Post Brokuły z sezamem w sosie miodowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojepuszczą sok. Następnie odciskamy, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, jogurt, oliwę, ocet i koperek. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Chłodzimy przez około pół godziny. Sos jest doskonały do mięsa z grilla
Czerwona Porzeczkaprzygotowania sosu czosnkowego będzie nam potrzebne naprawdę niewiele. Składniki Mały jogurt naturalny, 6 łyżek majonezu, Czosnek Sól pieprz Rozgniatamy ząbki czosnku ja używam 3 można użyć mniej lub więcej w zależności od smaku dodajemy resztę składników i doprawiamy. Odstawiamy na jakiś czas do lodówki do przegryzienia smaku i nabrania pikanterii. Smacznego
cookplPost Szparagi zapiekane w sosie serowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePost Sos cebulowo-szczypiorkowy pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePost Sos tzatziki pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePost Sos winegret ( vinegrette ) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePost Sos z kurek ( kurkowy ) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojeświata smaków Doble Cheeseburgera BBQ z Burger Kinga. To wyjątkowe doświadczenie rozpoczęło się od pierwszego spotkania z plakatem reklamowym tego przepysznego dania na ulicy. Skusiły mnie składniki i doskonały sos BBQ. RalfDobleBurger Historia tego burgera sięga 2008 roku, kiedy pojawił się na rynku i zdobył ogromną popularność dzięki niezwykłemu smakowi oraz jakości składników. W składzie znajduje się soczyste mięso wieprzowo(...)wołowe, ser cheddar, sos BBQ, świeże warzywa i chrupiąca bułka. Jest to doskonała alternatywa dla tradycyjnego cheeseburgera, oferowana w różnych rozmiarach, aby zaspokoić wszelkie apetyty. RalfDobleBurger A teraz najlepsze — postanowiłem spróbować przygotować go samodzielnie w domu, a efekt przeszedł moje oczekiwania. Po wielu dniach eksperymentów i dostosowań udało mi się stworzyć burgera, który smakował jak oryginał…chyba 🙂 Dla miłośników
RafalCookRobiłam kilka racy amerykański makaron mac & cheese, ale ten jest nieporównywalnie lepszy, nie dodaje się do sosu dodatkowej mąki, a smak ma naprawdę wybitny. Wszystko to zawdzięcza aż czterem rodzajom sera, które dodałam do tego sosu. Przede wszystkim jest to gorgonzola. To ona nada pyszny smak i wyrazistość i wstępnie zagęści sos. Możesz wybrać łagodniejszą gorgonzolę(...)wyrazistym smaku, to już pozostawiam Tobie. Po drugie jest to parmezan lub grana padano. Ser, który jest niemal obowiązkowy w każdym makaronie. Nada smak i też wpłynie na konsystencję sosu. A na koniec dwa sery, które wpłyną i na smak i na to charakterystyczne ciągnięcie się sosu – ser cheddar i ser mozzarella. One dopełnią to danie! Z tego
nietylkopasta.plwzięła) Wtorek – Pieczona pierś z kurczaka z ryżem a la pilaf Środa – Burritos z papryką Czwartek – Zupa z dyni z grzanką Piątek – Makaron z domowym sosem pomidorowym Pobierz menu na tydzień Zgodnie z zasadami naszej ekonomicznej kuchni menu na tydzień jest zaplanowane tak, żeby maksymalnie wykorzystać kupione składniki. Jeden skadnik pojawia się więcej niż w jednym(...)robimy tortille domowe według tego przepisu) Makaron spaghetti 250 g makaronu chińskiego pszennego Ryż 2 kromki ciemnego chleba Jogurt naturalny Ze spiżarni: Majonez (kilka łyżek) Keczup (kilka łyżeczek) Domowy sos pomidorowy (może być też sok pomidorowy, albo 2 łyżki rozpuszczonego koncentratu pomidorowego) Miód Pół litra bulionu warzywnego Mleko (3 łyżki, zamiast mleka może być woda) Bułka tarta (pół szklanki) Olej
Niedzielny kucharzSos na bazie masła orzechowego i pierś z grilla Historia pochodzenie i rodzaje Sos na bazie masła orzechowego to pyszna i wszechstronna przyprawa, która zdobywa coraz większą popularność w kuchniach na całym świecie. W tym artykule przyjrzymy się historii pochodzeniu i różnym rodzajom tego wyjątkowego sosu. Historia Masło orzechowe, z którego powstaje ten smaczny sos, ma długą historię. Pierwsze wzmianki(...)orzeszkach ziemnych i maśle orzechowym pochodzą z Azji Południowo-Wschodniej gdzie było używane przez wiele tysiącleci. Sos na bazie masła orzechowego stał się szczególnie popularny w Ameryce Północnej w latach 20. XX wieku dzięki reklamie i reklamowym kampaniom firm takich jak Skippy czy Jif. Sos na bazie masła orzechowego Od tamtej pory sos na bazie masła orzechowego zdobył światową popularność
RafalCooklubi się czasem skusić. Jedna z najpopularniejszych potraw tam to niezmiennie kurczak słodko-kwaśny. Często to po prostu usmażone w woku kawałki kurczaka, warzyw i dodatek tego ich charakterystycznego sosu. Jaki jest mój przepis na kurczaka słodko-kwaśnego? Przede wszystkim kurczak jest panierowany i wcześniej usmażony. Dzięki temu jest bardzo soczysty w środku, a podgrzany na koniec w sosie wprost(...)niepowtarzalny. A jaki jest sos? Ma bardziej rozbudowany smak niż ten w azjatyckiej budce, jest nieco ciemniejszy, a jego słodycz jest spora, ale nie tak dominująca, co powoduje, że sos nie jest mdły. Ja zrobiłam Kurczaka w sosie, a osobno podsmażyłam do niego warzywa. Ale możecie dowolnie modyfikować to danie i już do sosu dodać warzywa, a nawet ananasa
nietylkopasta.pl