Wszyscy zawsze uwielbiają takie hot dogi. łatwe w wykonaniu i każdy będzie zadowolony. Zaczynamy od przygotowania sałatki , kapustę, pokrojone pomidorki, pokrojone ogórki, posiekany szczypiorek i natkę
Kuchnia Pokoleńzastąpmy chudym mięsem m.in pierś z kurczaka, ryby, wołowina jedzmy dużo warzyw- zawierają dużo wody, więc są nisko kaloryczne zioła i przyprawy - idealnie nadadzą się do marynat i sosów fit desery - zamiast ciężkich ciast z masami użyj lekkich deserów np. sorbety owocowe, jogurt z owocami nie siedź w miejscu - spotkanie z rodziną czy z znajomymi nie musi(...)świeże. Na sklepowych pułkach nie zabraknie świeżych warzyw i owoców. Przygotuj: sałatki owocowe z jogurtem naturalnym np. z jabłkiem, bananem, gruszką, winogronem sałatki warzywne np. świeża rukola lub sałata, pomidorki koktajlowe, nasiona dyni z oliwą z oliwek lub innym zdrowym olejem filety z kurczaka w marynacie z ziołami i oliwą z oliwek grillowane ryby np. pstrąg z cytryną
Truskawkowa FiestaLekka salatka z salaty lodowej Witam moi drodzy czytelnicy :) Dzis pokaze Wam kochani przepis na smaczna salatke, ktora robie bardzo czesto na sniadanie, kolacje
PychaDaniaBardzo soczysta i aromatyczna mięsna uczta. Pachnąca czosnkiem i ziołami. Rozpływające się w ustach mięso. Polecam do ziemniaków i ulubionej surówki albo :) do domowego burgera w bułce z dodatkiem sałaty i warzyw. Smacznego!:) Składniki: 4 plastry karczka wieprzowego pół szklanki oleju rzepakowego przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, 4 kulki jałowca, 2 ząbki czosnku, oregano, bazylia, pół łyżeczki vegety(...)temp. 180C na środkowej półce piekarnika bez termoobiegu przez 80 minut pod przykryciem. Od czasu do czasu zmieniałam ich pozycję odwracając je na drugi bok i polewając powstającym sosem. Smacznego
Zasmakuj Kuchnipierwszym kęsie! Jest idealna na lekką i sytą przekąskę oraz wspaniale nadaje się do grillowanego mięsa. Jeśli nadal nie przekonuje Was orzechowy smak rukoli, dodajcie do sałatki roszponkę bądź sałatę lodową. W każdym bądź razie liście rukoli obfitują w wiele witamin i składników mineralnych, które wzmacniają, tonizują i regenerują komórki ludzkiego organizmu. Niektóre działają antynowotworowo. Zawiera m.in. mnóstwo żelaza(...)kilka różyczek brokuła 1/2 czerwonej cebuli (małej) 60g sera pleśniowego (dowolnego) Dodatkowo: 3 orzechy włoskie 1 łyżka orzeszków pinii 1 łyżeczka suszonej żurawiny kilka lisków świeżej bazylii pieprz/czarnuszka (opcjonalnie) Sos: 3-4 łyżki oleju (najlepiej dobrej jakości, polecam rzepakowy z Olejowego Raju ) 1 łyżka octu balsamicznego/jabłkowego 1 łyżeczka miodu (płaska) 1-2 ząbki czosnku sól, pieprz (do smaku
Di gotujeszczypta soli, szczypta pieprzu. PRZYGOTOWANIE: 1. Arbuza obieram ze skóry i kroję w kostkę. Pomidorki cherry przekrawam na pół. Sałaty płuczę i rozdrabiam na mniejsze kawałki. 2. Do sałaty dodaję arbuza, pomidorki oraz kiełki. Dokładnie razem wszystko mieszam. 3. Olej Rydzowy mieszam ze sokiem z cytryny, cukrem, solą oraz pieprzem. Przygotowanym dressigiem polewam sałatkę. Do przygotowania sałatki wykorzystałam(...)Zawarte w oleju kwasy omega-3 pozwalają obniżyć poziom złego cholesterolu. Olej Rydzowy ma szerokie zastosowanie w kuchni. Jest najczęściej używany do przygotowania sałatek, surówek, śledzi, kasz, ziemniaków, mięs, sosów czy majonezów. Ja użyłam oleju do przygotowania sałatki owocowo- warzywnej. Olej ma bardzo ciekawy smak i zapach. Nadał sałatce wspaniałego aromatu. Produkt wart polecenia i zakupu. Zdecydowanie zagości
Tradycyjna kuchnia Kasipieprz do smaku 1 ciabatta Incola namoczona w mleku i zmielona przez maszynkę 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek do smażenia lub olej kokosowy 1 cebula jako dodatek : ekologiczna sałata z własnej działki ekologiczna rzodkiewka kilka plasterków pomidora bezglutenowe ciabatty Wykonanie : Bułkę namaczamy w szklance mleka i mielimy razem z mlekiem, następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną(...)ączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniczku. Bułkę przekrawamy na pół, układamy kotleta, plasterek pomidora, rzodkiewkę, oprószamy solą lub pieprzem. Przykrywamy druga połową bułki. Do hamburgera można dodać dowolny sos, lub ketchup , co kto lubi. Pysznie i proste w przygotowaniu. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliogórka oraz cebuli. Jeśli macie ostrą czerwoną cebulkę, aby złagodzić jej smak, warto posypać ją delikatnie solą. A następnie odlać powstały sok. Do sałatki można dodać rzodkiewkę, awokado, miks sałat czy tak naprawdę co przyjdzie Wam do głowy. Krewetki też doskonale się sprawdzą. Sałatka sprawdza się świetnie jako przystawka do mięs pieczonych czy grillowanych ale również ryb. Bardzo polecam(...)lubi. Cebulkę kroimy dowolnie. Natkę siekamy, wrzucamy do kubka. Z połowy limonki wyciskamy sok i dodajemy do kubka. Dodajemy również oliwę oraz sól i pieprz. Mieszamy sos i polewamy sałatkę. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/salatka-ogorka-czerwonej-cebuli/ BosowKuchni Artykuł Sałatka z ogórka i czerwonej cebuli pochodzi z serwisu Mieszam w garnku - Blog z przepisami kulinarnymi
Mieszam w Garnkuodsłonie z serem i szynką Zapiekanka chlebowa z boczkiem Zapiekane bułeczki z arabską nutą i wędzonym kurczakiem Zapiekanki z warzywami Zapiekana bagietka nadziana serem śródziemnomorskim z suszonymi pomidorami Ziołowo sos + szybka sałatka z serem i oliwkami Zapiekanki na bagietkach z kurczakiem, papryką, ogórkiem i pieczarkami Sałatki, surówki Domowa sałatka jarzynowa (tradycyjna sałatka warzywna) Sałatka z ogórkami kiszonymi i rzodkiewką Lekka(...)Dania/potrawy na ciepło Kawałki kurczaka w chrupiącej panierce (ala'kfc) Pizza domowa z ziołowym kurczakiem Chrupiący kurczak w miętowo-bazyliowej panierce Delikatne pieczone ziemniaczki z kiełbaskami bankietowymi i słodką sałatą Bezmięsne ryżowo-owsiane kotleciki z rzodkiewką Pieczone ziemniaki z kiełbasą - danie z piekarnika Leczo z miksem papryk, pieczarkami i kiełbasą Leczo z cukinią i kiełbasą Krokiety z serem i pieczarkami
Słodkie okruszkiowoce, wstrętnie żółtej oranżady na soki owocowe, a ociekającego keczupem hot-doga na świeżą drożdżówkę? Czy dzieci zahipnotyzowane ilością słodyczy i chipsów będą miały ochotę na miskę sałaty, domowy obiad? Wciąż mam nadzieję, że tak. Czy możemy coś zrobić? Oczywiście! Zaprośmy dzieci do kuchni. Gotujmy i pieczmy razem. Pozwalajmy im dotykać, wąchać, mieszać i bałaganić. Niech zaprzyjaźnią się(...)ugotowaniu makaron jest miękki i sprężysty. Ja podałam go z czosnkiem i cukinią , tak jak w przypadku spaghetti, o którym pisałam tu . Możecie oczywiście przygotować swój ulubiony sos. Namawiam Was gorąco do "prac ręcznych" , a do tego przepisu na makaron w szczególności! Smak jest wyśmienity, a satysfakcja z samodzielnie przygotowanego obiadu bezcenna! POMIDOROWE ORECCHIETTE /NA 4 PORCJE
KUCHARNIArodzinie. Pomijając już jej cudowne wartości odżywcze, jest ona bardzo łatwa w przygotowaniu. Wystarczy wymieszać ugotowane na twardo i posiekane jajka, z pokrojonym w kostkę awokado i rzodkiewką z sosem na bazie majonezu, jogurtu greckiego i musztardy i już mamy pyszne śniadanie. Dodatek prażonych ziaren dyni i słonecznika dodają jej chrupkości, a kolendry aromatu, bardzo lubię takie dodatki. Polecam także(...)posiekane wraz z zielonym częściami 4 rzodkiewki, pokrojone w cienkie plasterki lub kostkę 3 łyżki uprażonych na suchej patelni nasion dyni i słonecznika 3 łyżki drobno posiekanej kolendry liście sałaty, opcjonalnie Przygotowanie: W dużej misce wymieszaj jogurt, majonez, musztardę i dopraw solą i pieprzem. Dodaj w posiekane jaja, awokado, dymkę, rzodkiewki, nasiona dyni i kolendrę i wymieszaj. Dopraw solą
karmelowyStek z rostbefu z pieczonymi warzywami Składniki – 2 porcje: Rostbef – 500g Anchois – 3-4 sztuki Oliwa z oliwek – 2 łyżki Rozmaryn – 2 gałązki Dodatkowo: Młode ziemniaki Młode marchewki Sałata rzymska Rabarbar Białe szparagi Rzodkiewki Oliwa z oliwek – 3 łyżki Pasta sezamowa tahnini –1 łyżka Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć i pokroić na 2 równej grubości steki. Następnie skropić je oliwą, olejem(...)minuty, aby odpoczęły. Wykonanie – warzywa: Przygotowanie warzyw rozpoczynamy jeszcze przed smażeniem mięsa. Warzywa dokładnie myjemy (jeśli są młode nie ma potrzeby ich obierania) i marynujemy w sosie przygotowanym z oliwy z oliwek i pasty sezamowej. W przypadku szparagów białych, należy je wcześniej obrać i obgotować. Warzywa pieczemy przez 20-30 minut, tak aby były delikatnie chrupiące. Ziemniaki gotujemy
Kuchnia Bon AppetitPesto alla genovese to pochodzący z Genui sos, którego głównym składnikiem jest bazylia - pochodząca z Azji i zdziczała na południu Europy już przed wiekami roślina jednoroczna. W Persji bazylia była nazywana zielem królewskim, a w średniowieczu była miłosnym talizmanem. W lecznictwie podawano ją flegmatykom i melancholikom, a to zapewne za sprawą tego, że poprawia trawienie, zapobiega wzdęciom i pobudza wydzielanie(...)jego spożywanie zapobiegało szkorbutowi. Dziś, kiedy choroba ta praktycznie nie występuje, możemy cieszyć się pesto wyłącznie ze względu na jego niesamowity smak. Pesto podaje się do chleba, makaronu i sałat. Nie należy go podgrzewać, bo w wysokiej temperaturze bazylia może nabrać gorzkiego posmaku. Do zrobienia pesto najlepiej użyć bazylii rosnącej w gruncie, na słońcu - jest dużo bardzej aromatyczna niż
W SMAKWszyscy się w sobie zawzięli i "niby" są na dicie. Na szczęście, obiad jeszcze jedzą, choć przyznam, że zaczynają już lekko wybrzydzać. Jeszcze chwilę i pewnie wystarczy im tylko sałata, skropiona sokiem z cytryny, bo oliwa jest przecież za tłusta ;) SKŁADNIKI: 150 g makaronu Tagliatelle 1 szalotka 1 ząbek czosnku 150 g ricotty 3 garści świeżego szpinaku(...)pieprzem, oraz świeżymi listkami oregano. Mieszać całość, aż ser połączy się z pozostałymi składnikami. Połowę łososia podzielić na małe kawałki i dodać na patelnię, wymieszać. Makaron przełożyć do powstałego sosu i znów wymieszać. Gotowe danie podawać z drugą częścią łososia ułożoną w małych kawałkach na wierzchu
Kuchnia w opałachpowszechny jest majonez, sos curry, a Wielkiej Brytanii nawet ocet. Inne, choć może nie tak często dodawane, sosy do frytek robione są na bazie śmietany lub jogurtu. Jedni wolą sos czosnkowy, koperkowy albo pomidorowy. Do posypania stosuje się najczęściej sól (najlepiej morską, świeżo zmieloną), ale też grubo mielony pieprz, łagodną lub ostrą paprykę. W tym miejscu warto wspomnieć o jednej(...)już sporo jak na jeden posiłek. Jednak jeżeli pozostaniemy przy porcji 100 g plus łyżka ketchupu (15 kcal), dodamy do tego grillowany filet z indyka (123 kcal) i sałatę skropioną sokiem z cytryny (34 kcal), wyjdzie nam: 314 + 15 + 123 + 34 = 496 kcal, a to całkiem normalny posiłek, dlatego frytki jeść można, ale rozsądnie, uważając na ilość, dodatki
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniasię gdzie pracują, które dobrze zdały egzamin pierwszego wrażenia). Ślimaki w muszlach na masełku i winie z czosnkiem - delikatne mięso ślimaków, masło i wino... znakomite połączenie, no i sałata oblana świetnym vinegretem Klasyka - francuska zupa cebulowa, niezwykle esencjonalna Mój faworyt - przegrzebki w maśle na cieście francuskim z kaszanką i musem jabłkowym. Przyznaję, że cholernie trudno spotkać restaurację serwującą przegrzebki(...)zostało odkryte na nowo wraz z pojawieniem się na ekranach filmu Julie i Julia z Meryl Streep w roli głównej. Po prostu bajka - grubaśne kawałki kruchej wołowiny w winnym sosie na zapiekance ziemniaczanej. Żeberka w ciemnym sosie pomarańczowym z ziemniakami gratin, sałatką z rukoli i cząstek pomarańczy. Interesujące połączenie żeberek i słodkości pomarańczy. Oczywiście mięso pierwsza klasa. Sałatka z krewetkami
Right Behind The Kitchen