Cześć! W ostatnim czasie nieco zaniedbałam bloga, ale postaram się to zmienić. Chciałabym aby mój blog stał się bardziej popularny - bo o tym marzy
Kuchnia moimi oczamiziele, gotujemy gołąbki pod przykryciem do miękkości kapusty. Ten czas może być różny w zależności od kapusty, od 50 minut do nawet 1,5 godz. ). Gołąbki podajemy z sosem pomidorowym, pieczarkowym, ale możemy zjeść również i bez sosu. Jak tylko lubimy :) Gorąco polecam Wam przepis na gołąbki zapiekane które znajdziecie tutaj . Są bardzo aromatyczne, zapiekane w sosie pomidorowym, dzięki czemu
NiePieprz.plzbyt długo, ponieważ doprowadzi to do ich zbytniego zmiękczenia. Po prostu szybko zanurzamy w jajku i panierujemy w bułce. Kotlety z ziemniaków z czym podawać? Doskonale smakują z sosami, np. pieczarkowym lub koperkowym. Świetnie komponują się również z sosami mięsnymi oraz gulaszem. Nam smakują podane tylko z domową mizerią . Kotlety z ziemniaków i sera są naprawdę pyszne! Życzymy smacznego! Artykuł
Kuchnia Na WypasieDomowe kotlety jajeczne to obiad, który kojarzy mi się z dzieciństwem. Pamietam, że bardzo często w szkole na piątkowy obiad były właśnie podawane kotlety jajeczne. Postanowiliśmy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kotlety mielone z papryką to urozmaicona wersja tradycyjnych kotletów mielonych. Przecież nie zawsze musimy ograniczać się do klasyki. Danie to jest idealną propozycją na rodzinny, niedzielny
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Złociste placki ziemniaczane możemy podać w wersji „na słodko” ale również bardziej klasycznej, chociażby z gulaszem. Danie przygotujemy bardzo szybko i dodatkowo będzie to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!każdego wgłębienie. Zagotowałam osoloną wodę w garnku i gotowałam kluski około 2-4 minut aż wypłyną na powierzchnię. Ostrożnie odsączałam i układałam na talerzach. Ja podałam gnocchi z sosem pieczarkowym-ale jak pisałam powyżej, można podawać je z sosem pomidorowym, bazyliowym,pesto,śmietanowym. Można również posypać je parmezanem bądź podawać z mięsem. ...wszystko zależy od Waszej fantazji
potrawyregionalnewędlinę na kanapki. W obu wersjach jest równie smaczny. Z czym podać schab pieczony w papierze do pieczenia na obiad? Schab świetnie sprawdzi się w tłuczonymi ziemniakami i sosem np. pieczarkowym, pieczeniowym czy koperkowym. Ja robię bardzo prosty, ale pyszny sos z mrożonką włoszczyzna paski. Na patelni podsmażam cebulę, dodaję około szklankę włoszczyzny, podlewam pół szklanki wody lub bulionu
e-PrzepisyKulinarnePolędwiczka po indyjsku to moja wariacja na temat przygotowania standardowego dania z polędwiczką. Wyjątkowy aromat uzyskamy dzięki dodaniu przyprawy garam masala. Garam masala to wyjątkowe połączenie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Gulasz z indyka z warzywami to bardzo szybkie, smaczne i dietetyczne danie obiadowe. Mięso z indyka jest bardzo delikatne i nie wymaga zbyt długiej obróbki. Gulasz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jeśli szukacie szybkiego i sprawdzonego pomysłu na niedzielny obiad- to polecam Wam polędwiczki w porach . Przepis jest niezwykle prosty, wymaga dosłownie kilku składników, a z całą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pieczarki w sosie śmietanowym... Plasterki aromatycznych pieczarek. W towarzystwie cebuli i marchewki. Zatopione w gęstym, śmietanowym sosie. Pyszny dodatek do dań głównych! Składniki: 400 g pieczarek
Gospodyni MiejskaSzynka w sosie śmietanowym z pieczarkami to pyszna propozycja na obiad dla rodziny bądź przyjaciół. Robię często tego typu jedzenie jak mam tylko potrzebne składniki. Znika
Pieprzyć z Fantazjąliści. Zwijanie, to przysłowiowa bułka z masłem. Nie wspominając już o gotowaniu, bo to robi się samo. Gołąbki polecam, bo są bardzo smaczne, a podane z ulubionym sosem (u mnie pieczarkowy) smakują jeszcze lepiej! Składniki: Na ok 50 sztuk: 3 duże główki kapusty 1.5 kg mięsa mielonego (najlepiej z łopatki) 1.20kg ryżu długoziarnistego dobrej jakości 4 cebule(...)układamy kolejną. (Pozostawiamy ok 6cm od góry) Ostatnią warstwę gołąbków zalewamy wodą i przykrywamy pozostałymi liśćmi kapusty. Od momentu zagotowania gotujemy ok 40 minut. Podajemy z sosem pomidorowym lub grzybowym (pieczarkowym). Taką ilość gołąbków najlepiej rozłożyć do dwóch mniejszych garnków. Będziemy mieć pewność, że mięso jest na pewno dobrze dogotowane. Odgrzewanie gołąbków: W piekarniku lub na patelni (na małej
Kuchnia w czekoladziemomentu zgęstnienia. 4. Przełożenie: Formę smarujemy masłem. Układamy warstwę makaronu- następnie mięsa- polewamy odrobiną sosu beszamelowego i posypujemy serem. Ponownie makaron. Drugą warstwę stanowi 2/3 farszu pieczarkowego, znowu sos, ser żółty i makaron, mięso-sos- ser- makaron,ostatnia porcja mięsa wymieszana z resztą pieczarek- sos-ser- makaron. Wierzch polewamy resztą sosu i obficie posypujemy startym serem. Wkładamy do nagrzanego
Kuchnia w czekoladzie