Placki ziemniaczane ze szpinakiem 197następnie dodaj pozostałe składniki i… masa na placki gotowa Do placków polecam… gęstą śmietanę 12% lub 18%, twarożek ze szczypiorkiem, zimny sos czosnkowy, keczup, ciepły sos (np. pieczarkowy, mięsny), surówkę lub sałatkę obiadową. Polecam też dodatki… – Buraczki zasmażane – Surówka „Colesław” – Sałatka obiadowa z buraczków
Kulinarny S.O.S.
Placki ziemniaczane ze szpinakiem 197następnie dodaj pozostałe składniki i… masa na placki gotowa Do placków polecam… gęstą śmietanę 12% lub 18%, twarożek ze szczypiorkiem, zimny sos czosnkowy, keczup, ciepły sos (np. pieczarkowy, mięsny), surówkę lub sałatkę obiadową. Polecam też dodatki… – Buraczki zasmażane – Surówka „Colesław” – Sałatka obiadowa z buraczków
Kulinarne S.O.S.
Złociste placki z pieczarkami i wędliną 211dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej, nakładaj łyżką porcje ciasta formując placki i smaż z obu stron na złoty kolor. Smacznego! Świetnie smakują z… keczupem, dipem czosnkowym, sosem (np. pieczarkowym, pomidorowym, koperkowym), surówkami i sałatkami obiadowymi. Do placków polecam… – Surówka z marchewki – Pomidory z cebulką i oliwą – Kalafior duszony
Kulinarne S.O.S.
Gołąbki z kuskusem i cukinią 204farsz był gorący i przeszedł wszystkimi smakami. Między czasie gołąbki odwracamy, bulion powinien się zredukować. Takie gołąbki można podawać tylko z posypanym koperkiem, lub z ulubionym sosem, np. pieczarkowym. Moja propozycja to gołąbki z kremowymi pieczarkami, które roimy w plasterki i podsmażamy na niewielkiej ilości masła. Doprawiamy solą, pieprzem i tuż przed samym podaniem łączymy ze słodką śmietanką
Moniki Smakołyki
KROKIETY Z MIĘSEM I SZPINAKIEM 328warstwie dobrze rozgrzanego oleju, po około 2 minuty z każdej z czterech stron. Uważamy, aby nie przypalić. W razie potrzeby redukujemy płomień. Podajemy z czerwonym barszczem lub sosem, np. pieczarkowym
cool and minty
Gołąbki z kaszą kuskus pełnoziarnistą i brokułem na ostro 160kapusta będzie bardzo miękka, ok. 30 min. Między czasie gołąbki odwracamy, bulion powinien się zredukować. Takie gołąbki można podawać tylko z posypanym koperkiem, lub z ulubionym sosem, np. pieczarkowym. Rada: jeśli przygotujecie podwójną porcję gołąbków, można je po podsmażeniu przełożyć do brytfanki i piec w piekarniku
Moniki Smakołyki
Pulpety z polędwiczek z kurczaka i kaszy gryczanej 216lekko osolonej wodzie, 2 – 3 min od czasu wypłynięcia na powierzchnię. Rada: jeśli pulpety zrobimy większe, czas gotowania się wydłuży. Podajemy je z masłem lub ulubionym sosem np. pieczarkowym
Moniki Smakołyki
POTRAWKA Z KURCZAKA W SOSIE PIECZARKOWYM 226Szybkie w przygotowaniu i smaczne, danie Składniki: 70 dag pierś z kurczaka łyżka masła 40
RAROSSA
Rolada drobiowa parzona w garnku-przepis i dokładny opis 372krótki. Rolada drobiowa parzona w garnku to świetny pomysł na przygotowanie domowej, zdrowej wędliny. Jest wyborna nie tylko do kanapek ale także na ciepło w połączeniu z ulubionym sosem np pieczarkowym lub duszoną papryką. Rolada z indyka parzona w garnku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI pół piersi z indyka 2 łyżki przypraw ziołowych np : szałwii,rozmarynu,curry, papryki sól pieprz bawełniana
zielonacukinka
Obiadowe Dania Wegetariańskie 184selera Ciecierzyca w pomidorowym sosie Tarte Flambee z pomidorami i czerwoną cebulą Szpinak zapiekany w cieście filo Risotto z pieczarkami Domowe Hamburgery ze szpinaku Makaron w kremowym sosie Zupa pieczarkowa Makaron z czerwonym pesto Pomidorowe risotto
Delusional Trine
Kluski śląskie 234robimy dziurkę. W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli (według własnego uznania). Na wrzątek wrzucamy kluseczki. Gdy wypłyną gotujemy 3 minuty. Smacznego :) P.S. Kluski śląskie możemy podawać z sosem grzybowym, pieczarkowym lub polać masełkiem z podsmażoną cebulką
Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Ryż z mięsem, serem i pieczarkami 206Jeśli lubicie gołąbki, to z pewnością posmakuje Wam ten ryż. Smakiem przypomina właśnie farsz na gołąbki. Do takiego risotto wystarczy sałatka, ewentualnie jakiś sos np. pieczarkowy lub pomidorowy i obiad gotowy :) Składniki: 500 g mięsa mielonego (łopatka lub szynka) 1 szklanka suchego ryżu 1 duża cebula 6-7 pieczarek garść tartego żółtego sera sól, pieprz majeranek Sposób wykonania: 1. Ryż
Kuchnia domowa Ani
KROKIETY DZIADOWSKIE 262formujemy 10 krokietów, panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Krok 6. Krokiety smażymy na rozgrzanym tłuszczu, rumieniąc z obu stron. Podajemy z filiżanką czerwonego barszczu lub pikantnym sosem grzybowym, pieczarkowym lub myśliwskim. Smacznego
Moja Książka Kucharska
PIECZEŃ Z KURCZAKIEM 209Pieczeń doskonała zarówno na zimno na kanapki, jak również na ciepło na obiad, wystarczy pokroić w grube plastry, polać sosem , np. pieczarkowym i podać ziemniaczki, pychotka!!! Do pieczenia użyłam form od firmy PAPILART , które od wewnątrz pokryte są silikonową powłoką. SKŁADNIKI 0,5 kg mięsa mielonego, 15 dag polędwiczek z kurczaka, 2 jajka, 3 łyżki bułki tartej 1 ząbek
słodki bratek
Klopsiki z kurczaka z sosem pieczarkowym i kopytkami czyli pełen recykling. 192lekko mrugać. Chodzi oto aby wierzch klopsików się związał i nam nie rozpadł. One są bardzo delikatne i naprawdę bardzo łatwo je uszkodzić. U mnie są podawane z sosem grzybowym - pieczarkowym i jak na recykling przystało z kopytkami. Ale to żaden wymóg. Są naprawdę bardzo delikatne, mięciutkie śmiało można je nazwać klopsikami dla chorych lub małych dzieci
Dieta moja pasja