Składniki: 2 szklanki napoju kokos Hortex 1 jogurt naturalny (200 ml) 2 łaskie łyżki żelatyny 50 g chia 50 ml Malibu sos owocowy, u mnie wiśniowy wiórki kokosowe Przygotowanie: W … Czytaj dalej Deserki kokosowe z chia
czarrna od kuchnimieszamy koncentrat pomidorowy z przyprawami oraz 3 łyżkami wody. Paprykę kroimy w paseczki, ser mozzarella ścieramy na grubych oczkach, oliwki kroimy na pół. Tartę po wyciągnięciu z piekarnika smarujemy sosem pomidorowym, nakładamy świeże warzywa, podduszoną cebulę, posypujemy serem i układamy salami. Wkładamy ponownie do piekarnika na 10-15 min do momentu rozpuszczenia sera
Czarnawisienkalodówki. Każdy kawałek mięsa obtaczamy w mace. Następnie panierujemy kurczaka w rozmąconym jajku (doprawionym) solą i pieprzem) oraz bułce tartej. Mięso smażymy na rozgrzanej patelni na oleju. Podajemy z sosem czosnkowym
VioletoweKucharzeniegotuj razem 5 minut. Kolejno dodaj całą zawartość puszki z mlekiem kokosowym, dopraw solą i gotuj wszystko razem 10 minut. Wiem, że wygląda to mało zachęcająco Ale jak sos się zredukuje to nie dość, że wygląda lepiej to smakuje obłędnie. Smacznego! Artykuł Wegańskie pomidorowe curry z ciecierzycą pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfMocne pomarańczowo ananasowe smoothie z nutą kokosową. Idealne na odświeżenie. Składniki: ananas, pomarańcza, sos Hortex pomarańczowy, wiórki kokosowe. Przygotowanie: do blendera wkroić ananasa, pomarańczę, zalać sokiem pomarańczowym Hortexu, a następnie wsypać wiórki kokosowe. Całość zmiksować, przelać do szklanki i delektować się smakiem
Państwo Wojtczuk gotująmajeranek, tymianek, łyżeczkę soli i pieprzu oraz śmietanę i smażyć na małej mocy palnika do czasu delikatnego zgęstnienia śmietany. Spaghetti z buraka wyłożyć na talerz, na wierzch pieczarki z sosem i wszystko posypać posiekaną natką pietruszki. Zobacz również: Makaron z warzyw w stylu azjatyckim
Kuchcik gotujeliście, wyciąć głąb. Poszatkować - użyłam robota. Do małego garnka wlać ocet, oliwę, dodać sól, chili i ksylitol. Wymieszać, zagotować. Dodać posiekany czosnek i odstawić do wystygnięcia. Wystudzonym sosem zalać kapustę i bardzo dokładnie wymieszać. Dodać pokrojoną zieloną cebulkę. Przykryć, odstawić na 3 - 4 godziny, aby wszystkie smaki się przegryzły. Smacznego
Stare Garypiekarnik i woreczek do pieczenia. Kurczak tikka nadaje się idealnie do obiadu, sałatek czy kanapek. Polecam. SKŁADNIKI: 1 filet z kurczaka podwójny Marynata 2 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki sosu sojowego ciemnego 3 łyżki pasty curry tikka masala Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka papryki chilli PRZYGOTOWANIE: Filet z kurczaka
Gotowanie Patkichwilę gotujemy, aż odparuje alkohol z wina. Solimy, pieprzymy i wkładamy małże, patelnie przykrywamy i dusimy małże przez 3 minuty. Po tym czasie małże przekładamy na talerz, polewamy je sosem i skrapiamy sokiem z cytryny
Kulinarne przygody Gatitysmażymy całość aż szpinak zwiędnie 4. Pomidory z puszki przekładamy do rondelka, dodajemy cynamon, oregano, sól i pieprz do smaku, zagotowujemy następnie przekładamy na dno naczynia żaroodpornego, można dosłodzić sos miodem, cukrem brązowym lub syropem z agawy 5. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, doprawiamy farsz solą i pieprzem, następnie nakładamy do wydrążonych cukinii, na wierzchu układamy plastry koziego sera
Słodki Kompromiszwijamy w rulonik, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na tłuszczu. Po usmażeniu układamy w rondlu, zalewamy wywarem z ugotowanych grzybów i dusimy na wolnym ogniu około 30 minut. Sos przyprawiamy według uznania. Przepis pochodzi z publikacji „Czarnorzecko-strzyżowska kraina smaków. Tradycyjne przepisy kulinarne Kół Gospodyń Wiejskich z terenu działania Stowarzyszenia Czarnorzecko-Strzyżowska”. Alfabetyczny spisprzepisów KUCHNI PODKARPACKIE
Trzeci talerzsera. Całość posypać ziołami prowansalskimi. Zapiekać bez przykrycia w temperaturze 180° C przez ok. 15-20 minut. Zapiekanka znakomicie smakuje sama ale można też podać ją z różnego rodzaju sosami np. na bazie śmietany, pomidorów itp. Smacznego! — BTW całości: 2450 g, 4551 kcal, B 275 g, W 43 g, T 362 g. BTW w 100g: 186 kcal
Ola la LCHFgotować do momentu, aż będą miękkie – jakieś 15 – 20 minut. Wyciągnąć skrzydełka, wyskubać mięso do miski i zalać zupą. * używam maggi własnej roboty przygotowanej z lubczyku i sosu sojowego
kuchniabellissima.wordpress.comokoło 2 łyżek masła i wstawiamy na kolejnych 10 minut. Po tym czasie mięsko będzie upieczone na pewno, natomiast ryż ugotowany na sypko z nutą pomidorowego i lekko maślanego sosu
Pichceniomaniajakim jest kark. Nie sprawdzą się natomiast udziec czy łopatka wołowa, gdyż są zbyt chude. Szarpaną wołowinę można wykorzystać jako dodatek do tortilli, sałatek, kanapek. Świetnie smakuje zatopiona w sosie pomidorowym czy bbq. Źródło przepisu: The Pioneer Woman
Gospodyni Miejska