sos do ryby - 1500 przepisów (strona:77/100)

Śledzie z rodzynkami / Herring with raisins 219

Przed nami kulminacja postnych dni, jeżeli jeszcze nie robiliście śledzi w wariancie z rodzynkami to szczerze polecam! Potrzebować będziesz: 6-7 filetów śledziowych solonych 5 łyżek

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
RYŻ CZERWONY Z CUKINIĄ PO MEKSYKAŃSKU. 190

Podróż do krainy szczęścia, gdzie zapach roznosi się wokół Ciebie - tak bardzo byś chciał. Podróż za jeden uśmiech, poproś tylko, a myślę, że coś Ci przyrządzę

W kuchni Karmel-itki
Tajski rosół z łososiem 181

Co prawda w Tajlandii jeszcze nie byłam..ale i tak uwielbiam kuchnię tajską. Pad Thai, Curry tajskie czy Tom yam to dania, które poznałam będąc w

Czarnawisienka
Sznycle schabowe w pieczarkowym ragout-dietetycznie 213

Ragout ( od raguter=wzmocnienie smaku) w kuchni francuskiej ,to typ potrawy z miesa,ryby lub warzyw pokrojonych na regularnej wielkosci kawalki i uduszone w wywarze

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Imbirowe śledzie z musem chrzanowo-żurawinowym 176

Śledzie w lekkiej wersji, pachnące imbirem. Danie ekspresowe "coś na ząb" (poza marynowaniem :) ). Śledzie można zamarynować nawet do 4 dni przed podaniem, co nie tylko poprawia

SzczyptaSmaQ
Łosoś z puree szpinakowym i brokułowym - czyli zielono mi ;-))) 193

Składniki na puree ziemniaczano - szpinakowe - ugotowane ziemniaki - uduszony szpinak na maśle - ząbek czosnku - kilka listków pietruszki posiekanych bardzo drobno - łyżka masła - 2 łyżki jogurtu greckiego Wszystkie

SMYKWKUCHNI
Farfalle z łososiem wędzonym 246

Niekiedy potrzebny nam błyskawicznie zrobiony posiłek. I wtedy ten przepis będzie idealny, niewielka ilość składników i prostota wykonania to jest to. A przy tym bardzo smacznie

Stare Gary
Kurczak a'la Saltimbocca, puree z marchewki i tagliatelle z cukinii- czyli gotowanie na parze ze smakiem 197

kilku dań jednocześnie, więc pozwala zaoszczędzić sporo czasu. Co można ugotować na parze? Do gotowania na parze znakomicie nadają się warzywa, ryż, kasze oraz chude mięso (drób, cielęcina) i ryby. Potrawy ugotowane na parze wcale nie muszą być mdłe i bez smaku. Chcąc podkreślić smak i aromat potraw, można wcześniej zamarynować produkty, użyć ziół i przypraw. Do naczynia/garnka(...)Ugotowaną marchewkę wkładamy do kielicha blendera, dodajemy musztardę, śmietanę, curry, posiekaną papryczkę chili i miksujemy na gładkie puree. Przyprawiamy solą do smaku. TAGLIATELLE Z CUKINII Składniki: 1-2 cukinie Sos: 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka posiekanych listków bazylii 1/2 ząbka czosnku przeciśniętego przez praskę szczypta soli Przygotowanie: Cukinię myjemy, następnie za pomocą obieraczki

Smakowity Blog Kulinarny
Pierś kurczaka w occie (do wódeczki i nie tylko...) 225

Pomysł na to danie podsunęła mi znajoma, która znalazła przepis na stronie moje gotowanie. Oczywiście przepis nieco zmodyfikowałam, bo nie byłabym sobą jakbym czegoś nie zmieniła

IMPRESJA SMAKU
Śledzie po kaszubsku 1245

Bardzo lubimy śledziki więc na świątecznym stole muszą znaleźć się obowiązkowo. Tym razem przygotowałam wersję po kaszubsku, której jeszcze nie robiłam. składniki:8 płatów śledziowych

Monia miesza i gotuje
Makaron z łososiem w sosie szpinakowym 202

Dawno mnie tutaj nie było, jakoś nie miałam ochoty na gotowanie i pisanie. Zbyt dużo spraw na głowie powoduje u mnie swego rodzaju mętlik - nie mogę

sierotka maRysia w kuchni
Makaron z tuńczykiem, ricottą i szałwią 156

  Pyszne, lekkie... nic dodać nic ująć. Składniki: 120 gram makaronu spaghetti (u mnie kukurydziany, bez glutenu) 1 puszka tuńczyka, najlepiej z wody 1/2 opakowania ricotty

Mango Papaja
Sałatka nicejska 455

Zdrowa, pożywna sałatka nicejska z powodzeniem może zastąpić cały posiłek. Dzięki białku zawartemu w tuńczyku i jajkach jest bardzo sycąca. Idealna w domu i w pracy

Taste Of My Day
smażona flądra w pomidorach z cebulą czyli Pudliszki – pomidorowe inspiracje – ryby 201

Składniki: MARYNATA DO RYBY:przyprawa do ryb 2 łyżki, sok z cytryny 2 łyżki, pieprz biały 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/4 szklanki DODATKI:flądra 4 średnie, mąka pszenna 6 łyżek, sól - do smaku, koncentrat pomidorowy Pudliszki 3 łyżeczki, cebula 4 sztuki, cukier 2 łyżeczki, woda 2 szklanki, koperek siekany 1/2 pęczka użyłam od rybaków świeże(...)złocisto dodać koncentrat pomidorowy Pudliszki, sól do smaku, wlać wodę i mieszając odparować połowę wody, na koniec dodać posiekany koperek flądry ułożyć na półmisku i i pokryć je gorącym sosem z cebulą, zostawić do ostudzenia - najlepiej smakują po kilku godzinach w lodówce jak smaki się przegryzą.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Smaczny orzech do zgryzienia - warsztaty z Kikkoman i Tabasco 180

Dziś zapraszam Was na relację ze smakowitych warsztatów z orzechami, sosami Kikkoman i Tabasco  w roli głównej, które odbyły się  niedawno w warszawskiej restauracji Trzy kolory. Smaczny orzech do zgryzienia - warsztaty z Kikkoman i Tabasco 10 grudnia w warszawskiej restauracji Trzy kolory, na zaproszenie  Kikkoman  i  Tabasco  miałam przyjemność uczestniczyć  warsztatach kulinarnych(...)mnie zaskoczył i byłam bardzo ciekawa jaki będzie końcowy efekt kulinarny.  Naszego karpia dostałyśmy w całości, więc najpierw musiałyśmy go odfiletować. Nie filetowałam do tej pory nigdy całej ryby i muszę przyznać, że była to bardzo przydatna czynność tuż przed zbliżającymi się świętami. Następnie przygotowałyśmy owoce, które najpierw przesmażyłyśmy na na maśle, dodałyśmy wina, miodu i korzennych przypraw

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania