Na ok. 2-3 porcje: 150 g szpinaku 2 łyżki przecieru pomidorowego 1/2 kubka dużego jogurtu naturalnego 2 kawałki dorsza (ok. 400 g) ok. 50 g
Kucharzycaliście laurowe, ziarna pieprzu i całość ugotować. Do ugotowanych warzyw dodać przecier i koncentrat pomidorowy, wymieszać i doprawić do smaku solą i cukrem. Zalewa powinna mieć teraz dosyć wyraziste smaki ponieważ ryba część tych smaków przejmie w efekcie czego smak będzie łagodniejszy. Tak przygotowanym sosem przelewamy rybę którą warstwowo układamy w wazie kończąc układanie warstwą sosu z warzywami
Mechanik w kuchniczosnek 1 ząbek, bulion warzywny 2 szklanki, natka pietruszki posiekana 2 łyżki, sos sojowy 1 łyżka, liść laurowy 1 szt, ziele angielskie 3 ziarna, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, kurkuma 1/4 łyżeczki, majeranek 0,5 łyżeczki, sól i pieprz do smaku, koncentrat pomidorowy 2 łyżki, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Kotlety sojowe gotujemy 4 min. w bulionie. Na patelni podsmażamy
kulinarne odsłony patirazu po wyjęciu z piekarnika jak również na zimno z dodatkiem keczupu czy sosu czosnkowego. Ciasto drożdżowe: 3 szkl mąki pszennej op. drożdży instant płaska łyżeczka cukru i soli jajko 2 łyżki oliwy z oliwek 1 szkl ciepłego mleka Nadzienie: 2 łyżki koncentratu pomidorowego 200 g startego żółtego sera 6 plastrów szynki 3 pomidorki suszone oregano Ciasto : Do dużej miski
Smakołyki Asipowroty do domu i gotowanie obiadów powinno być łatwe i proste. Przepis na aromatyczny sos paprykowy ze smażonymi kiełbaskami i ryżem to obiad w kilka chwili i smakuje wyśmienicie. Składniki dla 4 osób: - 2 czerwone papryki - 3 pomidory - 2 czerwone cebule - 3 łyżki koncentratu pomidorowego - olej - sól - pieprz - cebula dymka Dodatkowo: - 4 kiełbaski - ryż 1. Ryż gotujemy wg. przepisu
Apetyczna babeczkadodatkiem kolorowego ryżu. Koniecznie wypróbujcie przepis. Składniki: (na dużą porcję) 4 puszki tuńczyka w sosie własnym (w kawałkach) 2 cebule 2 marchewki 1 pietruszka 2 woreczki po 100 g kolorowego ryżu sól pieprz słodka i ostra sproszkowana papryka cukier ketchup (do smaku) 200g koncentratu pomidorowego olej Wykonanie: Tuńczyka odcedzamy z zalewy, przekładamy na miseczkę. Ryż wkładamy do lekko
Walijskie Pichceniesuszonymi pomidorami i orzechową nutą ; blog Ewa w kuchni Śledzie z grzybami w sosie śmietanowym ; blog Czerwień i błękit śledzie z orzechami ; blog babka w formie moskaliki w śmietanie ; blog babka w formie Śledzie w śliwkach ; blog Gotowanie jest łatwe Śledzie w zalewie pomidorowej ; blog czary gary Śledzie czosnkowe z imbirem ; blog Mój Smak RYBY INNE NIŻ ŚLEDZIE Smażony karp
Weekendy w domu i ogrodzieTe grzanki ostatnio podawałam do zupy cebulowej, ale pasują również do każdej innej zupy o konsystencji kremu – pomidorowej, dyniowej, selerowej. Grzanki
To co kochampikantnie i treściwie :) Dziś przedstawiam quinoę z mielonym mięsem, fasolą i kukurydzą w pikantnym sosie. Składniki: 2 - 3 szklanki ugotowanej białej quinoy 300 gram mielonej wołowiny 1/2 puszki kukurydzy (bez GMO) puszka czerwonej fasoli 1 cebula 2 - 3 ząbki czosnku 1 puszka mała koncentratu pomidorowego 3 łyżki oliwy z oliwek majeranek mielony kmin rzymski mielona ostra papryka pieprz sól
Quinoa Raz!paski i przesmażyć na patelni. Po chwili dodać cebulę i zeszklić. Dodać koncentrat pomidorowy, wodę i cukier. Dusić pod przykrywką na małym ogniu przez 15 minut. Po tym czasie dodać oregano, sól i pieprz. Wlać śmietanę i wszystko wymieszać. Dodać makaron. Połączyć z sosem. Zetrzeć na górę ser grano padano
kuchniabellissima.wordpress.complastry pieczarki. Dusimy do wyparowania wody, po czym dodajemy pomidory w puszce i koncentrat pomidorowy a na samym końcu pokrojone drobno ogórki . Doprawiamy papryką, solą i pieprzem. 2. Kiełbasę kroimy na mniejsze kawałki, nacinamy i podsmażamy z dwóch stron na rozgrzanym oleju. Podajemy z sosem (możemy wymieszać kiełbaski w sosie
Szefowa kuchni250g mielonego mięsa wołowego 1 duża cebula kilka gałązek natki pietruszki 1 łyżka koncentratu pomidorowego 4 łyżki oliwy z oliwek 1 szklanka ryżu sól czarny pieprz Składniki (pozostałe) 300 g liści winogron w słonej zalewie 1 szklanka wrzącej wody 5 łyżek oliwy użytych jako sos po ugotowaniu Przygotowanie Jeśli liście są zrolowane, należy je rozwinąć i przepłukać zimną wodą. Następnie
Tureckie Przepisykcal Maślanka Naturalna , szklanka - 200 ml - 60 kcal TŁUSZCZE I SOSY : ****************************************** Masło Śmietankowe,łyżeczka -5gram - 23 kcal Margaryna light , łyżeczka - 5 gram - 22 kcal Majonez light , łyżka - 15 gram - 20 kcal Olej Rzepakowy , łyżka - 10 gram - 88 kcal Koncentrat Pomidorowy , łyżeczka - 5 gram - 4.5 kcal Ketchup , łyżeczka - 5 gram - 7 kcal Musztarda , łyżeczka - 10 gram - 16 kcal
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkidodać ziele angielskie, liście laurowe, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz kostki mięsne i koncentrat pomidorowy. Po zagotowaniu zredukować ogień i dusić mięso pod przykryciem około 80 minut. Warzywa umyć. Paprykę oczyścić z nasion. Wszystkie składniki pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać do sosu razem z oliwkami krótko przed końcem gotowania (około 15 minut). Gulasz zaprawić mąką - odebrać
Nie tylko w kuchniodwędzanego steka Bavette z bobem i papryką przygotowaliśmy również: pieprzowy stek z antrykotu z sosem baernaise i rzymską sałatą polędwica wołowa a`la Wellington z esencją cabernet sauvignon i ziołami club sandwich z pręgi z chrzanem i ogórkami małosolnymi Philli cheese steak z konfiturą pomidorową *Część brzuszna ćwierci tuszy wołowej, odcięta od rostbefu Pochodzi z części lędźwiowo-brzusznej. Stanowi część
królestwo garów