sos pieczarkowy - 2121 przepisów (strona:70/142)

PASZTET Z MIĘSA MIELONEGO I CUKINII 317

dodanej cukinii.  Szybki do przyrządzenia, prosty w wykonaniu.  Lekki i jednocześnie sycący.  Super smakuje ze świeżą bułeczką, ale też np. też na ciepło z chrzanem czy sosem pieczarkowym.  Wszystko zależy od naszej inwencji :-) Pomijając mięso mielone otrzymamy wegetariańską wersję,  która jest równie pyszna. Składniki: 3 szklanki startej na oczkach i odciśniętej mocno cukinii (z reguły

Walijskie Pichcenie
SOS PIECZARKOWY 151

Składniki:  15 dkg pieczarek  5 dkg tłuszczu  7 dkg cebuli  3 dkg mąki  0,3 litra wywaru z kości i warzyw

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Kotlety z ugotowanych ziemniaków + film 353

Kotlety z ugotowanych ziemniaków to pyszne urozmaicenie codziennych obiadów, doskonale smakują w towarzystwie sosu pieczarkowego i surówki. Priorytetem podczas przygotowywania tego dania jest niska cena produktów a przede wszystkim oryginalny smak. Kotleciki z ziemniaków to dobry sposób na wykorzystanie ziemniaków pozostałych z poprzedniego dnia.     składniki na około 20 sztuk 1 kg ugotowanych ziemniaków 2 cebule 3 ogórki kiszone

Smakowite Dania
KOTLECIKI Z KALAFIORA 164

rozgrzanej oliwie lub oleju kokosowym, po 4-5 minut z każdej strony. Pilnujemy temperatury oleju, który cały czas powinien lekko skwierczeć. Podajemy z dipem dyniowo-pomidorowym lub   sosem pieczarkowym

cool and minty
Krokiety Z Pieczarkami I Mięsem Z Rosołu 146

misce na ile starczy mi naleśników ) i zwijamy. 5. Każdego krokieta obtaczamy w jajku i bułce tartej i obsmażamy na złoty kolor na patelni. Możemy podać np. z sosem pieczarkowym <-- Klik.     Smacznego

Gotowanie...to proste !
Kotlety z płatków owsianych z pieczarkami, marchewką i żółtym serem. 167

delikatnie dno, układamy kotleciki i smażymy z obydwu stron po kilka minut, na rumiano. Odsączamy ewentualnie z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Takie kotlety śmiało można podać z dowolnym sosem, pieczarkowym , grzybowym lub pomidorowym. Smacznego :)   Wszystkich zainteresowanych produktami zapraszam na stronę internetową http://www.stoislaw.com.pl/pl/.

Sama słodycz i szczypta chili
Bakłażany faszerowane sosem bolognese i pieczarkami 135

termoobiegu do 150C i podpiecz bakłażany na środkowej półce przez około 10 minut. Na oddzielnej patelni podsmaż mięso, przypraw vegetą. Gdy zmieni kolor i będzie gotowe dodaj pomidorowo - pieczarkowy sos. Wszystko razem dobrze wymieszaj, chwilę podduś. Bakłażany posyp lekko żółtym serem (zostaw jeszcze na wierzch). Następnie faszeruj mięsno-pomidorowym sosem bakłażany, posyp tartym serem. Piecz bez termoobiegu na środkowej

Zasmakuj Kuchni
PLACUSZKI Z KASZY GRYCZANEJ 132

pomocy drugiej łyżki zsuwamy je na rozgrzany tłuszcz. Formujemy cienkie, okrągłe placki. Smażymy z obu stron na rumiano. Przekładamy na talerz. Podajemy z kwaśną śmietaną, jogurtem naturalnym lub  sosem pieczarkowym

cool and minty
Placki ziemniaczane na drożdżach 93

wyrośnięcia.   Na patelni rozgrzałam olej i na gorący wykładałam placuszki. Smażyłam na złoty kolor z obu stron. Wyłożyłam na półmisek.     Do tych pysznych placuszków podałam sos pieczarkowy   Te placki smakują również ze śmietaną. Właściwie każdy ma swój ulubiony pomysł na dodatki do placków ziemniaczanych. Już więcej nie zachwalam, bo zdjęcia placków wszystko mówią. Wobec tego życzę

Kuchnia u Krysi
Aromatyczne kotlety mielone 250

mnie. :) Kotlety mielone to moim zdaniem jedno z najbardziej wszechstronnych polskich dań. Można podać je z ziemniakami i mizerią, pysznymi buraczkami, a następnego dnia zrobić do nich sos pieczarkowy, koperkowy lub pomidorowy i cieszyć się pysznym daniem, które nie będzie "odgrzewanym kotletem". Robi się je naprawdę szybko i równie szybko znikają z talerza - są mięciutkie, soczyste i bardzo aromatyczne

Cooking Monster
KROKIETY Z MIĘSEM I GRZYBAMI 153

smażymy w świeżo przygotowanej panierce lub bez, taką porcję, na jaką akurat mamy ochotę. Najlepiej smakują podsmażane na klarowanym maśle i podane z TRADYCYJNYM BARSZCZEM CZERWONYM  lub  SOSEM PIECZARKOWYM SKŁADNIKI NALEŚNIKI / ok 9 sztuk o średnicy 23 cm 1 szklanka (250 ml) mleka 1/2 szklanki (125 ml) wody mineralnej 1 szklanka (150 g) mąki 2 jajka 2 łyżki

cool and minty
KOPYTKA 137

łyżkę oleju i sporą szczyptę soli. Partiami wrzucamy kopytka na wrzątek. Gotujemy 1 minutę od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Wyławiamy łyżką cedzakową i odkładamy na półmisek. Podajemy z  sosem pieczarkowym  lub podsmażoną cebulką i/lub zrumienionym boczkiem

cool and minty
Knedle szpinakowe 170

Knedle szpinakowe -pycha. Ja, która nie przepadam za szpinakiem zjadłam ze smakiem.:) Było naprawdę bardzo smaczne. Można podać również z sosem pieczarkowym lub gulaszem, albo polane masełkiem tak jak w moim przepisie. Na moim blogu znajdziecie również kluski ze szpinakiem i białym serem  , które również Wam polecam. Składniki 1 kg ziemniaków 400 g mrożonego szpinaku 2,5 szklanki mąki

O kuchni z uczuciem
Indyk w sosie pieczarkowym z marchewką i kaszą jaglaną 156

Jakoś czas mi nie leci, nudzi mi się wtedy niesamowicie. Tak jakoś to tych upałów nawiązałam he ;)). Wracamy do jedzonka, proste oczywiście, smaczne też, szybkie też. Indyk w sosie pieczarkowym z marchewką i koperkiem, do tego kasza jaglana . Miłego tego gorącego dnia Wam życzę :)) Składniki: filet z indyka pieczarki 2 sztuki marchewki  kurkuma sól pieprz 2 łyżki mąki koperek

kruche babeczki
Naleśniki z bananami i bitą śmietaną 172

sycącym obiadem. Po trzecie: jest uniwersalny. Naleśniory można jeść praktycznie ze wszystkim – bananami, truskawkami, dżemem, bitą śmietaną, lodami, nutellą, salami, serem żółtym, serem białym, farszem pieczarkowym, sosem pomidorowym, mięsem mielonym, warzywami… Z ciekawych wersji: ostatnio jadłem z serem, kurczakiem grillowanym, rukolą, suszonymi pomidorami i prażonym słonecznikiem. Pycha! Po czwarte: może być składnikiem innych dań. Możemy z nich zrobić krokiety, naleśnikowe

Proste-przepisy.pl

Proponowane wyszukiwania