mieszamy go w misce z łyżka octu winnego i 2 łyżeczkami oliwy. Listki mięty drobno siekamy i dorzucamy do dressingu. Doprawiamy go do smaku. Marchewki wkładamy do miski z sosem i mieszamy. Na patelnie wlewamy łyżkę oliwy i wrzucamy zawartość opakowania ze zbożami. Podgrzewamy minutę a następnie przekładamy do miski z marchewkami. Mieszamy i nakładamy na talerze. Sałatkę posypujemy ziarnami
Dzieje kuchennej Wiewiórypolewamy miodem i pieczemy. Plastry tej wielkości pieczemy 25 minut w temp. 220 stopni C. Miąższ po wystudzeniu ściągamy łyżką, skórkę wyrzucamy. Miąższ możecie wykorzystywać w wielu daniach, zupach, sos, nadzienie do pierogów, smarowideł do chleba, ciast i innych. Pomysły na wykorzystanie miąższu z dyni znajdziesz w zakładce DYNIA
SMYKWKUCHNIszybkie danie, które gościło pewnie u niejednego z Was na babcinym stole. Mnogość dodatków do nich powoduje, że każdy znajdzie coś dla siebie. Ja dziś proponuję placki z domowym sosem czosnkowo- koperkowym. 9. Fuczki czyli bieszczadzkie placki z kiszonej kapusty – przepis znajdziesz TUTAJ Zrobiłam je pierwszy raz- niebo w gębie! Polecam! Mam nadzieję, że któreś z moich przepisów trafiły
Oka w rosole czyli KaFka gotujeoleju. Dodać cebulę i delikatnie zeszklić. Dodać kurczaka, mleko kokosowe, imbir i czosnek i gotować mieszając od czasu do czasu przez ok. 10 minut, aż kurczak będzie gotowy, a sos nieco zgęstnieje. Dodać szpinak, wymieszać i podgotować przez 1-2 minuty. Kokosowe curry z kurczakiem nakładać do miseczek, np. z ryżem. Posypać posiekaną kolendrą lub pietruszką. Na koniec kokosowe curry
Pociąg Do Kuchniszklankami wody, można dodać 1/2 kostki rosołowej/warzywnej. 6. W miseczce rozmieszać serek topiony z 1/2 szklanki wody. Wlać do kurczaka i nadal dusić do momentu zredukowania się sosu. 7. Doprawić solą, pieprzem. Dodać ugotowany brokuł i żółty ser. 8. Podawać z ugotowanym w osolonej wodzie pełnoziarnistym makaronem
A Ty Smakuj Mniesmaż mieszając przez około 30 sekund, do lekkiego zarumienienia. Do marchewki z groszkiem dodaj zasmażkę i cukier i gotuj przez 1-2 minuty, aż płyn zgęstnieje do konsystencji sosu. Dopraw solą i pieprzem do smaku i podawaj z ulubionym daniem głównym. Smacznego! English version Carrots with peas (4 servings) Ingredients: 4 large carrots, peeled and diced 2/3 cup of frozen
karmelowysię mrozić je rozłożone na papierze do pieczenia. Po zamarznięciu można je przesypać do woreczka. Kopytka doskonale smakują zarówno na słono (np. jako dodatek do gulaszu czy wołowiny w sosie koperkowym ), jak i na słodko posypane cukrem
Dieta bez mlekaNasz burger z kurczakiem to zdrowa alternatywa dla dań typu... Artykuł BURGER Z KURCZAKIEM I SOSEM Z AWOKADO pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEParówki kroimy na plasterki. Rumienimy na rozgrzanej patelni, na niewielkiej ilości oleju. Majonez mieszamy ze śmietaną. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Wszystkie składniki sałatki mieszamy ze sobą, łączymy z przygotowanym sosem. Uwagi: Marchewkę oraz ziemniaki gotowałam w tym samym dużym garnku. Należy uważać, by warzywa zbyt mocno się nie rozgotowały – nie mogą się rozpadać. Przepis pochodzi z książki: Sałatki
Smaki Na TalerzuDodać brokuła podzielonego na różyczki, groszek oraz wszystkie pozostałe składniki oprócz szpinaku. Patelnię (lub rondel) przykryć i dusić całość na małym ogniu, aż brokuły zmiękną, ale pozostaną jędrne. Spróbować sosu i ewentualnie dodać soli lub innych przypraw do smaku. Na koniec dodać szpinak i wymieszać. Podawać z ryżem
zadanie-gotowaniesmaczny domowy posiłek, na szybko, z różnymi dodatkami. Do takiego mięsa z patelni dodaję czasem tartą marchewkę lub pietruszkę. Dziś, makaron z mięsem mielonym, zielonym groszkiem i kukurydzą w sosie pomidorowym. Składniki: 400 g mięsa mielonego z indyka, może być wołowe lub wieprzowe, ew. mix połowa opakowania makaronu spaghetti szklanka passaty pomidorowej 3 ząbki czosnku mała cebula spora garść mrożonej
Zasmakuj KuchniTaką wątróbkę mój mąż lubi najbardziej i to dla niego ją przygotowuje. Ja z wątróbki lubię tylko sos, niestety ;) Składniki na 1-2 osoby: 2 cebule około 300-400 g wątróbki drobiowej 2-3 łyżki mąki pszennej sól, pieprz do smaku olej/olej smakowy do smażenia 1. Najpierw szklimy na oleju cebule pokrojoną w piórka trwa to około 10 minut
Gotowanie...to proste !szklanka wody (240 ml) 1 szklanka wywaru z warzyw (240 ml) 1/2 łyżki musztardy Dijon 1/2 łyżki soku z cytryny 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym (170 g) 150 g mrożonego groszku Sól i biały pieprz Przygotowanie W dużym naczyniu podgrzej oliwę z oliwek, dodaj cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż przez kilka minut, ciągle mieszając. Dodaj
Powiedz dietom niepicia i zdrowe buraki do jedzenia. Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: leczo wegańskie sałatka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl z kiwi
Kulinarne przygody Gatityugotowany makaron. Możecie dodać do tej sałatki co lubicie. Możecie ją doprawić pod swój smak. Pełna dowolność. Przepis mam od koleżanki z pracy. Polecamy! Składniki : * puszka tuńczyka w sosie własnym * puszka groszku konserwowego * puszka kukurydzy * puszka czerwonej fasoli * 300g ugotowanego makaronu * zielony ogórek * czerwona papryka * czerwona cebula * koperek * sól, pieprz * 3 łyżki majonezu Przygotowanie
Magiczne Życie Marty