasuje smażony kurczak i kukurydza. Na wierzch posiekana cebula i oczywiście mnóstwo starego sera. Pieczemy 10-15 minut w temperaturze 200-220 stopni. Przypominam świetny sprawdzony przepis na pizzę
prawdziwe jedzeniepozostałym kremem. Schłodzić w lodówce. Przed podaniem udekorować świeżymi figami pokrojonymi w ósemki. Smacznego! Taki deser zafundowałam nam z okazji moich urodzin. C. przyrządził kaczkę z najlepszym grzybowym sosem; obiad mieliśmy jak w najlepszej restauracji. Dziękuję
Pożeraczka, czyli raz adobrzerazem mój wybór padł na kapustę zasmażaną z pomidorami, która jest niezwykle łatwa w przygotowaniu, a jednocześnie przepyszna. Polecam! Scroll down for recipe in English Zasmażana kapusta w kremowym sosie pomidorowym (6-7 porcji) Składniki: 1 kg kapusty, poszatkowanej 1 łyżka oleju 2 łyżki masła 1/2 szklanki mleka 2 łyżki mąki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 szklanki śmietanki
karmelowydość obficie winegretem. Posypałam tartym parmezanem. Zamknęłam pokrywę i ...do piekarnika! Na około godzinę. Po upływie tego czasu wyłożyłam na talerze. Mięso było mięciutkie, soczyste i aromatyczne. Całość ubogaciłam sosem kebab-gyros łagodny Folwark Dzieci kochają go do wszystkiego! Smacznego! Obiad gotowy
Z Kuchni Do Kuchnipomidorów, których używam do sosów prawie nigdy nie zdejmuję skórki. Trochę z lenistwa, a trochę dlatego, że lubię pomidory właśnie takie. Przecier kojarzy mi się z pomidorową pulpą, w której trudno rozpoznać, że powstała z pomidorów. Ja za to mam dla Was prosty przepis na domowy przecier pomidorowy, który można zamknąć w słoikach na zimę, bez zbędnego przecierania przez sito
Pasja Smakuowidła śliwkowe, niskosłodzone, znakomite do ciast, deserów, kanapek i mięsnych sosów. Powidła śliwkowe to także ważny składnik świątecznego piernika. W wersji podstawowej śliwki smażymy z cukrem, ale wystarczy do dojrzałych śliwek dodać gorzką czekoladę i cynamon żeby zupełnie zmienić ich oblicze. Nie wymagają długiego smażenia. Powidła śliwkowe z czekoladą znakomicie smakują na podpłomykach posypane nasionami chia. Czas przygotowania: Składniki
SzczyptaSmaQPrzepis na parówkę w bardzo smacznym wydaniu Świetnie smakuje w towarzystwie sosu czosnkowego lub pomidorowego. Składniki: 0,5 kg ziemniaków ok 3/4 szklanki mąki 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka pół szklanki bułki tartej jajko do obtaczania 4-5 cienkich parówek sól, pieprz, papryka ostra Przygotowanie Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie i odstawiamy do wystygnięcia. Następnie ziemniaki przeciskamy przez
e-PrzepisyKulinarnewyśmienite i łatwe w wykonaniu . - SKŁAD - ✔ 500 g Mięsa Mielonego z Szynki ✔ 300 g Makaronu Pełnoziarnistego ✔ 2 Plasterki Seraka Topionego Light ✔ 1 Przecier Pomidorowy ✔ Marchewka ✔ Cebula ✔ 2 Ząbki Czosnku ✔ Sos Tabasco (opcjonalnie) - WARTOŚCI ODŻYWCZE - Kalorie 1950 Węglowodany
Sylwetka Od Kuchni