sosy domowe - 500 przepisów (strona:24/34)

Pizza z mieszanki nisko-węglowodanowej 129

było w przypadku tej mieszanki, która umożliwia nam przygotowanie spodu na pizzę w zaledwie kilka minut, dodatki zależą już od naszych upodobań. TUTAJ znajdziecie więcej szczegółów. Choć stawiam na domowe i samodzielnie przygotowane ciasta to od czasu do czasu warto wypróbować jakąś nowość. Potwierdzam, ciasto banalnie proste w przygotowaniu oraz co najważniejsze smaczne. Wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna 1228kJ(...)łyżki oliwy 150 ml letniej wody dodatki na wierzch pizzy (moja inwencja twórcza;)): papryka cebula wędzona pierś z kurczaka ser żółty 5% tłuszczy dostępny w sklepie Centrum Sylwetki sos pomidorowy *0,5 puszki pomidorów, czosnek, oregano, sól, pieprz wg. smaku (smażymy na małym ogniu, aż zgęstnieje) Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy mieszankę, drożdże, oliwę, wodę (od siebie dorzuciłam jeszcze łyżeczkę

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
naleśniki budyniowe... 156

Składniki: mąka tortowa 4 szklanki, cukier 2 łyżki, sól 1/2 łyżeczki, budyń 1 opakowanie/duża porcja, jajka 2 sztuki "M", woda gazowana 1-2 szklanki, olej

W Mojej Kuchni Lubię
Ruloniki z cukinii na grilla, marynowane w vinegrecie 202

Ruloniki z cukinii na grilla, marynowane w vinegrecie Cukinia, jedno z moich ulubionych warzyw w sezonie, tak uniwersalne że można z nim kombinować spokojnie w różne

Kuchnia na wzgórzu
cepeliny z bryndzą 132

składniki: 1000 g ziemniaków 1 jajko ok. 80 g mąki orkiszowej lub pszennej 450 g bryndzy sól, pieprz wykonanie: Ziemniaki obieramy. 500 g gotujemy do miękkości

Domowy Smak Jedzenia
Ziemniaki w gajerku z farszem 128

Ziemniaki w gajerku z farszem Ziemniaki w gajerku , brzmi nieco dziwacznie Gajerek to garniturek , czyli garnitur , taki wyraz używany często potocznie Gajerek ziemniaków jest z szynki

Ogrodnik w podróży
frytki z piekarnika 111

składniki: ok. 1000 g ziemniaków sól ok. 2 łyżki oleju wykonanie: Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w słupki. Wkładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą, solimy i gotujemy

Domowy Smak Jedzenia
Wołowina po chińsku, czyli prosty i szybki przepis na obiad 135

Wołowina po chińsku, czyli prosty i szybki przepis na obiad Uwielbiam orientalne smaki na talerzu i ten przepis właśnie taki jest. Wołowina po chińsku.   Ostatnio

Kuchnia na wzgórzu
Woda po makaronie – jak ją wykorzystać? 227

Makarony mają w Polsce wielu sympatyków, jednak niewiele z nas wie, że wylewanie wody po ugotowaniu makaronu to ogromne marnotrastwo. Taka woda ma bardzo wiele różnych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pak choi z patelni w miksie ze szparagami. 221

Witajcie :) Pak choi, jedliście ją kiedyś ? To wspaniała kapusta inaczej zwana chińską. Jak sama nazwa wskazuje pochodzi z Azji, a dokładnie z Azji wschodniej. Ma niezwykle

vegetanie
Bulgur z makaronem plus warzywa i boczniaki 164

Hej kochani :) Kolejna propozycja na mega szybkie danie dla zapracowanych. O kaszy bulgur już pisaliśmy, więc pewnie ją próbowaliście. Ciekawi jesteśmy ilu z Was zakochało się

vegetanie
Domowe paluszki rybne czyli Srodowe Rybki odc.57 221

Niestety zazwyczaj wymagały sporo wysiłku.  W ubiegły weekend powstały, wg przepisu z czerwcowej KUCHNI, paluszki szybkie w wykonaniu i bardzo smaczne :) polecam także tym na diecie bardziej lekkostrawnej. Domowe paluszki rybne oliwa do wysmarowania formy 40 g mąki pszennej 70 g płatków kukurydzianych 2 łyżki posiekanego koperku 1/2 łyżeczki soli szczypta pieprzu 2 jajka, rozbełtane 450 g filetów(...)końcu obtaczamy płatkami. Kawałki ryby układamy na blasze. Całość pieczemy ok 12 minut by stały się chrupiące ale ryba nie przesuszyła się. Do tych paluszków idealnie pasuje sos tzatziki i świeży pomidor z oliwą

Dzieje kuchennej Wiewióry
makaron z tuńczykiem w pomidorach 122

Cześć :D Następny słoneczny piękny dzień za nami <3 Dość owocny też przyznam. Ogród już calutki posadzony. Pomidory, papryka, ogórki, selery, pory. Wszystko.....prawie.....aksamitki

Pieprzyć z Fantazją
gołąbkowa zapiekanka... 206

Składniki: ryż 2 woreczki, mięso mielone 1/2 kg, jajka 2 sztuki, kucharek 1 łyżka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, bazylia 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1/2

W Mojej Kuchni Lubię
Jak przygotować idealne zielone pesto? Pesto z rukoli z makaronem. 185

Pesto to zimny, zielony sos o charakterze stricte śródziemnomorskim. Wywodzi się z Genui, miasta we Włoszech. Oryginalne, podstawowe pesto przyrządzane jest na bazie bazylii, istnieje jednak kilka odmian tego sosu. Według mnie jest to danie, które nie wymaga tego, aby kurczowo trzymać się receptury, ale należy kierować się swoimi upodobaniami i tym co lubimy. Jest doskonałym materiałem do eksperymentów. Żeby(...)cytryny i oczywiście sól oraz pieprz do smaku. Takie pesto to istna feeria smaków i aromatów, a jedynym ograniczeniem jest wyobraźnia i granice dobrego smaku, naszego smaku. Gotowe, domowe pesto spokojnie wytrzyma w lodówce kilka dni, możemy sięgać po nie wedle potrzeb i używać do różnych potraw. Jak? Mieszając z makaronem, smarując ciabattę, dodając do sałatki caprese lub łyżkę

Fitsweet.me
Burgery z czarnej fasoli z sosem tzatziki 151

Według przeciwników wegetariański burger to profanacja, może być tylko z mięsa, i to wołowego. Ja się zupełnie nie zgadzam z tą teorią. Odpowiednio doprawiony kotlet na

Fabryka pomysłów

Proponowane wyszukiwania