sosy - 72734 przepisów (strona:3137/4849)

Kopytka z Gulaszem Węgierskim 189

romby" . Gotujemy w osolon y wrzątku do wypłynięcia , nas tę pnie zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze 1-2 minuty. Gotowe kopytka polewamy przygo towanym gulaszem lub wykładamy je obok sosu . M ożemy podać z ulubionymi sałatkami.   Moje posty

Słodka Strona
Pluszki, rosyjskie bułeczki z makiem, czyli O tym jak rośliny zmieniały bieg historii 250

kiedyś powszechny, uprawiany ze względu na smaczne nasiona używane w piekarnictwie i cukiernictwie, z jego nasion wytwarza się również cenny olej a w Indiach używa się go do przyrządzania sosów curry. Płatki zawierają alkaloidy z grupy papawerubiny, antocyjany i związki śluzowe przez co są cennym surowcem zielarskim. W Polsce dziko rosnących gatunków używa się rzadko ze względu na powolny zbiór

Dzieje kuchennej Wiewióry
Aromatyczna soczewica z suszonymi pomidorami i ryżem jaśminowym 258

się drobno posiekana w kostkę cebula oraz zmiażdżone ząbki czosnku. Dodajemy pokrojone w kosteczkę suszone pomidory. Dodajemy przyprawy: pieprz cytrynowy, kumin, curry, kurkuma, kolendra, chilli. Możemy podawać w towarzystwie sosów śmietanowych np. śmietana z kawałkami owoców mango, zielonego ogórka skropione cytryną

upichcona
Gulasz wołowy z suszonymi śliwkami 265

koncentrat pomidorowy. Wymieszać i dusić pod przykryciem na najmniejszym ogniu (około 2 godzin), do miękkości mięsa, co jakiś czas mieszając. W połowie gotowania dodać pokrojone suszone śliwki. Jeśli sos będzie za gęsty należy uzupełniać wodą. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapisz

Oryginalny smak
Tureckie pide z nadzieniem z kurczaka 1640

wierzchu układamy mozzarellę. odstawiamy na ok 15 min. w tym czasie piekarnik nagrzewamy do 180 st. Wstawiamy i pieczemy ok 30 min aż brzegi ładnie się zrumienią. Podajemy z sosem czosnkowym

Gotowanie jest łatwe
Kiszone cytryny - cenny probiotyk 269

terpenów, rutyny. Jak każda kiszonka są probiotykiem i mają zbawienny wpływ na jelita i cały układ trawienny. Szczególnie cennym o tej porze roku. Jak je wykorzystać? Nadają się do sosów, dressingów, deserów, ciast, jogurtów, koktajli, sałatek, potraw mięsnych, rybnych i past. Składniki: 6 cytryn Bio niewoskowanych + 3 na sok 7 łyżek soli gruboziarnistej kawałek imbiru kawałek kory cynamonu 2 listki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
wołowina z rękawa 188

kuchni. Składniki: - 0,5 kg mięsa wołowego z łopatki lub karku - 3 małe cebule marynata: - 4 posiekane ząbki czosnku - pieprz czarny grubo mielony - łyżka octu balsamicznego - dwie łyżki sosu worcestershire  - 0,5 szklanki oliwy Wołowinę kroimy w grubą kostkę i przekładamy do miski. Składniki marynaty mieszamy ze sobą i dokładnie nacieramy nią mięso. Szczelnie zamykamy i zostawiamy minimum

Cook&Love
Sałatka z kuskusem i cieciorką 281

Składniki 1/2 opakowanie kaszy kuskus (120 g) 1 puszka ciecierzycy 4-5 ogórków konserwowych 3-4 kawałki marynowanej papryki 1/2 małego pora przyprawa uniwersalna sos: 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 1 … Czytaj dalej Sałatka z kuskusem i cieciorką

czarrna od kuchni
Makaron z cukinią i pieczarkami 160

warzywa są miękkie. Dodajemy jogurt i ugotowany makaron, doprawiamy kurkumą, pieprzem i solą. Dodajemy rozrobioną skrobię, parmezan i natkę pietruszki, smażymy jeszcze przez chwilę aż zrobi nam się gęsty sos

Delusional Trine
Gulasz z cytrynową nutą i fasolką szparagową. 264

cebuli. Dusimy do miękkości. Kiedy wszystko jest już miękkie dorzucamy oczyszczoną fasolę szparagową (może być mrożona). Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy do miękkości fasoli.  Jeśli sos jest za rzadki możemy zagęścić go dodatkowo mąką.Możemy posypać po wierzchu posiekanym szczypiorkiem. Kuskus zalewamy wrzątkiem i odstawiamy do napęcznienia. Podajemy z gulaszem. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Pikantna sałatka z czerwonego ryżu z marchewką 231

dodać do niego marchewkę i pokrojoną w plasterki dymkę. Do słoiczka wlać sok z limonki, miód i oliwę oraz drobniutko posiekaną papryczkę chilli. Słoik zakręcić i energicznie potrząsnąć, aby sos się połączył, spróbować i ewentualnie doprawić do smaku limonką lub miodem. Ryż z marchewką zalać winegretem, wymieszać i odstawić, aby smaki się połączyły. Sałatka powinna być kwaskowa i pikantna, wyrazista

Codzienne Gotowanie
Filet z indyka z makaronem sojowym 278

usmażonego indyka, podlewamy bulionem i całość dusimy jeszcze przez ok. 3-5 minut. W międzyczasie makaron sojowy przekładamy do miseczki, zalewamy wrzątkiem i czekamy 4 minuty. Makaron mieszamy z sosem i podajemy. Smacznego! Post Filet z indyka z makaronem sojowym pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Warsztaty kulinarne Pasta fresca część 2 185

piękne tagialtelle. Pięknie nam wyszło, prawda ? Lasagne gotowa do pieca ! W trakcie warsztatów przygotowaliśmy: Lasagne classica (klasyczna włoska lasagne) Lasagne vegetarian (wegetariańska lasagne) Pappardelle alla lepre (makaron pappardelle z sosem na bazie mięsa królika) Strascinati broccoli e salsiccia (włoski makaron w kształcie kluseczek z dodatkiem brokuła i włoskiej kiełbaski) Cristina, dziękuję pięknie za tak miło spędzony czas ! Było pracowicie, bardzo

Kulinarne przygody Gatity
Garnek rybny z morszczukiem 171

minut mieszając. Wlać wodę, przecier pomidorowy, doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Dusić pod przykryciem około 10 minut na wolnym ogniu. Rybę ułożyć na warzywach polewając ją lekko sosem i dusić do miękkości warzyw. garnek rybny z morszczukiem

O kuchni z uczuciem
Fusilli z algami w sosie serowym z kurkami 200

dokładnie czasu ale wydaje mi się że w pół godziny się zmieściłam. Polecam po ciężkim dniu w pracy jak nie macie siły stać przy kuchni. Fusilli z algami w sosie serowym z kurkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie