sosy - 72734 przepisów (strona:126/4849)

Placuszki dyniowe z sosem curry! 194

PRZEPIS KLIK TUTAJ Placuszki dyniowe z sosem indyjskim z dużą ilością curry! Pyszne

SMYKWKUCHNI
Nototenia na parze z cytrynowym sosem 199

odpowiadał mi ten sposób przygotowywania potraw, do czasu kiedy odkryłam, że woda z dolnego pojemnika parowaru lub dolnego garnka zestawu po zakończeniu gotowania to doskonała baza na lekki sos lub zupkę do popicia. Przecież do tej wody właśnie skapują wszystkie smaki z warzyw , ryb czy mięsa gotowanych piętro wyżej. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Makaron z sosem kurkowo-jogurtowym 266

opakowaniu. Kurki smażyć na maśle, przyprawić solą, pieprzem, rozmarynem i koperkiem suszonym lub świeżym. Gdy zmiękną dodać pokruszony ser feta i jogurt. Chwilę dusić. Podawać z makaronem. Makaron z sosem kurkowo-jogurtowym Przepis bierze udział w konkursie  Veggieola

Czarnawisienka
Ślimaczki z kurczaka z sosem curry. 250

złożeniu ślimaczka, spiąć 2-3 wykałaczkami. Doprawić. Odstawić na ½ godziny w chłodne miejsce. Smaki przyprawy przejdą do mięsa. Smażyć na klarowanym maśle lub oleju. Podając usunąć wykałaczki. Najprostszy sos curry: W 1 łyżce roztopionego masła rozprowadzić 1 łyżeczkę dobrego, najlepiej hinduskiego curry, dodać 100 ml. śmietany 36% i zredukować. Jeżeli jest trochę rzadki, zaciągnąć odrobiną mąki ziemniaczanej

Kulinarny karnet Christophera
Makaron w sosie kokosowo-ananasowym z indykiem 265

Wychodzą 4 porcję po 50 g makaronu, 125 g indyka, 175 g sosu Przygotowanie : CZYTAJ DALEJj

Sylwetka Od Kuchni
Cieciorka w sosie pomidorowym (bez glutenu, mleka i jajek) 286

przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz przecier pomidorowy (lub koncentrat i wodę), przyprawy i pokrojone parówki, gotować kilka minut mieszając. Skrobię rozrobić z małą ilością zimnej wody, wlać do sosu, zagotować do zgęstnienia

głodny alergik
Sos majonezowo-musztardowy z czosnkiem 191

Moje córki często robią taki sos..np.do frytek czy nugetsów.. majonez wiejski Develey musztarda rosyjska Develey czosnek Majonezu wymieszać z musztardą , wyciśniętym przez praskę czosnkiem.W razie potrzeby doprawić i gotowe

Moje domowe kucharzenie
Słoneczne penne z sosem brokułowym i kurczakiem cytrynowym 256

smaku. Całość zagotowujemy. Między czasie penne gotujemy w lekko osolonej wodzie na al. dente i odcedzamy. Na talerzu układamy makaron (w kształcie słońca, każde pene to jego promyk), dodajemy sos, kolejną warstwę makaronu na przemian z kurczakiem pokrojonym w kostkę. Na środku dodajemy różyczki brokuł i listki świeżej bazylii. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego

Moniki Smakołyki
Smażony makaron gryczany z kurczakiem w sosie słodko-kwaśnym 359

Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka, 300 g makaronu gryczanego - nitki, 600 g mieszanki chińskiej w sosie słodko-kwaśnym, 2 łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków, 1 czerwona papryka, 1 żółta papryka. Przygotowanie:      Makaron gotujemy w osolonej wodzie ok. 5 minut. Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do kuchni chińskiej- 5 smaków. Następnie smażymy kurczaka na rozgrzanym oleju. Papryki

Aga w kuchni
Polędwiczki w sosie szałwiowym 203

papryki, 1/2 cukinii, 1 cebula, sól, pieprz, 3 łyżki mąki, 200 ml soku jabłkowego, 200 ml kremówki, 1 duże jabłko, posiekana natka pietruszki, 2 Inspiracje kulinarne Kamis- polędwiczki w sosie szałwiowym Przygotowanie:      Polędwiczki kroimy po ukosie na 1 cm plastry i lekko rozbijamy. Następnie przygotowujemy panierkę z mąki, soli, pieprzu i słodkiej papryki, w której obtaczamy polędwiczki

Aga w kuchni
Świderki z rukolą w sosie serowym 205

kurczaka. Podsmażamy kurczaka, następnie dodajmy rukolę. Wlewamy kremówkę i dodajemy starty ser, mieszamy, aż do rozpuszczenia sera. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy makaron i mieszamy z sosem. /* (c)AdOcean 2003-2012, EDIPRESSE.Gotujmy,pl._pozostale.Intext */ ado.placement({id: 'ado-BHIKh41foyJH.dJVbcloUonKYBWLCGMKg08wiIh.u27.37', server: 'edipresse.adocean.pl', vars : {cid: 'receipt_ao_1' ,maxkw

Aga w kuchni
Świderki w sosie pomidorowym 207

rondelku gotujemy makaron al dente w osolonej wodzie. Następnie kurczaka zalewamy przecierem pomidorowym, dodajemy rozgnieciony ząbek czosnku, zioła prowansalskie, słodką paprykę i chilli. Makaron przekładamy na talerz i polewamy sosem

Aga w kuchni
Penne w sosie szpinakowym 185

dente w lekko osolonej wodzie. Na maśle podsmażamy liście świeżego szpinaku. Następnie szpinak przyprawiamy delikatnie solą i pieprzem i zalewamy go kremówką. Podgrzewamy, aż śmietanka odpoaruje i zgęstnieje. Takim sosem szpinakowym polewamy makaron

Aga w kuchni
Ryba zapiekana w sosie śmietanowo-koperkowym 1209

Moja ulubiona rybka-morszczuk zapieczona pod sosem śmietanowo-koperkowym. Rybka i koperek idealnie do siebie pasują. składniki: 500 g filetów z morszczuka przyprawa do ryb Kamis 3/4 kubka śmietany 12% lub 18% 2-3 łyżki posiekanego koperku 1 łyżka mąki 1/4 szklanki wody sól,pieprz Filety ryby podzielić na mniejsze kawałki i dokładnie oprószyć przyprawą do ryb. Użyłam filetów

Monia miesza i gotuje
Obiad w sosie własnym 225

elegancko.  Wkładamy do piekarnika na 200-220 stopni i pieczemy do miękkości żeberek. Podajemy z sałatką jaką chcemy. Obiad ma genialny smak , który zachowal się dzięki duszeniu w sosie własnym i pod liściem kapusty, który zobaczcie co się z nim stało!  Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni