MAKARON Z DYNIĄ I GRZYBAMI W KREMOWYM SOSIE W moim świecie dalej rządzi dynia, dlatego zapraszam Was dzisiaj na rewelacyjny makaron z dynią i grzybami w przepysznym, śmietanowo - serowym sosie. Jego przygotowanie zajmie Wam maksymalnie 30 minut, wiec jest to świetna propozycja na szybki i sycący obiad. Sos z dynią i grzybami jest tak dobry, że pół wyjadłam prosto
Słodko-Słony Świat IlonyMARCU jak w garncu:P Faszerowane tuńczykiem śniadaniowe bułeczki z jajkiem KWIECIEŃ: Pierogi z białą kiełbasą z sosem rzeżuchowym W MAJU jak w raju: Schab zapiekany ze szparagami w sosie serowym wakacyjny CZERWIEC Tarta z ciasta francuskiego z kurkami w LIPCU: Lasagne z bobem i fasolką szparagową SIERPIEŃ: Pomidory faszerowane szpinakiem z czosnkiem, makaronem i parmezanem Nasz WRZESIEŃ: Sajgonki
MarciochaKucharzynaleśniki. Postanowiłam je urozmaicić, podając do nich słony sos z sera gorgonzola. Dodatkowo, zamieniłam bułkę tartą czy też mąkę pszenną na ich zdrowszy odpowiednik - mąkę orkiszową. Smakują rewelacyjnie, a serowy sos ten smak podkreśla i nadaje wykwintnego wymiaru. PLACKI Z CUKINII Z SOSEM GORGONZOLA. na 3-4 osoby cukinia o wadze ok. 1 kg 2 jajka 1 - 1,5 szklanki
W kuchni Karmel-itkiekipy ruszyły do dzieła. A za nimi kolejne. Ach, działo się przy stanowiskach, emocje sięgnęły zenitu. Gdyby nie wsparcie i zaangażowanie moich pomocników, nie dałabym rady. Alicja uratowała mój sos serowy do roladek, przy pomocy samego Mirka Drewniaka. A Piotr usmażył te roladki idealnie. Chyba nieco spanikowałam i nie mogłam się sama pozbierać z tych emocji. Ale wspólnymi siłami daliśmy(...)zaszczyciła nas sama założycielka. Menu kolacji: - filet kaczki z caviar d’aubergine, orzechowym winegret i pomidorkami konkase z chipsem serowym - zupa z podkarpackich kurek - schab z dzika marynowany w jałowcu i tymianku podany z puree z jabłka i selera z sosem śliwkowym - bez migdałowa, mrożony krem mascarpone z kandyzowanymi pomarańczami i orzechami w karmelu 16.03.2014, niedziela Czas w drogę
W kuchni Karmel-itkiDanie to zrobiłam dzisiaj i ku mojemu zadowoleniu wyszło pyszne. Sos śmietanowo serowy, mięsko mielone, chrupiący młody groszek. Polecam. Na patelnię wlać olej, rozgrzać. Cebulę obrać i pokroić w pół piórka, wrzucić na rozgrzany olej. Smażyć aż cebula straci kolor surowizny. Dodać mięso, grzybki pokrojone w plasterki. Doprawić solą, pieprzem, oregano, papryki wędzonej, chilli, wymieszać. Smażyć tak długo aż mięso(...)śmietanę, dodać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać.Przez moment jeszcze podgrzewać, ale nie gotować. Strączki groszku będą chrupiące, ale takie mają być. Żółty ser zetrzeć na tarce i dodać do sosu, wymieszać. Podawać z makaronem, ryżem lub kluseczkami. Bardzo smaczne danie
Kuchnia Pokoleńdanie jakie można sobie wyobrazić :) Daje też duże pole popisu, bo wariacji smakowych może być tysiące! U mnie dziś zapiekanka z tortellini i kurczakiem gyros oraz warzywami, w sosie śmietanowo- serowym. Palce lizać! Składniki: 1 duża pierś z kurczaka 150 g tortellini serowego 150 g makaronu rurki 1 średnie opakowanie warzyw mrożonych 1 mała śmietana 12% 1 jajko(...)patelni. W między czasie ugotować al-dente tortellini i makaron. Warzywa mrożone (np. mieszanka brokuł, marchewka, kukurydza, fasolka itp.) rozmrozić i lekko podsmażyć na oleju z dodatkiem soli. Sos śmietanowo- serowy: Do śmietany wbić jajko, dodać zmiażdżony czosnek, sól i pieprz. Wymieszać dokładnie i dodać startą mozzarellę. Łączymy składniki... Do naczynia żaroodpornego wsypać ugotowany makaron, tortellini, kurczaka (wraz z powstałym
Tradycyjna Kuchniarazem danie dla mięsożernych, a już zwłaszcza dla niedbających o linię i nie liczących kalorii. Przypuszczamy, że wiele osób nie raz, nie dwa, miało okazję próbować roladek w sosie serowym, ale niestety przygotowując używając do przygotowania fixa w proszku. Przedstawiamy zatem nasz własny sposób na wykonanie przepysznego schabu w pysznym, aromatycznym sosie, bez konieczności dodawania proszkowych wspomagaczy. SKŁADNIKI
Kuchnia od dwojgasprawdzą się w wielu przypadkach. Możemy posmarować nimi danie na ciepło, jajka lub kromki chleba. Pysznie i zdrowo, bo tak powinno być! Jakie możemy przygotować sosy? Oto kilka propozycji: - sos serowy - wystarczy tylko garść świeżo startego sera żółtego, do którego dodajemy majonez, jogurt naturalny i kilka łyżek świeżo poszatkowanej zieleniny. Tak przygotowany sos jest przepysznym dodatkiem do wielu dań
Gotuję Testujęprzygotowując szybki obiad. Znalazłam fajny przepis w miesięczniku Smaki Życia - tym z Biedronki. Warto tu wykorzystać ziemniaczki z dnia poprzedniego . Będzie jeszcze szybciej :) Kulki mięsno-ziemniaczane z sosem serowym Na kotlety: 1 cebula 500 g ziemniaków 150 g mięsa mielonego 2 jajka 3/4 szkl. bułki tartej pietruszka nać - najlepiej świeża, ale ja u ż ył a m suszoną(...)okragłe kotleciki, obtoczyć w pozostałej bułce i sma zyć na z łoto. Na sos: 3/4 szkl. śmietany 18% ser gorgonzoli - opakowanie szczypiorek 1 łyżka majonezu - ja użył a m Majonez czosnkowy Kętrzyński Śmietanę podgrzać na patelni, dodać pokruszony ser - roztapia ć . Do masy serowej wsypać posiekany szczypior i dodać majonez. Majonez o smaku czosnkowym 220g Wszystkich
kolorowotorcikowoPrzepyszny makaron w sosie serowym... bez sera! Za to z kalafiorem i pastą hummus 😇 Poniższa receptura to jedno z moich ostatnich odkryć. Razowy makaron penne zanurzony w kremowym sosie o konsystencji topionego serka to przepis który niedawno wpisał się na listę moich COMFORT FOODS. Nawet zdeklarowani mięsożercy stwierdzili, że sos jest pyszny i na pewno musi być w nim dodatek
Kuchnia Elliepołączy ze śmietanką tworząc sos. Przyprawcie pieprzem, gałką muszkatołową i, jeśli trzeba, odrobiną soli. Makaron ugotujcie zgodnie z instrukcją na opakowaniu (trochę wody z gotowania makaronu wlejcie do serowego sosu). Ugotowane brokuły wrzućcie razem z makaronem do sosu, jeśli trzeba lekko podgrzejcie. Wymieszajcie, nałóżcie na talerze. Posypcie przysmażonym boczkiem
OliveandThymeczasie sos powinien zgęstnieć. Patelnię zdjąć z ognia, dodać pokrojony ser, wymieszać. Dodać musztardę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Kawałki kalafiora ułożyć w żaroodpornym naczyniu, zalać serowym sosem. Kromkę chleba umieścić w blenderze, dodać oliwę, zmiksować na okruszki. Okruszkami posypać kalafior. Zamiennie możemy użyć tartej bułki wymieszanej z oliwą. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 30 minut
Stare Garysię i komentujcie Dziękuję, Pati ;* Oto 5 najchętniej oglądanych przepisów na dania główne: 1. Kluski na parze – pampuchy 2. Chinkali z mięsem 3. Leniwe 4. Makaron z brokułami i sosem serowym 5. Spaghetti bolognese Oto 5 najchętniej oglądanych przepisów na dodatki: 1. Sałatka z brokułami, kukurydzą i jajkiem 2. Kuleczki ziemniaczane 3. Sałatka z kurczakiem z sosem miodowo-musztardowym
PatiGotujedobry sos bazyliowo-miętowy, mam nadzieję, że już niedługo wróci do karty. Próbowałam także truflowej balbiny, czyli czarnej bułki z wołowiną, boczkiem, karmelizowaną cebulą w balsamico, pieczarkami, parmezanem oraz sosem serowym i truflowym. Jeśli kochacie połączenie gruszki i sera pleśniowego to koniecznie skuście się na burgera Grucha Grucha, który kryje w sobie wołowinę, gorgonzolę, gruszkę, roszponkę oraz sos musztardowo-miodowy
Cooking MonsterKolejną propozycją rewelacyjnej i szybkiej w przygotowaniu - zapiekanki jest zapiekanka z mięsem mielonym , ziemniakami z sosem serowym. Pyszna. Polecam. Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło ❤ ❤ ❤ Sos 250 ml jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 20 dag sera żółtego tartego
Gotowanie PatkiByły już na moim blogu pieczarki w glazurze miodowo-balsamicznej, które są u mnie hitem, więc przedstawiam dzisiaj przepis na pieczarki ale w sosie śmietanowo-serowym. Tak samo szybkie i bardzo łatwe w przygotowaniu, a komponują się doskonale z każdym daniem głównym. Zamiast pieczarek można użyć innych grzybów np. leśnych lub boczniaków i efekt też będzie bardzo satysfakcjonujący. Zapraszam(...)przepis! Scroll down for recipe in English Grzyby w sosie śmietanowo-serowym (4 porcje) Składniki: 2 łyżki masła 1 łyżka oleju roślinnego 400 g pieczarek, w całości lub przepołowione jak są większe 2 ząbki czosnku, drobno posiekane ½ szklanki śmietanki 36% ¼ szklanki startego parmezanu 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz świeża posiekana pietruszka do serwowania Przygotowanie: Rozgrzej średnią patelnię na średnim
karmelowy