sosy - 72734 przepisów (strona:3143/4849)

Kulki mięsne z niespodzianką zapiekane w cieście francuskim 203

się przyrumieni, funkcja termoobieg. Warzywa na patelnię przygotować wg przepisu na opakowaniu. Pozostałą brukselkę przekroić na pół i dodać do warzyw. Gotowe kulki podałam z warzywami z patelni oraz sosem czosnkowym

Monia miesza i gotuje
Sałatka z pieczonym burakiem 224

dnia, na drugie śniadanie, musiałem coś z nim wyczarować. Po kilku chwilach, w pudełku na uczelnię już się znalazła sałatka z pieczonym burakiem . Połączenie słodkawego, pieczonego buraka i musztardowego sosu z chrupiącą sałatą i orzechami włoskimi, to zdecydowanie dobry początek dnia. Mi przypadła miseczka sałatki, która pręży się na zdjęciu, natomiast moja konkubina dostała całe pudełko na uczelnię, które (jeśli

Blendman
Kurczak z porem i ananasem 182

kroimy w krążki. Odrywamy kawałki folii aluminiowej. Wykładamy na nią mięso. Każdą pierś obficie posypujemy porem. Wykładamy po łyżce ananasa. Posypujemy tymiankiem (1 łyżka) i curry (1 łyżka). Polewamy sosem z ananasa (2 łyżki). Ciasno zwijamy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 45 minut. źródło: przepis własny Ilość porcji: 6 Czas przygotowania

Pobite gary Barbary
Frytki z piekarnika – chrupiące! 1926

Frytki z piekarnika – chrupiące! i do tego zdrowsze od tradycyjnych! Jeśli lubicie takie smakołyki to polecam również przepis na: pieczone ziemniaki w piekarniku oraz chrupiące, grillowane ziemniaczki z sosem cebulowym Frytki z piekarnika – chrupiące! – Składniki: 1kg ziemniaków 2 łyżki oleju rzepakowego sól 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku* 1 łyżeczka bazylii* 1 […] The post Frytki

Kulinarne Przeboje
Udka z kurczaka nadziewane pieczarkami 217

spinamy rękaw układamy w brytfannie i wkładamy do piekarnika. Pieczemy w temp 190-200 stopni około 40-45 minut. 15 minut przed końcem pieczenia rozcinamy rękaw, mięso polewamy powstałym sosem i dopiekamy. Zadośćuczynienie to rekompensata za szkodę niemajątkową. Kancelaria odszkodowawcza CODEX to najskuteczniejszy sposób na wysokie odszkodowanie

Podróż w kulinaria
Zupa groszkowo - fasolowa 217

Coraz cieplej na zewnątrz i coraz częściej zamiast ciężkich bigosów i sosów sięgamy po lżejsze dania. W naszym domu wraz z przyjściem wiosny władzę obejmują przeróżne zupy. Począwszy od lekkostrawnych warzywnych, aż po te mniej fit, które z powodzeniem zastępują cały obiad, dając energię na resztę dnia. Dzisiaj w kuchni pachnie zupą inspirowaną tradycyjnym polskim krupnikiem, która jednak w swoim

Kuchnia od dwojga
Sałatka z tuńczykiem i serkiem wiejskim 176

wiecie kocham jeść, ale czasem trzeba poszukać czegoś lekkiego! Myślę, że ta sałatka jest wystarczająco pożywna i jednocześnie nie obciąża nas za bardzo! Składniki: tuńczyk w sosie własnym 4 ogórki konserwowe 4 jajka ugotowane na twardo   serek wiejski 2 ząbki czosnku, 1/2 czerwonej papryki, sól, pieprz   Wykonanie:   Tuńczyka odcedzamy na sicie, dodajemy pokrojone ugotowane na twardo jajka

Kuchnia Beaty
Kaczka znakomita! 192

chrupiąca. Kiedy stwierdzimy, że już ma odpowiedni kolor i chrupkość, kroimy nożycami na pół lub ćwiartki i podajemy z dowolnymi dodatkami. W moim przypadku były to ziemniaczki tłuczone, sos żurawinowy i sałatka z buraczków. Smacznego

Kulinarne przemyslenia
Ryba z ananasem 188

przyprawiamy pieprzem cytrynowym i pastą pomidorową, chwilkę dusimy jeszcze. Następnie dodajemy pokrojony w kostkę ananas, dokładnie mieszamy. W szklanym naczyniu układamy na przemian kawałki ryby oraz przygotowany gorący sos. Tak przygotowaną danie rybne odstawiamy na 24 godz.  Smacznego

kgwjanczewo
Warzywa na patelnie z jajkiem i parmezanem 168

Uwielbiam dania na szybko. Szczególnie warzywa na patelnie. Dzisiaj moja propozycja na takie warzywa podane z sosem na bazie jajka i parmezanu. Koniecznie spróbujcie! Składniki : * opakowanie warzyw na patelnie  * 2 jajka * 100g startego parmezanu  * łyżka masła * sól, pieprz do smaku Przygotowanie : Rozpuścić masło na patelni, dodać warzywa. Przesmażyć, przyprawić do smaku. Jajka ubić, dodać ser. Wymieszać. Dodać

Magiczne Życie Marty
Spaghetti w pomidorach z cukinią 224

cukinia będzie półtwarda dodajemy krojone pomidor. Dusimy na małym ogniu. Na koniec dodajemy suszone oregano i doprawiamy do smaku. Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Ugotowany przekładamy do sosu pomidorowego z cukinią. Starannie mieszamy. Podajemy zaraz po przygotowaniu. Posypujemy każdą porcję posiekaną natką z pietruszki

Moja smaczna kuchnia
Wieprzowina z selerem i piwem 155

Składniki 350 g karczku b/k sól, pieprz, kminek sos sojowy kilka ząbków czosnku 3-4 łodygi selera naciowego 2 cebule szczypta rozmarynu jasne piwo Przygotowanie Mięso posypać przyprawami i odstawić do lodówki na noc. Mocno podsmażyć na patelni z każdej strony i przełożyć do brytfanki na seler, cebulę i czosnek. Podlać piwem (pół butelki wystarczy). Piec ok 1,5 godziny

Gaździnka warzy
Schab z warzywami 179

Składniki 300 g schabu 2 cebule 3-4 ząbki czosnku sos sojowy sól, pieprz, lubczyk, bazylia  kilka listków laurowych kilka ziaren ziela angielskiego  2 marchewki puszka zielonego groszku bulion 1,5 szklanki Przygotowanie Mięso pokroić w kostkę razem z jedną cebulą, przyprawić i zostawić na kilka godzin w lodówce.  Dobrze zamarynowany schab przełożyć do brytfanki podlać bulionem

Gaździnka warzy
placki misz masz 295

tyle różności pozostało... Więc wrzucamy wszystko do miski, wbijamy jajko, dodajemy 3-4 łyżki mąki i ... ...smażymy placki na złoto brązowy kolor :) Podajemy na gorąco, z keczupem lub innym sosem :) Smacznego

chleba naszego