makaron wymieszać z cebulą i pieczarkami, przełożyć do kokilek, zamiast kokilek można użyć naczynie żaroodporne. Śmietanę roztrzepać z jajkiem , przyprawi ć solą, tymiankiem, papryką, pieprzem świeżo mielonym. Zalewamy makaron sosem, posypujemy tartym , żółtym serem. Zapiekamy 20 minut w rozgrzanym piekarniku do 180 °C. Przed podaniem posypujemy świeżym tymiankiem lub natką pietruszki. Smacznego
kgwjanczewofakturę, ale jak tam kto woli. I to wszystko, podajemy posypane natką, tak jak przy zwykłym makaronie. Takie kluseczki gotowane na wodzie, są fajnym dodatkiem do innych zup, sosów, a także jako dodatek do drugiego dania. Prosta potrawa, nawet banalnie prosta, a daje tyle możliwości
Dieta moja pasjaodrobinę octy winnego, aby dokwasić ewentualnie kapustę do smaku. Podawać jako dodatek do drugiego dania. Taka kapusta pasuje między innymi do pieczonych mięs lub mięs duszonych w ciemnym sosie
Codzienna kuchnia niecodziennazimnej wodzie, pocierając między palcami. Wtedy po ugotowaniu będzie smaczna. Placki z quinoa Składniki: na 12 placków 75 g czarnej quinoa, ugotowanej 150 ml kokosowego mleka 1 łyżka sosu z cytryny 75 g migdałowej mąki 20 g mąki kokosowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 2 łyżeczki błonnika witalnego szczypta soli ¼ łyżeczki sody oczyszczonej ½ łyżeczki kardamonu 200 g jogurtu
codojedzeniadużego słoika, kukurydza pół puszki, groszek mrożony 1 szklanka lub groszek konserwowy pół puszki, jabłko 1 szt, cebula pół szt, jajka 3 szt, sos: majonez 8 łyżek, jogurt naturalny 5 łyżek, musztarda 1 łyżka, sol i pieprz do smaku, Sposób przygotowania: Ziemniaki, marchew i pietruszkę myjemy, zalewamy wrzątkiem i gotujemy
kulinarne odsłony patiświąteczno – sylwestrowych szaleństwach czas najwyższy wrócić do jedzenia normalnych śniadań (a nie tyko pasztetu z sosem tatarskim <3). Przyznam, że stęskniłam za solidnymi omletami z masłem i orzechowym oraz takimi wynalazkami jak poniżej. Ostatnimi czasy (jak część z Was pewnie zauważyła) u mnie cynamon ląduje prawie w każdej słodkości – nie jest to takie totalnie bez sensu, gdyż zmniejsza
Kate's Kitchenzalewamy wodą troszeczkę ponad poziom mięsa i warzyw. Doprawiamy papryką wędzoną, papryką ostrą, natką pietruszki i czosnkiem. Mieszamy i dusimy około 15 minut pod przykryciem. Po tym czasie zagęszczamy sos zasmażką z mąki i masła. Dusimy jeszcze około 10 minut. Podajemy z kaszą jęczmienną. Smacznego
Moje-pitraszenieJestem prawie pewna, że większość z Was nie jadła ziemniaków w takim wydaniu. I nie, nie mam na myśli dodatku groszku czy cebuli, ale miodowo-cynamonowego sosu, którym zalewamy ziemniaki na sam koniec smażenia. Okazuje się, że ziemniaki są niebywale uniwersalne i na słodką nutę też świetnie smakują. Ja byłam bardzo zaskoczona efektem końcowym. Mile zaskoczona;) 4 większe ziemniaki około
Smaki Na Talerzuwkładamy do niej sałatę, parówkę, pomidora i ogórka. Posypujemy prażoną cebulką i na końcu dodajemy ketchup i/lub musztardę. Polecam musztardę meksykańską Dagomy - to jak połączenie musztardy z ostrym sosem paprykowym i na pewno przypadnie do gustu osobom lubiącym ostre smaki. Do hot dogów pasuje idealnie
Kuchnia MagdaLenySkładniki (2 porcje): 400 g ugotowanego makaronu 300 g truskawek 1/3 papryki chili 1 szklanka śmietany do sosów kilka gałązek mięty 1/2 czerwonej cebuli 1-2 łyżki oliwy sól pieprz Sposób wykonania : Cebulę i miętę bardzo drobno poszatkować, poddusić na łyżce oliwy, dodać drobno posiekaną chili, sól, pieprz. Podlać śmietaną i dusić około 5 minut. Dodać ugotowany makaron, wymieszać
Menu Zdrowiamożna zjeść lekką zupkę ,żeby odpokutować Składniki : 1 tuszka królika 0,5 kg boczniaków 400 ml śmietanki 30 % ( tak , dietetycznie to do końca nie jest , ale ta śmietana tworzy sos już bez zagęszczania mąką inie warzy się ..no a smak , nie da się go uzyskać chudą ) kawałek wędzonego boczku , najlepiej swojskiego – około 0,3 kg 2 cebule małe
Ogrodnik w podróżydrugie śniadanie :D Składniki (4 porcje): opakowanie mixu sałat 125 g kulek mini-mozarelli 300 g pomidorków koktaljowych 2 pomarańcze opakowanie szynki Serrano ocet balsamiczny (jeśli nie lubimy polecam sos vinaigrette) grzanki / orzeszki pini Przygotowanie: Na talerze rozłożyć mix sałat, mozarelle, pokrojone na pół pomidorki, rozłożyć szynkę. Obrać pomarańcze i jej cząstki ułożyc na sałacie. Całość posypać grzankami/orzeszkami i polać
Malinowo w kuchnisamej patelni dodaj olej, włóż wątróbkę i smaż z każdej strony przez około 4 minuty. Dodaj odłożoną wcześniej cebulę, wlej wino i gotuj aż płyn zgęstnieje do konsystencji sosu. Dopraw solą i pieprzem i zdejmij z ognia. Przełóż zawartość do pojemnika blendera, dodaj pozostałe 2 łyżki masła i zmiksuj do uzyskania gładkiego pasztetu. Dopraw do smaku jeżeli to konieczne. Przełóż
karmelowypodsmażamy na maśle. Łososia kroimy w kostkę, ser ścieramy na tarce, koperek siekamy. Makaron, łososia i por przekładamy do miski. Mąkę mieszamy ze śmietaną, sokiem z cytryny i koperkiem. Sos śmietanowy mieszamy z makaronem i pozostałymi składnikami, przyprawiamy solą i pieprzem. Zapiekankę wykładamy do naczynia żaroodpornego i posypujemy serem żółtym. Zapiekamy około 20 minut w temp
e-PrzepisyKulinarnenadmuchały", tworząc w środku kieszonkę. A czym je napełnicie - zależy wyłącznie od waszych zachcianek. Może być to pulled pork , drobiowe kotlety albo kawałki pieczonego kurczaka, do tego sałatka, ulubiony sos... Zrobiłam się głodna... Idę do kuchni... popatrzeć:) Składniki (na 8 sztuk): 400g mąki luksusowej (lub na pół typ 550 i 650) 1 szklanka ciepłej wody 20g drożdży
Obiad gotowy