Resztki ze świąt – szarlotka z chleba 208nasiąkać. Niech poleży tak z 5 minut. Krok 3 Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Smarujemy formę do pieczenia masłem. Wykładamy do formy namoczony chleb i polewamy resztą mleczno-jajecznego sosu. Wstawiamy do pieca na 30-40 minut. Podajemy na ciepło. Deser dobrze smakuje po odgrzaniu. Smacznego! Zobacz jak zrobić grzeszne śniadanie, czyli przepis na dutch baby. Artykuł Resztki ze świąt
Niedzielny kucharz
Niedziela: Kurczak w cytrusach z ziemniakami Hasselback 228minutach pieczenia z kurczaka zaczną wytapiać się soki: aromatyzowane cytrusami i ziołami masło oraz tłuszcz. Od tego momentu co kwadrans wyciągaj kurę z piekarnika i dokładnie polewaj pachnącym sosem. Krok 5 Po 30 minutach pieczenia kurczaka dołóż do pieca ziemniaki Hasselback. Na upieczenie będą potrzebowały około godziny (czas zależy od wielkości bulw). Po 20-30 minutach od rozpoczęcia pieczenia wyciągnij
Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Pęczotto z grzybami, warzywami i szpinakiem 247następną porcję i tak dalej aż do wyczerpania płynu. W tej wersji pęczaku dodaj na koniec do kaszy łyżkę zimnego masła i szybko rozprowadź, żeby pęczak pokrył się maślanym sosem i zyskał aksamitny wygląd. Krok 5 Na koniec dodaj do kaszy pokrojone pieczone warzywa, grzyby, koperek, garść szpinaku i zetrzyj na wierzch parmezan. Po prostu pycha! Zobacz też przepis
Niedzielny kucharz
Hulk – zielone aksamitne smoothie ze szpinaku 255twardych owoców i warzyw nie nadaje się blender- łapka (immersyjny). Zastanawialiście się kiedyś czemu ma taki, a nie inny kształt? Został zaprojektowany z myślą o zupach kremach i emulsyfikacji sosów – miksery tylko mieszały, nie cięły, a wkładanie wąskiego i wysokiego narzędzia do garnka lub kubka ułatwiało manewrowanie, mieszanie, cięcie lub ubijanie zawartości. Pamiętajcie, że witaminy rozpuszczają i wchłaniają się
Karo in the Kitchen
Łosoś z porami w cieście francuskim 330roladki do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na ok. 15 minut. Jeśli lubicie łososia z porami w cieście francuskim możecie podać z delikatnym i bardzo aromatycznym w smaku sosem chrzanowym . Smacznego! Post Łosoś z porami w cieście francuskim pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pulpeciki z indyka w sosie koperkowym 220wywaru włóż podsmażone kulki. Zmniejsz ogień i gotuj przez ok. 20 minut pod lekko uchyloną pokrywą, w międzyczasie 2 – 3 razy delikatnie obróć pulpeciki. Pod koniec gotowania zagęść sos mąką pszenną i ziemniaczaną (po ok. 1 łyżeczce), którą przesiej przez sitko, bezpośrednio do wywaru. Całość pogotuj chwilę bez przykrycia aż nieco zgęstnieje. Pod koniec dodaj pozostałą łyżkę posiekanego koperku
Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Jak zrobić żabie udka 337jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – przepis na ośmiornicę – małże w białym winie – spaghetti z krewetkami – kalmary ze szpinakiem – krewetki w sosie pomidorowym z wódką – zupa rybna z owocami morza – ZUPA BOUILLABAISSE – krewetki w białym winie – kalmary w czosnku Żabie udka Przygotowanie : ok 20 minut Składniki: – żabie udka
nietylkopasta.pl
Sałatka z tuńczykiem 239gotujemy, w osolonej wodzie wg zaleceń producenta i dobrze schładzamy. Tuńczyka, fasolę, kukurydzę, groszek... odsączamy, ogórki kroimy w kostkę. Olej, ocet, sól i pieprz łączymy razem i będzie to sos do polania sałatki. -- Jak wszystkie produkty mamy przygotowane, to wykładamy warstwami lub nie do miski. Całość schładzamy w lodówce minimum przez jedną godzinę i potem serwujemy. -- Smacznego
chleba naszego
Kurczak Tikka Masala wersja z Goa 163ciekawe - jest to danie brytyjskie a sam przepis powstał gdzieś między 1950 a 1970 najprawdopodobniej w Glasgow. Legenda głosi, że do zbyt suchego wg klienta kurczaka Tikka kucharz zaimprowizował sos z zupy pomidorowej i jogurtu. Danie to zostało nawet uznane z brytyjskie danie narodowe przez Robina Cooka. Niezależnie od swego pochodzenia chicken tikka masala jest podawany w restauracjach na całym
Milion Smaków
Chrupiące pieczarki z piekarnika. 197mące, jajku a na końcu bułce tartej. Układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 25- 30 min w temp. 210 C. Podajemy z ulubionym sosem. Kapelusze możemy także oprószyć solą i pieprzem. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.
Burgery z kaczki szarpanej 185piekarnika. Włączyć grzanie na 120 stopni i piec około 5 godzin, aż mięso da się rozdzielać. Wyjąć kaczkę lekko przestudzić. Obrać z kości. Mięso, wymieszać z wytopionym podczas pieczenia sosem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ja na jednego burgera biorę 100 g upieczonej kaczki. Na suchej patelni podsmażyć plasterki ananasa. Kaczkę podgrzać w piekarniku lub na patelni. Bułkę podgrzać
królestwo garów
PUSZYSTE PLACUSZKI NA SERKU HOMO Z JAGODOWYM SOSEM 229zaserwować je na obiad np. jako II danie po niezbyt treściwej zupie, albo zwyczajnie jako deser. Są pyszne bez żadnych dodatków ale posypane odrobiną cukru pudru lub polane owocowym sosem to już całkowita eksplozja smaku! Składniki: 500 g serka homogenizowanego waniliowego 4 jajka 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 szkl. mąki pszennej szczypta soli olej
Walijskie Pichcenie
Pieczona karkówka na ostro w coca-coli 196lodówce. Wnaczyniu żaroodpornym lub innej formie do pieczenia ułożyć plastry karkówki. Piec około 40-50 minut do miękkości mięsa, od czasu do czasu polewając mięso marynatą z sosem. Podawać z ziemniakami lub frytkami i ulubioną surówką. Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 640,0 kcal Tłuszcz: 50,5g Białko: 34,8g Węglowodany: 11,5g Smacznego
Zielona Kuchnia
Gulasz doenjang jjigae z tofu i cukinią, czyli koreańska zupa miso 271Doenjang jjigae to tradycyjny gulasz w Korei złożony z warzyw, tofu i mięsa na bazie sfermentowanej pasty sojowej doenjang. Doenjang, to obok sosu sojowego, gochugaru (ususzonych) i gochujang (sfermentowanych płatków koreańskich papryczek chilli), jeden z podstawowych produktów obecnych w każdej koreańskiej kuchni. Niektórzy nazywają gulasz doenjang jjigae mocno warzywną koreańską zupą miso Bardzo prosta a jednocześnie pełna bogatego i zachwycającego
Lamarida.pl
Przepis na Chili sin carne z cukinią i bakłażanem 235własnego doświadczenia. Tymczasem proponuję przepis na chili sin carne z cukinią i bakłażanem niezawodna alternatywa to chili con carne . Podstawą tego dania jest oczywiście fasola w pysznym pomidorowym sosie, dużo warzyw i dlatego warto wybrać te ekologiczne. Przepis na chili sin carne Składniki: na 4 porcje 200 g ugotowanej fasoli pimento 150 g ugotowanej fasoli mung, czerwonej 1 cebula
codojedzenia