Składniki 500 g filetów z kurczaka 250 g kurek 1 duża cebula 1 duża marchew 1 łyżka masła 500 ml bulionu drobiowego 200 ml słodkiej śmietany 18% natka pietruszki ryż brązowy sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Cebulę siekamy i razem z pokrojonymi na mniejsze kawałki grzybami oraz pokrojoną w małą kostkę marchwią, podsmażamy(...)solą, podsmażamy i zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy 10 min. Dodajemy śmietanę, dokładnie łączymy i dusimy na wolnym ogniu przez 15 min. Do sosu dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy na ciepło z ryżem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow
R'n'G Kitchenmożna zrobić z niego tak wiele kombinacji ;) Orzechowo-dyniowe curry z tofu i groszkiem, ryż, kalafior (vegan) Batatowe curry z kalafiorem i groszkiem, ryż (vegan) Jaglano-dyniowy burger w dom. bułce dyniowej*, z musztardowym sosem z tahini (vegan) *z mąką dyniową i pure *na dole posmarowane pure dyniowym pieczone "pierogi" z farszem z ciecierzycy i suszonych pomidorów z camembertem
More food, love and dreamsmięso musi być smażone czy pieczone by było smaczne. Te pulpety są tego doskonałym przykładem. Idealnie smakują z surówką z selera oraz brązowym ryżem. Pozostają wilgotne i soczyste. Można pokusić się o zrobienie do nich sosu, choć nam smakowały w takiej formie, zupełnie bez niczego. 1/2 kg mięsa mielonego 1 duża cebula 200g mrożonego szpinaku pół szklanki bułki tartej dwie
Szefowa kuchnimnie dziś żółty omlecik, zielone brokuły i czerwona papryka. Mam nadzieję, że zestaw się spodoba i zasmakuje ;) Śniadanie : Japoński omlet z cukrem i sosem sojowym. Lunch : Stir-fry z wołowiny z brokułem, podany z ryżem. Przekąska : Czerwona papryka, pomidor. Smacznego
Codzienne Gotowaniepotrzeby sos doprawić. Pod koniec gotowania sos zaprawić zasmażką z mąki: rozgrzać patelnię i przypalić na niej 2-3 łyżki mąki, dodać do sosu i jeszcze chwilę pogotować. Gulasz wyśmienicie smakuje podawany z kaszą, ziemniakami, ryżem lub pieczywem
Nie tylko w kuchnicayenne. Dobrze wymieszaj do uzyskania gładkiej masy. Masę przelej do mięsa i dokładnie wymieszaj. Na głębokiej patelni rozgrzej olej z ryżu. Nakładaj mieszankę łyżką, wtedy ilość będzie idealna. Podsmażaj z każdej strony do uzyskania złotego koloru. Podaj z sosem słodko ostrym TaoTao
ClauditteMissCookingSkładniki: 7 dag mięsa mielonego, wieprzowego (łopatka) 2 cebule 3 ząbki czosnku 250 ml przecieru pomidorowego kilka kropel sosu Tabasco zioła dalmatyńskie lub prowansalskie pół pęczka natki pietruszki 1 torebka ryżu 4 średnie papryki ser żółty według uznania (gouda, mozarella) sól olej Sposób wykonania: Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę razem z wyciśniętym czosnkiem. Następnie dodajemy mięso
Qchnia po prostuzrobić sałatke. Wyszło super i pewnie jeszcze wróce do tego przepisu w upalne dni. Składniki; 1 niewielki melon 1 szkl. ugotowanego brązowego ryżu 1 peczek rzodkiewek kilka pomidorów koktajlowych pół papryki pół puszki kukurydzy sos; sok z jednej cytryny sól, pieprz, Melona przekroić na pół, wyjąc pestki i wydrążyć miąższ za pomocą łyzki do melona. Rzodkiewke
Radość kipiąca uśmiechem.kolor. Na talerz wyłożyć sos ze szpinakiem i ułożyć na nim sandacza z dodatkiem na przykład ryżu
Miód i pieprzdużym ogniu oliwę i dodaj mięso wraz z marynatą. Dodaj szparagi (lub fasolkę) i pieczarki i smaż aż mięso się zarumieni a sos zgęstnieje, przez około 10 minut. Podawaj danie z ugotowanym makaronem lub ryżem, posypane posiekaną dymką. Smacznego! English version Easy teriyaki steak with mushrooms and asparagus (3-4 servings) Ingredients: 650 g beef steak sliced against the grain
karmelowyPesto to pyszny, zielony sos w oryginale składający się z bazylii, orzeszków piniowych, oliwy i przypraw. Oczywiście przygotowując je w domu spokojnie możemy odejść od zwyczajowych
Walijskie Pichcenienaczynia i kroimy na pojedyncze kotlety. W rondelku rozpuszczamy esencję do sosu pieczeniowego Knorr w 250 ml wody. Pod koniec gotowania dodajemy do sosu cebulkę pozostałą z pieczenia schabu. Podajemy z czym lubimy. Ziemniakami, frytkami, ryżem, kaszą... Cokolwiek. Sam, bez niczego, też smakuje doskonale. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony
Marder&Marder Manufacturetłuszczem naczynie żaroodporne i wylewamy na dno trochę sosu. Wykładamy na niego porcję bitek i tak na przemian. Na samą górę wylewamy cały sos. Zapiekamy w 170stopniach przez ok 30 minut. U mnie wersja z ryżem, ale są idealne również do ziemniaków. Smacznego
ChilliJemyczęściowym przykryciem, od czasu do czasu mieszając, przez około 15-20 minut. Dodaj mleko kokosowe i gotuj 5 minut, lub do momentu aż sos lekko zgęstnieje. Dopraw solą, pieprzem i cukrem do smaku. Podawaj z ryżem lub makaronem ryżowym, wraz z plasterkami cytryny i posiekaną kolendrą do dekoracji. Smacznego! Spring chicken curry (6 servings) Ingredients: 1 kg skinless chicken breasts
karmelowymieloną oraz przyprawę uniwersalną. Duszę na małym ogniu 30 minut. 2. Pieczarki kroję w plasterki. Dodaję do mięsa. Duszę kolejne 30 minut. Sos doprawiam do smaku pieprzem ziołowym, solą i pieprzem czarnym. Podaję z ryżem lub ziemniakami. Do przyprawienia potrawy użyłam pieprzu ziołowego staropolskiego, który otrzymałam od hurtowni i producenta przypraw RAFEX. W skład przyprawy wchodzą: kminek, majeranek, cząber
Tradycyjna kuchnia Kasiobiad czekamy kilka do kilkunastu minut. Smaczna zupa pomidorowa z mlekiem kokosowym Osssstra zupka z burakami, bardzo podobna do barszczu ukraińskiego Ryż brązowy z warzywami w mleku kokosowym i curry Pierogi orkiszowe z sosem słonecznikowym - genialne! Można wziąć pół porcji (na zdjęciu), co też zrobiłam, żeby zrobić miejsce na deser. Pyszne ciasto biszkoptowe z kawowym nadzieniem, mało słodkie, co akurat
Qlinarnie i Qlinarniefolii do pieczenia. Obsypujemy lekko pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na to układamy nasze ćwiartki. Nie podlewamy wodą - ananas i mięso puszczą wystarczająco dużo sosu. Pieczemy w temp 180 - 190 stopni przez około godzinę. Podajemy z ryżem, kaszą jaglaną, Kuskusem lub kaszą jęczmienną. Smaczne, proste i trafia w gust "słodyczowych" Łasuchów - zarówno tych najmłodszych jak i najstarszych. Można dodać chili
Kuchnia po mojemumomentu zagotowania. Dolewamy bulion i wsypujemy suchy ryż. Dokładnie mieszamy. Dusimy pod przykryciem, około 20 minut, od czasu do czasu mieszając (żeby ryż się nie przypalił). Pod koniec na wierzchu układamy usmażonego kurczaka, polewamy sosem. Zdejmujemy z ognia, dekorujemy pokrojonymi czarnymi oliwkami. Smacznego
VioletoweKucharzeniestanie się gęsty i puszysty. Dodać skórkę z cytryny, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Na talerzu ułożyć szparagi, na nich łososia. Polać częścią sosu. Resztę można podać w sosjerce. Danie można uzupełnić dzikim lub brązowym ryżem. Smacznego
Pełny talerzpekińską i... 3. Sałatka/pasta kanapkowa z pora 4. Kremowa sałatka włoska ze śledziem na łódeczkach pomidorowych 5. SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM, POREM, CZERWONYM RYŻEM, CZARNYM SEZAMEM, ZIARNAMI I... 6. Sałatka Jarzynowa 7. Sałatka Fasolowa 8. Sos tatarski mocno grzybowy 9. Sałatka 3 sałaty - świeża, z bukietem sałat i serkiem, Aby nic, a nic Wam nie umknęło: zaobserwujcie nas: tutaj
Wypisz WymalujSałatka/pasta kanapkowa z pora (DB) 4. Kremowa sałatka włoska ze śledziem na łódeczkach pomidorowych (DB) 5. SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM, POREM, CZERWONYM RYŻEM, CZARNYM SEZAMEM, ZIARNAMI I... 6. Sałatka Jarzynowa 7. Sałatka Fasolowa 8. Sos tatarski mocno grzybowy 9. Sałatka 3 sałaty - świeża, z bukietem sałat i serkiem, - Aby nic, a nic Wam nie umknęło: zaobserwujcie nas: tutaj i polubcie
Wypisz Wymalujwykonaniu deser, ale za to bardzo smaczny przynajmniej w moim odczuciu smakowym :) składniki kuleczki dango * 200 g mąki ryżowej z ryżu kleistego (mochiko) * 1 łyżeczka cukru * 100-150 ml dobrze ciepłej wody sos mitarashi * 1/2 szklanki cukru * 2 łyżki sosu sojowego * 2/3 szklanki wody * 1 i 1/2 - 2 łyżki skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej Sposób wykonania
Mix smakuSałatka/pasta kanapkowa z pora 4. Kremowa sałatka włoska ze śledziem na łódeczkach pomidorowych 5. SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM, POREM, CZERWONYM RYŻEM, CZARNYM SEZAMEM, ZIARNAMI I... 6. Sałatka Jarzynowa 7. Sałatka Fasolowa 8. Sos tatarski mocno grzybowy 9. Sałatka 3 sałaty - świeża, z bukietem sałat i serkiem, Aby nic, a nic Wam nie umknęło: zaobserwujcie nas: tutaj i polubcie
Wypisz Wymalujkażdej strony. Do duszących się warzy dodaje pokrojone liście jarmużu. Podduszam jeszcze 3 minuty, zalewam pozostałym mlekiem kokosowym, dodaje sok z limonki. Do sosu wkładam podsmażony paneer. Delikatnie mieszam i ściągam z ognia. Podaję z ryżem albo chlebkiem naan. Smacznego
Magiczna kuchnia DariiMłode ziemniaki w sosie jogurtowo-czosnkowym Jesienna sałatka warzywna Sałatka ziemniaczana z fasolką Salatka z fasolki szparagowej w miodowo-musztardowym sosie Sałatka z bazyliowym bulgurem i mozzarellą Sałatka z mango i kurczakiem Tortilla española de patatas Sałatka z ryżem kurczakiem i ananasem Sałatka ziemniaczana Meksykańska sałatka z kurczakiem Klasyczna sałatka jarzynowa Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i winogronami Wraps
Kulinarne przygody Gatityczasu do czasu dobrze jest zrobić jakieś mięso w sosiku….do ziemniaczków, ryżu czy kaszy gryczanej… Najczęściej wtedy kupuję karkówkę i przygotowuję ją w sosie pieczarkowo-cebulowym. To potrawa łatwa w przygotowaniu a naprawdę smaczna i w dodatku z prostych składników… Podaję z colesławem lub surówką z czerwonej kapusty . Zapraszam! Karkówka w sosie pieczarkowym – składniki
UgotujmyTo.pljuż do nich przyzwyczaiłam i są dobrymi kuplami. A może tak pampuchy , kluchy na parze, czy jak to się tam zwie? Podane z sosem jagodowo-borówkowym i śmietaną <3 Lub jeżeli wolicie (waniliowy) budyniowy ryż na mleku z rozgniecionymi malinami z dodatkiem cytryny i cynamonu Słodycz malin i kwaskowatość cytryny <3 A teraz idę piec (znów) sernik
More food, love and dreamscebulę, dodać pokrojone żołądki i papryczkę chilli, kucharka podsmażyć mieszając z 5 minut - wlać wodę i zagotować śmietanę wymieszać z mąką i zagęścić sos, wsypać natkę pietruszki i maggi do smaku taki gulasz lubimy z ryżem lub ziemniakami lub bułką..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięnaczyniu do głębokiego smażenia na złoty kolor,około11min. Wyjąć ,osuszyć i przekroić na pół tak, aby w każdej połówce został patyczek. Podawać z sosem sojowym, worcester lub musztardą jako gorącą przystawkę ,lub danie główne do ryżu. Japończycy nadziewają kule rozmaitymi warzywami. Może to być jeden składnik, albo kilka różnych
Kulinarny karnet Christopheranerwowych i prowadzi do Alzhaimera. Zastosowanie w kuchni: • Z kurkumy powstaje barwnik, nazywany kurkuminą. Stosuje się go do barwienia ryżu, makaronu i warzyw konserwowanych w occie. • Kurkumy używa się do przyprawiania sosów i potraw z drobiu. • Co ciekawe, kurkumą można „oszukiwać szafran”, co zauważył słynny podróżnik Marco Polo. Kurkuma kolorem przypomina
Moje domowe kucharzeniewino ryżowe i chili w proszku (opcjonalnie). Całość gotujemy pod przykryciem około 4 minuty, na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Jeśli sos nie będzie dostatecznie gęsty możemy zagęścić go mąka ziemniaczaną. Podajemy z ryżem
Mania Gotowaniaczasie można jednego sprawdzić, ale powinny być już gotowe. Na koniec możemy zabielić sos dwoma łyżkami śmietany. Śmietanę hartujemy najpierw kilkoma łyżkami gorącego sosu i dopiero dodajemy do całości. Podajemy na ciepło np. z brązowym ryżem lub kaszą, posypane posiekanym szczypiorkiem. Smacznego
Ratunku obiadDelikatny -gotowany kurczak. W zasadzie odmiana sosu potrawkowego. Zamiennie zamiast żółtka stosuję kwaśną śmietanę. Podaję takiego kurczaka z ryżem duszonym na bulionie lub ziemniakami puree. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniwcześniej. Cała reszta to łatwizna i poradzicie sobie bez trudu :) Kotlety są samodzielnym daniem, do którego robimy zazwyczaj wyłącznie surówkę i jakieś ciekawe sosy, my jesteśmy maniakami salsy z passaty hehe. Możecie zrobić coś jeszcze typu ryż czy jakąś kaszę. Wybór należy do Was, co najlepiej będzie wam odpowiadało jako dodatek. Zabierajmy się zatem za tworzenie wspaniałych kotletów z fasoli(...)ubijamy białko na pianę i smarujemy pianą każdego kotleta z obu stron. Smażymy na oleju ryżowym z obu stron. Podajemy, jak pisaliśmy wcześniej, jako samodzielne danie z surówką i sosami lub tak jak zwykłe kotlety, np. z ziemniakami. Ciekawym pomysłem byłoby również podać go np. w bułce a'la burger :) Chociaż nie koniecznie, bo są dość miękkie i nie wiemy
vegetanieLubimy często eksperymentować, dlatego też postanowiliśmy zrobić coś a’la strogonow, ale z mięsa mielonego i wykorzystać to danie jako sos z mięsem do ziemniaków. Oczywiście można jeść je z chlebem, makaronem, czy ryżem, ale polane nim ziemniaczki są na prawdę pyszne. Przepis Składniki: 1 biała i czerwona cebula (oczywiście można użyć dwie białe) 750 g pieczarek(...)drobno pokrojoną czerwoną cebulkę i posiekaną pietruszkę. Doprawiamy pieprzem i mieszamy. Śmietanę mieszamy z musztardą, dwoma łyżkami octu z ogórków, cukrem, solą i pieprzem. Wlewamy to powoli do naszego sosu, dokładnie mieszając. Na koniec dodajemy ogórki z cebulą, całość jeszcze raz mieszamy i danie gotowe do podania. …Smacznego
KasiaiKrzysiu.plpolską parówkową ale o wiele większej zawartości mięsa. Jeśli znajdziecie takie parówki to polecam przyrządzić dzisiejsze danie. U mnie dzisiaj Stroganoff z ryżem, bo tak sobie zażyczyło dziecię. Zioła, pieczarki i suszone pomidory…całkiem wypaśny sos pomidorowy, a na dodatek zaciągnięty mascarpone. Jak się okazało zapomniałam kupić kwaśną śmietanę…może to i dobrze, bo nikt nie lubi Stoganoff(...)gulasz przez 10 minut. N akoniec dodaj mascarpone, dopraw solą i ewentualnie większą ilością pieprzu. Dodaj natkę i zagotuj. Mieszaj aż mascarpone się rozpuści. Podaj Stroganoff z kiełbasą z ryżem lub makaronem i zieloną sałatą. The post Stroganoff z kiełbasą – przepis 3 appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzenia