sos pieczarkowy - 2121 przepisów (strona:77/142)

Kotlety mielone Idealne! 222

obtaczamy w jajku i bułce tartej, układamy na podsypaną bułką tartą desce do krojenia. Kotleciki smażymy na rozgrzanym tłuszczu przez ok. 6 minut z każdej strony. Kotlety serwujemy z sosem pieczarkowym i kaszą gryczaną. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Makaron z sosem koperkowym 180

cukru. Taki sos zapewne byłby wspaniałym dodatkiem do ryby smażonej, ale w wersji minimalistycznej też jest ok. To obiecany przepis dla Olimpii W. , może skorzystasz :) ? Polecam do makaronu również sos pieczarkowy

Proste Potrawy
Kopytka bez glutenu 152

dawna nie jadłam a miałam wielką ochotę, a że nie jest to danie które długo sie robi wić w sam raz na szybki obiadek...Idealnie pasuje z sosem pieczarkowym i kiszona kapustą tak jak to mamusia robiła.. ;) U mnie z racji diety kopytka w wersji bezglutenowej... Składniki: 1 kg ziemniaków, ugotowanych sól, pieprz 1 szklanka mąki ziemniaczanej pół szklanki

NaKońcuJęzyka
Kotlety mielone 170

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kotlety mielone (najlepsze) wg mojego przepisu. Podane z kaszą, sosem pieczarkowym oraz duszoną marchewką. Krótkie smażenie kotletów a następnie odparowanie ich sprawia, że mięso nie chłonie dużej ilości tłuszczu, kotlety nie wysuszają się i są miękkie w środku. Ja zawsze do wyrabiania mięsa dodaję trochę zimnej wody, dzięki

Marta Gotuje
Krokiety naleśnikowe z pieczarkami 231

potem brzegi do środka. Spinamy przy pomocy wykałaczek. Tak przygotowane krokiety obtaczamy w mleku i bułce tartej. Ponownie podsmażamy na złoty kolor. Powstałe krokiety najlepiej smakują na ciepło z sosem pieczarkowym lub czosnkowym. Smacznego

Kolizje Smaków
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem 484

spryskujemy delikatnie oliwą. Wlewamy do środka naczynia pół szklanki wody. Pieczemy w 180°C (170°C z termoobiegiem) przez 45 minut bez przykrycia. Podajemy same – bez dodatków, z sosem pieczarkowym lub z sałatą skropioną winegretem. Papryki możemy nadziać wcześniej, a upiec przed podaniem. Post Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Xmas... and a Happy 2014 179

Świąteczny obiad otworzy zupa grzybowa z kluseczkami. Na drugie danie przygotuję łazanki z kapustą (zawsze mnie ciekawił ich fenomen, bo przecież to zwykły makaron) i mini klopsy świąteczne w sosie pieczarkowym. Łazanki z kapustą W międzyczasie podjadać będzie można śledzie z cebulką i suszonymi pomidorami (dla Misia), sałatkę jarzynową, rybę po grecku oraz marynowane pieczarki. Śledzie z cebulką i suszonymi

bastalena
Bliny ziemniaczane 149

patelni rozgrzewamy olej ryżowy i po jednej łyżce nakładamy "ciasto". Smażymy z obu stron  na rumiano. Najlepiej podawać bliny ze śmietaną :) Ale równie dobrze smakują z łososiem lub sosem pieczarkowym

Emcia Pichci
Parowańce, pampuchy, kluski na parze...smak moich chwil spędzonych z babcią. 255

prostu podaję to z dobrym dżemem, oczywiście własnej roboty ( przepis napiszę w innym poście) lub też rozpuszczoną czekoladą lub sosem owocowym ew.waniliowym. Innym wariantem jest podanie parowańców z sosem pieczarkowym ( przepis potem:)) Pysznie smakują również odsmażone na maśle, na rumiano. A o to pampuchy w trakcie wyrastania :) Składniki: 1 opakowanie drożdży 100 g  1,5 szkl. mleka

Olikowa kuchnia
Po prostu kopytka... 143

się, że dania typu kopytka czy kluski śląskie są mega pracochłonne... Nic bardziej mylnego :) Nie można zapomnieć o uczuciu satysfakcji, gdy wszyscy się nimi zajadają. Kopytka z sosem pieczarkowym i serem. Kopytka. Składniki dla 4 osób: 700 g ziemniaków; 150 g mąki + mąka do podsypania; 1 jajko; 1/2 łyżeczki soli. Obrane i umyte ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie

Miksturownik
Pampuchy, czyli kluski na parze... 191

gotowe ;) Można je podawać na wiele sposobów - jak pisałam wcześniej dla mnie najlepsze są z karkówką w sosie, bo to taki smak mojego dzieciństwa. Innych pomysłów jest mnóstwo - z sosem pieczarkowym, z ciepłym mlekiem na śniadanie, a może pampuchy w wersji wegetariańskiej ze szpinakiem? Napiszcie w komentarzach z czym Wy najbardziej lubicie jeść pampuchy

Kraina Tysiąca Smaków
Kotleciki sojowe 148

Doprawiamy i mieszamy. 6. Z masy formujemy placki. Obtaczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. 7. Placki smażymy z obu stron na złoty kolor. Rada: placki najlepiej smakują z sosem pieczarkowym lub innym. Są dobre zarówno na ciepło, jak i na zimno. Ja akurat podałam z mizerią

Pasja Smaku
Lubelski kociołek: Gołąbki z kaszą jaglaną 170

pozostałe liście kapusty, by gołąbki się nie przypaliły. Między gołąbki warto wlać trochę oleju lub bulionu.  Zapiekać w piekarniku około godziny w temp. 180 st.C.  Podawać z sosem pieczarkowym lub grzybowym, chociaż świetnie smakują także bez niego. insertCookd("8ff88d288030bd61b87a3609ab2920c0

Pasja Smaku
Kotlety mielone z serem 219

pieprz, papryke, pietruszke zielona- natke, I wymoczona bulke. Wszysko razem laczymy. Z kotletow formujemy kulki I obtaczamy w bulce tartej. Smazymy na rozgrzanej patelni . Ja podalam z makaronem, sosem pieczarkowym I surowka z ogorkow I pomidorow. Smacznego

Smaki Edyty
Kotlety mielone z suszonymi pomidorami 152

już tutaj dominuje takie połączenie smaku że nie dodawałam. Wymieszać z przyprawami, jajkiem i serem. Uformować kotlety, panierować w bułce tartej, smażyć na złoty kolor. Podawać z ziemniakami, sosem pieczarkowym i konserwową papryką

Magiczne Życie Marty

Proponowane wyszukiwania