prostą w wykonaniu, a bardzo smaczną i zdrową sałatkę? Bazę stanowi komosa ryżowa, a pełno w niej chrupiącej świeżej papryki, płatków migdałowych, słodko-kwaśnej żurawiny, a wszystko okraszone domowym cytrynowym sosem z lekką nutką curry. Kto chętny? Świetnie nadaje się na lunch do pracy i na dowolne, także sylwestrowe, świętowanie. Gorąco polecam Składniki: 2 szklanki ugotowanej komosy ryżowej
Lamarida.plChciałabym Wam dzisiaj zaproponować pomysł na zapiekankę ziemniaczaną z kiełbasą i cebulką. Danie to ma wiele plusów, przede wszystkim jest tanie, po drugie jest bardzo syte
Kuchnia Pełna PasjiMoże pełnia sezonu dyniowego już za nami, jednak nadal można spokojnie zdobyć;) Chciałam Wam dzisiaj zaproponować zupę dyniową, ale... nie z imbirem i nie z gałką
Kuchnia Pełna PasjiNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Sezon na cukinię już wprawdzie za nami, ale w sklepach warzywa te są nadal
Kuchnia Pełna PasjiKolejny przepis ..z serii zawieruszony..w sezonie można dać grzyby świeże..ja akurat robiłam z grzybów mrożonych. schab lub karkówka lub inne mięsa grzyby cebula
Moje domowe kucharzeniesosu pomidorowego. Przygotowanie tego sosu nie jest trudne a smak powala na kolan, sam możesz o tym się przekonać DIETETYCZNY SOS PAPRYKOWY: 0,5kg mięsa mielonego 1 papryka czerwona 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 1 puszka czerwonej fasoli 1 domowa kostka rosołowa ( przepis TU ) 2 łyżki mąki ryżowej przyprawy ( pieprz, sól, papryka czerwona, papryka chilli ) Cebulę kroimy w kosteczkę, razem(...)dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i dalej smażymy. W szklance z wodą mieszamy mąkę ryżową i ok 3 łyżki papryki słodkiej, po czym wlewamy to do mięsa. Gdy sos zgęstnieje, dodajemy domową kostkę rosołową, oraz doprawiamy jeszcze do smaku solą, pieprzem i odrobiną papryki chilli. Gdy sos wyda Wam się za łagodny w smaku, można dodać do niego, jeszcze więcej
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według SylwiiKruchy i wyrazisty filet z kurczaka w intensywnym kolorze. Idealnie sprawdzi się na domowych imprezach, gdyż z sosem smakuje wyśmienicie. Takie kotleciki idealnie sprawdzą się na piknikach. Zapakowane w pudełeczka z dodatkiem sosu posmakują każdemu na świeżym powietrzu. 800 g filetu z piersi kurczaka 1 szklanka domowej bułki tartej 3 łyżeczki curry 2 łyżeczki ostrej papryki z OWOCOWEGO RAJU(...)płaty ( jak na schabowe). Bułkę tartą mieszamy z curry i ostrą czerwoną papryką. Domową bułkę tartą przygotowuję z wysuszonego chleba, który dokładnie mielę. Filety z kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie panierujemy w rozmąconym jajku i panierce. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni z olejem. Sos: Jogurt, majonez, keczup, słodką paprykę, oregano oraz przeciśnięty przez praskę czosnek mieszamy ze sobą
VioletoweKucharzeniepieczenia 4. DOMOWE ŻELKI żelki truskawkowe 5. ZDROWE PRALINKI Owsiano-kokosowe kuleczki Sezamowe kuleczki, domowa chałwa 6. GOFRY OWSIANE Gofry owsiane 7. BUDYŃ JAGLANY Jaglanka z sosem truskawkowym 8. DOMOWE KNOPPERSY Wafle jaglano-orzechowe Knoppersy 9. SOKI Wiadomo, że najlepszym wyborem jest woda, ale podkręćmy ją trochę owocowym smakiem. Dodaj plasterki cytryny i limonki
Upiecz sobie babeczkębędziecie robić go zgodnie z naszymi wskazówkami wszystko będzie smaczne, a kurczak w sosie kurkowym na stałe trafi do Waszego domowego menu. Kurczak w sosie kurkowym. Składniki: 400 g piersi z kurczaka 2 łyżki oleju roślinnego 1 łyżka masła 1 cebula 250 g kurek 200 ml śmietany 30% 2 łyżki posiekanego koperku
kuron.com.plMoje córki często robią taki sos..np.do frytek czy nugetsów.. majonez wiejski Develey musztarda rosyjska Develey czosnek Majonezu wymieszać z musztardą , wyciśniętym przez praskę czosnkiem.W
Moje domowe kucharzeniezawsze zapisały się w historii kuchni światowej, a także prostych i świeżych smaków kuchni regionalnych, bogatych w rozmaite specjały. Przedstawiam dzisiaj jeden z klasycznych przepisów francuskiej kuchni domowej- kaczkę w sosie figowym z kluseczkami. Składniki:200g makaronu risoni20g masła200g młodziutkich liści szpinaku1 cebula, drobno posiekana6 suszonych fig (90g), pokrojonych w ćwiartki250ml porto250ml bulionu z kurczaka20g masła, dodatkowo4 filety
Smakowity Blog Kulinarnydojrzewającej springrollsy napierają niesamowicie oryginalnego smaku :) Tego po prostu trzeba spróbować! SKŁADNIKI (15 sztuk) papier ryżowy 15 sztuk szynka dojrzewająca 15 plasterków makaron chiński do smażenia / ryżowy/ shirataki sos słodko kwaśny domowy z tego przepisu lub np. Tao Tao/ Viffon czarny i biały sezam zabek czosnku olej ryżowy mango (niezbyt miękkie, aby nie maślilo się przy zwijaniu sajgonek) marchewka(...)wedle uznania) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju ryżowego, wrzucić drobno posiekany ząbek czosnku i smażyć chwię do momentu aż czosnek uwolni aromat. Wrzucić krewetki, dodać łyżkę sosu słodko kwaśnego i smażyć do momentu aż krewetki zmienią kolor i nie bedą surowe. Nie wolno trzymać krewetek na ogniu zbyt długo, bo będą twarde. 3-5 minut na dobrze
DefinicjaSmakuogórków. Pycha! Składniki: ciasto: 1o0ml ciepłej wody 90 ml ciepłego mleka 30 g drożdży 350g przesianej mąki pszennej tortowej szczypta soli łyżeczka cukru 2 łyżki oliwy dodatki: gęsty sos pomidorowy (najlepiej domowy) 150g wędzonego boczku 2-3 ziemniaki Ser mozzarella oregano kiszone ogórki lub sałatka szwedzka rukola Sposób przygotowania: Ciasto: Wodę podgrzać. Zalać drożdże ciepłą (nie gorącą!) wodą i mlekiem(...)kroimy w plastry. Ciasto dzielimy na dwie pizzę. Rozwałkowujemy lub rozciągamy do pożądanej średnicy i gęsto nakłuwamy widelcem. Kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy równomiernie sosem pomidorowym. Nakładamy składniki: ziemniaki i boczek. Posypujemy oregano i startym serem mozarella. Pieczemy w 240 stopniach C przez 10-12 stopni C. Serwujemy posypane świeżą rukolą z dodatkiem ogórków kiszonych
Pyry na Gazzapachu. Później można takie mięsiwo w słoiku zabrać ze sobą na wycieczkę , piknik czy po prostu mieć je w spiżarni jako awaryjne smarowidło do kanapek. Wieprzowina w sosie własnym czyli domowa konserwa mięsna w słoikach ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyza