Kleftiko - twór na pewno efektowny, ale czy wart włożonej w niego pracy, tego już pewna nie jestem. Wiele źródeł podaje, że mięso (które powinno być
Kuchenna KontrrewolucyaMięso perliczki jest delikatne i chude, a zarazem aromatyczne i raczej łatwe w obróbce. Jakże przy tym inne w smaku od popularnego kurczaka. Jednym z naturalnych
Kulinarna Pokusaproblemu znaleźć w sieci – nie ma sensu wzajemnie się powielać. Mój zakwas rodził się w bardzo niesprzyjających warunkach – mieszkamy w kamienicy, od spodu nic nas nie ogrzewa – sklep mięsny, klatka schodowa i salon fryzjerski nie są zbytnio ocieplane, tak samo jak stare poniemieckie mury. Utrzymanie stałej, w miarę wysokiej temperatury w domu też nastręcza nie mało trudności, zakwas prowadziłam(...)wkładamy ciasto do lodówki. Taka długa zimna fermentacja w przypadku tego ciasta wzbogaca aromat, zwiększa chrupkość skórki powstałej przy pieczeniu i odpowiada za jej wybarwienie. DZIEŃ II, WŁOSKI SOS DO PIZZY Sos do pizzy według Włochów z Neapolu to zgniecione lub grubo zmielone na pulpę pomidory – najlepiej San Marzano, rosnące na wulkanicznej glebie tuż obok Wezuwiusza. Wszystkie składniki sosu
Karo in the KitchenCiudad Juárez to miasto na północy Meksyku, któremu zawdzięczamy tę potrawę. Kucharz, uliczny sprzedawca Juan, wymyślił owijanie jedzenia w placki- tortille, by dłużej było ciepłe i
Pichceniomania