Gołąbki z kapusty włoskiej z kaszą jaglaną 173kapusty i zwijamy. Układamy w naczyniu do zapiekania. Do garnka wlewamy bulion, wodę z moczenia grzybów, pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy i almette. Doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowanym sosem podlewamy gołąbki. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 – 190 o C przez około półtorej godziny. SMACZNEGO . (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject
Smaki Ewy
Churros 237Churros to tradycyjny hiszpański wypiek z ciasta parzonego, smażony na głębokim oleju. Najczęściej podaje się go w towarzystwie gęstego sosu czekoladowego. Ciasto jest chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Posypuje się je cukrem pudrem, drobnym cukrem lub cukrem pudrem z cynamonem. Składniki: 250 ml mleka 50 g masła 1 łyżka cukru wanilinowego 2 łyżki cukru szczypta soli
AleTorcik
Makaron z wędzonym kurczakiem, brokułem i papryczką peperoni w sosie z serków topionych 187minut. Ja podałam go na ostro, ale jeśli nie przepadacie za takimi smakami - możecie zrezygnować z papryczki peperoni lub dodać jej minimalną ilość. Zapewniam, że całość otulona serowym sosem smakuje wyśmienicie. Polecam! (2 porcje) około 100g makaronu (u mnie świderki) 1 wędzone udko z kurczaka 1/2 brokuła 200g serka topionego (u mnie paprykowy MSM Mońki ) 100 ml mleka
Di gotuje
Rurki ze szpinakiem 179smażyć całość na wolnym ogniu. Na końcu dodać pokrojony w małą kostkę camembert i ser feta. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić pieprzem. 3. Na ugotowany makaron wyłożyć przygotowany sos szpinakowy
Szalona Kuchnia Eweliny
Domowy ketchup – szybko, smacznie, zdrowo 201Wiele osób uważa, że aby przygotować domowy ketchup potrzeba strasznie dużo czasu i trzeba włożyć w to ogrom pracy. Wcale tak nie jest :) Nie musimy mieć
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Roladki z bakłażana i mięsa mielonego w sosie pomidorowym. Pomysł na pyszny obiad. Wskazówki co zrobić by bakłażan nie pochłania 279żaroodpornego. Patelnię posmaruj lekko olejem i podpiecz bakłażana z każdej strony. Następnie uformuj kulki z mięsa mielonego i zawijaj je w bakłażana. Ułóż w naczyniu żaroodpornym w którym jest sos pomidorowy. Zapiecz – co najmniej godzina w 180ºC
wysmienity
Dip jogurtowo-migdałowy 187Dip jogurtowo-migdałowy to propozycja zastąpienia tradycyjnego dipu czosnkowego aromatycznym smakiem migdałów. Dip jogurtowo-migdałowy będzie pasował do dań podawanych na ciepło jak i na zimno
Magiczny Garnek
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym . Przepis krok po kroku. 235szkodzi, kolejnego dnia smakuje jeszcze lepiej i można zabrać ją do pracy. Jeżeli chodzi o zielony dodatek to polecałbym prostą sałatkę z sosem vinegret. Nie będzie dominować nad daniem głównym tylko wspaniale podkreślać jego smak. Kieliszek czerwonego wytrawnego wina, również jest wskazany Jeżeli jeszcze nie próbowałeś takiej wersji zapiekanki makaronowej
kuron.com.pl
Ciasto jabłkowe z blendera – bez cukru, tłuszczu i mąki 293nutri-bullet czy blender- łapka (immersyjny). Zastanawialiście się kiedyś czemu ma taki, a nie inny kształt? Został zaprojektowany z myślą o zupach kremach (z ugotowanych, miękkich komponentów) i emulsyfikacji sosów. Zwykłe miksery tylko mieszały, nie cięły, a wkładanie wąskiego i wysokiego narzędzia do garnka lub kubka ułatwiało manewrowanie nim, mieszanie, cięcie lub ubijanie zawartości. W przypadku tego chlebka trzeba
Karo in the Kitchen
Pieczony filet z kurczaka na szybko 153Przygotowanie Filety z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Filety mają mieć grubość około 2 cm . Ketchup, majonez i musztardę łączymy, dokładnie mieszamy, lekko doprawiamy solą i pieprzem. Filety pokrywamy sosem, przekładamy do naczynia żaroodpornego, zapiekamy 25-30 min w temperaturze
R'n'G Kitchen
Omlet ze szpinakiem, tuńczykiem i awokado 189tuńczykiem, serem feta i awokado, który zawierający mnóstwo witamin i dostarczy nam energii na cały dzień. Składniki: 3 jajka 2 łyżki mleka 60g świeżego szpinaku 60g tuńczyka w sosie własnym 60g sera feta 1/2 awokado 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła sól pieprz Wykonanie: 1. Szpinak, umyć, osuszyć, a czosnek obrać i drobno posiekać. Następnie na rozgrzanej
Szalona Kuchnia Eweliny
Mini pączki z ricottą i skórką cytrynową - Baci di ricotta 223dość wilgotne w środku i mają apetycznie zrumienioną skórkę. Same w sobie nie są zbyt słodkie, dlatego przed podaniem obficie posypcie je cukrem pudrem. ➤ Zobacz także: Hiszpańskie churros z sosem czekoladowym . Mini pączki z ricottą i skórką cytrynową - Baci di ricotta Składniki / na 28 sztuk: 3 jajka skórka otarta z 1 eko cytryny (a nawet dałabym więcej, jeśli lubisz
Chilli Czosnek i Oliwa
MAKARON SPAGHETTI Z KURCZAKIEM I PESTO Z POMIDORÓW 238oleju z dodatkiem soli, pieprzu i ziół prowansalskich. Kiedy kurczak lekko się przyrumieni dodaję pesto i wodę z makaronu, mieszam. Gotuję na małym ogniu około 5 minut. Przygotowany sos łączę z makaronem
JejKuchnia
CZEKOLADOWO-KORZENNY PUDDING Z TAPIOKI Z WIŚNIAMI 178dzięki temu, że jest bezzapachowa i ma neutralny smak, może być używana zarówno do potraw słodkich, jak i wytrawnych. Znalazła ona zastosowanie jako zagęstnik do zup i sosów, a także jako składnik deserów, budyniów, puddingów, naleśników. Dziś u mnie tapioka na słodko w formie deseru w pucharkach, o smaku czekoladowo-korzennym z wiśniami oraz jogurtem naturalnym. Pudding z tapioki
Kuchnia MagdaLeny
Krokiety z mięsem z rosołu 259smażenia NADZIENIE: rosołowe mięso ( ja miałam kawałek kurczaka, kawałek wołowego i szyję z indyka) 2 cebule 1 łyżka oleju 100 g ricotty pół pęczka natki pietruszki 1 łyżka sosu sojowego sol, pierz do smaku Instructions Rozpuścić masło w małym garnku. Wszystkie składniki ciasta zmiksować żeby powstało gładkie ciasto, odstawić na minimum 30 minut. Usmażyć na oleju cienkie naleśniki. Posiekać cebulę
Cooking for Emily