połowy wysokości naczynia) i piecz w rozgrzanym piekarniku (200°- 210)C) przez około 40 minut, do miękkości. Gdyby bataty za bardzo się przypiekały, możesz je polać z wierzchu sosem z pieczenia
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskawykorzystać na danie, które idealnie wpisuję się w tą porę roku. Takim sposobem powstał na prawdę pyszny gulasz z boczniaków, z dodatkiem papryki i marchewki w gęstym, dobrze doprawionym sosie pomidorowym. Doskonały z chrupiącym chlebkiem, jak i jako dodatek do dań głównych. Ja podałam je z pysznymi udkami z kaczki pieczonymi w miodzie i było baaardzo pysznie. Sam przepis znalazłam
karmelowywarzyw z mięsem dodać przecier pomidorowy, keczup, sól, pieprz, paprykę w proszku i zioła prowansalskie oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę dusić. Na koniec dodać kukurydzę i fasolę. Gorącym sosem przekładać ciepłe naleśniki, podawać polane keczupem lub posypane serem żółtym
Cukiernia Pychotkismaku? Przepyszne! :) Dla mnie zdecydowanie wystarczająca jest posypka z cukru, jeśli chodzi o poziom słodkości tego przysmaku, jednak dla spragnionych słodszych doznań polecam maczać churros np. w czekoladowym sosie. Są doskonałym dodatkiem do kawy, gorącej czekolady, czy też kakao. Przepis pochodzi z bloga „Moje wypieki” (wprowadziłam niewielkie modyfikacje). Składniki (na ok. 35 sztuk): 240 ml wody 3 duże jajka
MyCookBook.plSkładniki: 2 chlebki pita 1 puszka tuńczyka 1 pomidor 4 łyżki groszku z puszki kilka plasterków cebuli kawałek kapusty pekińskiej sos 100 wysp Fanex Przygotowanie: Pity obsmażyć na suchej patelni, … Czytaj dalej Pita z tuńczykiem
czarrna od kuchnipestek, które niestety później lekko mi przeszkadzały). Ponownie umieszczamy na palniku i podgrzewamy. Dodajemy cukier puder do smaku oraz sok z cytryny (około 1 łyżkę). Doprowadzamy do wrzenia. Gdy sos malinowy się zagotuje rozpuszczamy w nim 1 galaretkę malinową, mieszamy. Całość przelewamy do tortownicy (18cm) wyłożonej folią spożywczą i odkładamy do całkowitego stężenia. Z mleka odlewamy 1/2 szklanki i rozprowadzamy
Smaki Na Talerzupieczonych pizz), każdy rozciągnąć na wielkość blaszki, zostawiając grubość ciasta wg własnego gustu. Podczas formowania placka lepiej nie używać wałka, pozwoli to zachować puszystość ciasta. Na ciasto wyłożyć składniki: sos, ser oraz inne dodatki, wstawić do nagrzanego do 250-280stC piekarnika, piec ok 7-10 minut (w zależności od grubości ciasta). Pizzę można również upiec na kamieniu, który należy
Obiad gotowydodajemy starty żółty ser,bułkę tartą i doprawiamy solą oraz pieprzem wedle uznania. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym. Podajemy z ziemniakami, sosem- u mnie najczęściej koperkowym i surówką
Kuchnia w czekoladziePyszna propozycja obiadowa. U mnie w towarzystwie frytek i miksu sałat z sosem winegret. Warto zrobić, bo piersi z kurczaka podane w ten sposób są na prawdę smaczne. SKŁADNIKI 2 duże piersi z kurczaka 140 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego 1 ząbek czosnku 1 płaska łyżka masła 40 g zielonych oliwek 1 kulka mozzarelli 2 jajka bułka tarta do obtoczenia piersi
Passions hobbies lifezimne * Mąka * Makarony * Kluski * Knedle * Pierogi * Kasza * Ryż * Jajka * Grzyby * Mięso * Wołowina * Wieprzowina * Cielęcina * Dziczyzna * Drób * Baranina * Pasztety * Ryby * Sosy * Sałatki * Surówki * Desery * Ciasta * Baby, babki, babeczki * Ciasta i ciastka bezowe * Ciasta bez pieczenia * Ciasta i ciastka biszkoptowe * Ciasta i ciastka czekoladowe * Ciasta
Zrób to smacznieTosty z oscypkiem to cos co poprostu uwielbiam, a połączenie go z rukola jest bezkonkurencyjnie :) Idealnie komponuje sie z żurawiną lub sosem czosnkowym. Składniki: *chleb tostowy 4 ziarna *rukola *oscypek *szynka *zurawina/sos czosnkowy *łyżka masła Przygotowanie: 1. Na chleb tostowy układamy kawałki oscypka, rukolę i szynkę. 2. Przykładamy druga kromka i smarujemy delikatnie masłem. 3. Zapiekamy w tosterze
FITBUuKjajka *sół, pieprz *bazylia, oregano *szczypiorek Przygotowanie: 1. Cebule i czosnek zeszklić na patelni. 2. Dodajemy drobno posiekaną papryke i pomidory. 3. Doprawiamy ziołami, solą i pieprzem. 4. Przekładamy sos do kokilek, dodajmy porwaną na kawałki mozzarelle. 5. Na wierzch każdej wbijamy po jajku i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego
FITBUuKFrytki z marchewki? Moim zdaniem rewelacja! Dietetyczne i pysznie smakują z sosem jogurtowym :) Zdecydowanie polecam! Składniki: *4 marchewki *bazylia *oregano *tymianek *sól, pieprz *łyżka oliwy Przygotowanie: 1. Marchewki obieramy i kroimy jak na frytki. 2. Rozkładamy ja na blasze w piekarniku i skraplamy oliwą. 3. Przyprawiamy według uznanie. Smacznego
FITBUuKłyzkami bulionu i dodać do wywaru. 6. Wlać reszte bulionu, doprawić bazylią i oregano i gotować na małym ogniu pod przykryciem. 7. Gotujemy makaron al dente i podajemy z sosem i listkiem świeżej bazylii. Smacznego
FITBUuKDzielimy ciasto na kulki wielkości jajka i rozwałkujemy. 7. Nakładamy plaster sera żółtego, przygotowany farsz i lepimy jak dużego pieroga. 8. Smażymy na głębokim oleju. Świetnie smakują z sosem jogurtowo-czosnkowym :) Smacznego
FITBUuK