zrobiłam kotlety z takim właśnie farszem. Użyłam ok. 1/2 kg pieczarek które przesmażyłam z cebulą, zmiksowałam, doprawiłam do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Z nadmiaru grzybów zrobiłam sos pieczarkowy . Wyszło mi 7 sporych kotletów i to bezmięsnych
Proste Potrawyśmietanki wymieszanej z chrzanem i solą. W ten sposób powstał sos chrzanowy. Można osobno podsmażyć pieczarki dodać do pokrojonej wołowiny, zalać śmietaną, posolić, popieprzyć i mamy wołowinę w sosie pieczarkowym
Kulinarne przemysleniabyć miękkie i delikatne. Gdy schab jest gotowy wlewamy do kubka odrobinę sosu i rozprowadzamy w nim łyżeczkę mąki. Sos wlewamy do rondelka i mieszamy. Gotowe! Duszony schab w sosie pieczarkowym doskonale smakuje z ziemniakami albo kaszą
Dieta bez mlekaPrzedstawiam przepis na jeden ze smaczniejszych sosów pieczarkowych jakie udało mi się zrobić:). Kilka prostych składników jak zwykle okazało się być receptą na sukces. 500g polędwiczek wieprzowych 800g pieczarek 2 duże cebule 300 ml śmietany kwaśnej 18% 1/2 szklanka białego, wytrawnego wina 1 pęczek natki pietruszki 2 łyżeczki musztardy 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki sól
Szefowa kuchniCzęsto robię takie kotlety gdy zostaną ziemniaki z obiadu. Pyszne są z sosem pieczarkowym lub surówką.Takie kotleciki ziemniaczane są bardzo pożywne i łatwe do wykonania. SKŁADNIKI ok.700-800g ugotowanych ziemniaków cebula jajko 3-4 łyżki mąki pszennej sól,pieprz gałka muszkatołowa szczypiorek bułka tarta olej lub masło klarowane do smażenia WYKONANIE Ziemniaki przepuszczamy przez praskę.Cebulę kroimy w drobną kostkę
Mała w garnku mieszaminut Placki patelni mogą być nieco grubsze niż te w które zamierzamy piec w piekarniku. Opcjonalnie można dodać jeszcze szczypiorek lub inne ulubione zioła. Smacznego Można podawać z sosem pieczarkowym ->przepis tutaj
rozgotowanapozbyć się nadmiaru oleju. Tak przygotowany kotlet, jest soczysty, i bardzo smaczny. Możecie go podawać z wieloma dodatkami jak kasze, ziemniaki, frytki warzywne, sałatki czy sosy. U nas sos pieczarkowy i sałatka! Życzę Wam smacznego
SMYKWKUCHNIswoich ulubionych dań takie, które niezawodnie się udają i świetnie smakują? W moim menu jest kilka takich pewniaków. Jednym z nich są kopytka, najlepiej z sosem i to z sosem pieczarkowym. Ten smak, odkąd pamiętam, kojarzy mi się z z czasem wolnym, odpoczynkiem, miłe skojarzenia, prawda? Po całym tygodniu pracy i szkoły, kiedy już wszystkie obowiązki związane z porządkami
Pichceniomaniapodania podsmażałam mocniej. Część kotletów tylko lekko podsmażyłam, żeby zachowały formę i zostawiłam na następny dzień do odsmażenia. A część zamroziłam na awaryjne, szybkie obiady:-) Kotlety podałam z sosem pieczarkowym. Mąż wchłonął trzy za jednym posiedzeniem:-) Polecam, naprawdę fajna alternatywa dla zwykłego mielonego i ziemniaków:-) No i w dodatku wegetariańska.... Smacznego
Ze smakiem bez glutenuHej! Postanowiłam dziś zająć się karkówką. Będzie przyrządzona tak jak lubię, czyli z dodatkiem serka mascarpone. Karkóweczka będzie miała łagodny smak. Przepis trochę zmodyfikowałam, bo co
Tylko pyszniesmakują inaczej Z czym zjadamy placki? Oczywiście, możemy je usmażyć mniejsze lub większe. Te większe doskonałe są z wszelkiego rodzaju mięsem z sosem – np gulaszem. Mniejsze podajemy z sosem pieczarkowym, posypane cukrem, z dodatkiem śmietany czy dżemu. Same też bez problemu się obronią. Pyszne na ciepło i zimno. A Wy z czym lubicie jeść placki ziemniaczane? Drukuj Klasyczne placki
Mieszam w Garnkuziemniaków i serka twarogowego, z dodatkiem wędzonego, żółtego sera i szczypiorku. Można je wykorzystać zarówno jako dodatek do mięsa do obiadu, jak i samodzielne danie, podawane np. z sosem pieczarkowym. Z przepisu wychodzi 9 średniej wielkości medalionów. Więcej pomysłów na wykorzystanie ugotowanych ziemniaków możecie znaleźć tutaj . Składniki: 450 g osolonych, ugotowanych ziemniaków 150 g serka twarogowego (np. Philadelphia) 1/2 średniej
Bulliomoje kiełbaski otuliłam sałatą i plasterkami topionego sera, co dodatkowo wzbogacio smak dania. Przepis jest prosty i może być fajną alternatywą dla klasycznych mielonych 🍴 U mnie z sosem pieczarkowym ,ziemniakami i warzywami 😋 Składniki : kilka sztuk białych, cienkich kiełbasek kilka liści sałaty (ew. kapusty pekińskiej) tyle samo ile kiełbasek - plastrów topionego, żółtego sera mięso mielone (u mnie łopatka - ilość
Walijskie Pichcenieciasta delikatnie docisnąć do prążkowanej powierzchni formy i szybkim ruchem przesunąć w dół tworząc kluseczkę. Gotować w posolonej wodzie do wypłynięcia. Porcja na ok. 4 osoby Kluseczki podałam z sosem pieczarkowym
W garach u Gosipieprzem. Masa ma być dość kleista. Formować niewielkie kotleciki i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z sosem pomidorowym,grzybowym lub śmietankowym z czosnkiem. U Nas był sos pieczarkowy,ale muszę powiedzieć,że mi najlepiej smakują same
Niespełnione zdolności kulinarne