Dobry śledź jest dobry na wszystko, to moja sentencja na śledzia i tak już zostanie, śledzie kocham na zawsze i od zawsze. Ten przepis znalazłam u Pyzy a Ona dostała go od czytelniczki która mieszka w Szwecji i tam śledzie te są przysmakiem. Okazało się że u mnie też będą gościły zawsze. Do zrobienia śledzi potrzebny jest creme fraiche czyli śmietana 30% ale nie taka do ubijania tylko kwaśna. Wiem że jest z nią kłopot natomiast ja mieszkając w okolicach Łodzi mam dostęp do kwaśnej śmietany 30 % od "JOGO... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.