Jeśli poszukujecie błyskawicznej przystawki, albo macie ochotę urozmaicić swoją kolację to polecam Wam jajka faszerowane rukolą . To połączenie delikatnego smaku jajek z odrobiną ostrości, którą nadaje
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Od rana kucharzymy z mamą. To jest najlepszy sposób na wypoczynek! Co prawda, nie czuję tego całego świątecznego klimatu, ani tej radości jak co roku, ale
Be Fit Be StrongLubię mieć w domu zawsze pod ręką domową wędlinę. Gdy nie mam czasu na dłuższe jej przygotowanie zawsze kupuję wtedy świeży schab. Przygotowuję go według sprawdzonego od lat przepisu. Ląduje on na kanapkach chłopców z dodatkiem jakiegoś warzywa, np. kiszonego ogórka, również własnej roboty- przepis na najlepsze pod słońcem ogórki znajdziecie tutaj . Schab pieczony ze śliwką, o którym zaraz(...)składniki Do jego zrobienia potrzebne nam będą: -1 kg schabu wieprzowego bez kości -20 dag suszonych moreli -20 dag suszonych śliwek – odrobina miodu -2 łyżki oleju -łyżeczka sosu sojowego -szczypta mielonego imbiru -ząbek czosnku -sól Soczysty schab pieczony – wykonanie Schab dokładnie myjemy. Po osuszeniu kroimy go wzdłuż, jak pokazuje zdjęcie poniżej. Nacięcia mają mieć głębokość około
Arbuziakiartykułów spożywczych upowszechniła się dopiero po II wojnie światowej. Od tego czasu udało się osiągnąć ogromne postępy w zakresie efektywności pakowania próżniowego, jako wygodnego i ekonomicznego rozwiązania dla gospodarstw domowych, a na rynku pojawiła się szeroka pakowarek próżniowych. Wśród nich szczególnie wyróżniają się zaprojektowane w 1987 przez niemieckiego wynalazcę Hansa Kristena pakowarki - zgrzewarki próżniowe FoodSaver® - był to pierwszy na świecie(...)kawa, herbata, ryż, mąki, przyprawy. Wyposażone w pojemniki i woreczki pakowarki – zgrzewarki FoodSaver® umożliwiają pakowanie próżniowe zarówno produktów świeżych, jak i przetworzonych. Bigos, gulasze, pieczone mięso czy zupy i sosy możemy, oszczędzając dzięki temu czas, przygotować jednorazowo w większej ilości i bez obaw przechowywać w lodówce lub zamrażalniku przez kilka lub nawet kilkanaście miesięcy. Poniższe tabele obrazują o ile wydłuża
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataFast foodom nie mówię nie. Tym bardziej, że jestem mamą dwójki chłopaków, którzy lubią takie jedzonko. Raz na jakiś czas pozwalam chłopakom ,,zabrać" się do jakiegoś
Z Majeczką w kuchniDobra Kiełbasa. Chociaż tym razem mieliśmy wizję i stwierdziliśmy, że sami dobierzemy przyprawy. Ale jeśli jesteście leniuszkami i wam się nie chce to z powodzeniem możecie użyć mieszanki "Smarowidło domowe" od Dobrej Kiełbasy. A ze wszystkimi mieszankami/przyprawami możecie zapoznać się TUTAJ . Ale dobra, my tu gadu gadu, a przepis na pasztet sam się nie napisze. Więc niezwłocznie przechodzę do meritum(...)dużo, tyle żeby do duszenia było), wrzucamy ziele i listek, mieszamy, zmniejszamy ogień do minimum i dusimy przez 1 godzinę (czyli mniej więcej do czasu aż prawie cały sos się zredukuje). Po tym czasie wyjmujemy liść laurowy i ziele angielskie i odcedzamy całość. W pozostałym sosie namaczamy bułkę. Mięso, cebulę i bułkę mielimy dwukrotnie na małych oczkach
Marder&Marder Manufactureartykułów spożywczych upowszechniła się dopiero po II wojnie światowej. Od tego czasu udało się osiągnąć ogromne postępy w zakresie efektywności pakowania próżniowego, jako wygodnego i ekonomicznego rozwiązania dla gospodarstw domowych, a na rynku pojawiła się szeroka pakowarek próżniowych. Wśród nich szczególnie wyróżniają się zaprojektowane w 1987 przez niemieckiego wynalazcę Hansa Kristena pakowarki - zgrzewarki próżniowe FoodSaver® - był to pierwszy na świecie(...)kawa, herbata, ryż, mąki, przyprawy. Wyposażone w pojemniki i woreczki pakowarki – zgrzewarki FoodSaver® umożliwiają pakowanie próżniowe zarówno produktów świeżych, jak i przetworzonych. Bigos, gulasze, pieczone mięso czy zupy i sosy możemy, oszczędzając dzięki temu czas, przygotować jednorazowo w większej ilości i bez obaw przechowywać w lodówce lub zamrażalniku przez kilka lub nawet kilkanaście miesięcy. Poniższe tabele obrazują o ile wydłuża
Cztery FajeryMoje ulubione obiady to takie, które są szybkie, smaczne, zdrowe i zawierają makaron... a ten przepis łączy te wszystkie cechy! Błyskawiczny w przygotowaniu makaron z dodatkiem
Cooking MonsterHej :) Ostatnio mamy często chęć na ziemniaczane wariacje, to chyba wynik zimowej aury i średniej dostępności dużej ilości warzyw. Inspiracją tego dania była kuchnia z nad
vegetanieCześć :D Bardzo łatwa w przygotowaniu i pyszna przekąska na każdą okazję. Pierwszy raz spróbowałam tego rodzaju skrzydełek w Sylwestra. Każdemu smakowały, więc postanowiłam wprowadzić je do domowego menu. Po pierwsze trzeba było pamiętać o dwóch, no może czterech rzeczach i składnikach: * o skrzydełkach * o maggi 1/2 szklanki * o oleju do smażenia * o mące do obtaczania skrzydełek(...)moich spostrzeżeń....Radziłabym unikać mocno przekrwionych skrzydełek. Może mięso z nich nadaje się do pasztetu, ale do tego rodzaju dania nie. Świetnie do skrzydełek w tym wykonaniu pasuje sos czosnkowy. Bajka! W ogóle, taka przekąska to bajka :D Polecam każdemu je zrobić :D I nie pozostaje mi nic innego jak życzyć smacznego :D Lidka skrzydełka magi
Pieprzyć z FantazjąSmakowite fastwoodowe skrzydełka , zdrowsze od takich z przydrożnych barów . 2 kg.skrzydełek 1 szkl.mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżka czosnku granulowanego 1 łyżka
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiUwielbiam szybkie przekąski dla każdego. Stripsy są znane dzięki słynnej Restauracji KFC . Dziś zapraszam na Stripsy domowej roboty :) Robi się je szybko , są pyszne i co najważniejsze zawierają 100 % mięsa. Polecam :) Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo(...)patelnię wylewam olej a następnie rozgrzewam. Mięso doprawiam solą ,pieprzem, papryką wędzoną. Mięso panieruje i smażę na rumiano ze wszystkich stron. Podaję na ciepło z ulubionym sosem
Gotowanie PatkiTapas do małe, wywodzące się z Hiszpanii przystawki. Są one podawane na zimno albo na ciepło. Może to być zarówno kawałek omletu, zapiekana bagietka, kawałek hiszpańskiej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!samo jak dobrą i złą szynkę, czy lepsze i gorsze pieczywo. Wszystko jest kwestią wyboru.Nie jadam jednak parówek zbyt często. Niespecjalnie za nimi przepadam, od czasu do czasu robimy domową wersję hot dogów, i to chyba tyle w temacie. Zawsze jednak kilka kiełbasek zostanie, i powstaje pytanie - co zrobić? Dwa dni z rzędu bułki z parówką w grę nie wchodzą(...)dania.Pølsehorn KarstenaSkładniki:(na 12 sztuk)400 g mąki pszennej165 ml mleka80 g masła16 g świeżych drożdży1 łyżeczka cukru1 jajko1 łyżeczka solisos:2 łyżki ketchupu1/2 łyżki ostrej musztardy1/2 łyżki sosu sojowego1 łyżka słodkiej papryki w proszku1/2 łyżeczki soli1/2 łyżeczki suszonej bazylii1/2 łyżeczki suszonego tymianku1/2 łyżeczki suszonego majeranku1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu1/2 łyżeczki kolendry w proszku1/2 łyżeczki chilli w płatkachdodatkowo:4 długie
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSerowo-paprykowy dip do słonych przekąsek. Kibicujemy! I zaczęło się wielkie święto dla każdego kibica piłki nożnej. Większość osób kochających piłkę nożną będzie spędzać teraz długie
Słodkie okruszki